Primăria Câmpina a demarat acţiuni în instanţă pentru eliberarea unor terenuri la care nu mai există contracte de închiriere

Actualitate (Categoria articolului)

Problema terenurilor aparţinând municipalităţii a fost discutată în repetate rânduri, an după an, în plenul şedinţelor Consiliului Local. Nimeni nu a ştiut să spună niciodată în mod clar ce suprafețe disponibile există pentru eventuali investitori, dar şi care este stadiul fiecărui contract de închiriere sau concesiune existent. Pentru că există și contracte expirate. Nu le-a mai prelungit nimeni și, bineînțeles, nu se încasează nimic la bugetul local. 

Un exemplu în acest sens este cel al unui teren din zona de agrement 'Fântâna cu Cireşi'. În urmă cu mai mulți ani, Primăria Câmpina a închiriat firmei Cristea&Co SRL terenul din apropierea restaurantului, cel pe care se află şi în prezent o mică fermă, precum şi câteva căsuţe inutilizabile. În urma unor verificări făcute de reprezentanți ai administrației locale, s-a descoperit că respectivul contract de închiriere a expirat în anul 2012, dar terenul este ocupat în continuare fără forme legale și fără să se plătească vreun ban la bugetul local. În aceste condiţii, Primăria Câmpina a somat firma în cauză să elibereze spațiul și ulterior a demarat o acţiune în instanţă pentru redobândirea terenului respectiv. Informaţia ne-a fost confirmată de viceprimarul municipiului Câmpina, Adrian Piţigoi: 'Da, pot să vă spun că există în instanţă un dosar iniţiat de Primăria Câmpina pe această temă'. Dosarul se află la Secția Civilă a Judecătoriei Câmpina și urmează să se stabilească un prim termen de judecată. Astfel de situații mai există și poate nu ar fi rău să fie luate la mână toate dosarele și să se intre în legalitate acolo unde este cazul. Oricum, vom reveni asupra acestui subiect.

4923 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Matache 11.11.2016 13:40 Câte astfel de situații or mai fi in Campina?! Din păcate, aceasta este numai una dintre ele. Or mai fi si pe Arinului si prin alte zona cu mai putina vizibilitate decât Fantna cu Cireși!
  • Ion Dandoaselea 14.11.2016 10:32 Probabil ca sunt foarte multe situatii de genul asta. Din neglijenta, din neputinta, incompetenta sau -cel putin la fel de grav- din interese obscure ale primarului inca in functie si al acolitilor lui. Oare va raspunde cineva pentru asta? Pentru ca atunci cand cel responsabil va plati (macar chiria pe patru ani in cazul terenului de fata) din buzunar sunt convins ca astfel de situatii vor disparea. Si oricum cineva ar trebui sa dea socoteala! Imi aduc aminte faptul ca si un actual consilier, 'sef de comitii' si pompos autotintitulat 'exponent al culturii campinene' (sic!) era implicat in asa ceva : desi era chirias contra unei sume derizorii pe la Casa Stiintei uitase sa o plateasca si p'aia. Mai stie cineva ceva?

Actualitate

1540 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accvident rutier, în urma căruia un autoturism s-a răstunat în afara părții carosabile.

2424 vizualizari
06 feb. 2023 14:06

S-a întâmplat la Câmpina. Tânără de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l în aerul expirat, la 9.30 dimineața!

1 comentarii

Polițiștii se întâlnesc cu tot felul de situații în trafic, dar să descoperi o fată de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat, și care se afla la volanul unui autoturism la 9.30 dimineața, parcă e prea mult!

Alte stiri recente

963 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări atât în legătură cu cariera profesională a invitaților noștri, dar și din viața lor particulară.

1052 vizualizari
06 feb. 2023 09:40

Rezultate bune pentru înotătorii de la CS Câmpina la Cupa Ligii Performanței în Natație

Cupa Ligii Performanței în Natație, desfășurată la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, a reunit la start sportivi de la 28 de cluburi din țară. CS Câmpina a participat cu patru sportivi, pregătiți de Adrian Stoican, care au obținut o serie de rezultate promițătoare în perspectiva viitoarelor competiții.