Primăria Câmpina a demarat acţiuni în instanţă pentru eliberarea unor terenuri la care nu mai există contracte de închiriere

Actualitate (Categoria articolului)

Problema terenurilor aparţinând municipalităţii a fost discutată în repetate rânduri, an după an, în plenul şedinţelor Consiliului Local. Nimeni nu a ştiut să spună niciodată în mod clar ce suprafețe disponibile există pentru eventuali investitori, dar şi care este stadiul fiecărui contract de închiriere sau concesiune existent. Pentru că există și contracte expirate. Nu le-a mai prelungit nimeni și, bineînțeles, nu se încasează nimic la bugetul local. 

Un exemplu în acest sens este cel al unui teren din zona de agrement 'Fântâna cu Cireşi'. În urmă cu mai mulți ani, Primăria Câmpina a închiriat firmei Cristea&Co SRL terenul din apropierea restaurantului, cel pe care se află şi în prezent o mică fermă, precum şi câteva căsuţe inutilizabile. În urma unor verificări făcute de reprezentanți ai administrației locale, s-a descoperit că respectivul contract de închiriere a expirat în anul 2012, dar terenul este ocupat în continuare fără forme legale și fără să se plătească vreun ban la bugetul local. În aceste condiţii, Primăria Câmpina a somat firma în cauză să elibereze spațiul și ulterior a demarat o acţiune în instanţă pentru redobândirea terenului respectiv. Informaţia ne-a fost confirmată de viceprimarul municipiului Câmpina, Adrian Piţigoi: 'Da, pot să vă spun că există în instanţă un dosar iniţiat de Primăria Câmpina pe această temă'. Dosarul se află la Secția Civilă a Judecătoriei Câmpina și urmează să se stabilească un prim termen de judecată. Astfel de situații mai există și poate nu ar fi rău să fie luate la mână toate dosarele și să se intre în legalitate acolo unde este cazul. Oricum, vom reveni asupra acestui subiect.

5040 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Matache 11.11.2016 13:40 Câte astfel de situații or mai fi in Campina?! Din păcate, aceasta este numai una dintre ele. Or mai fi si pe Arinului si prin alte zona cu mai putina vizibilitate decât Fantna cu Cireși!
  • Ion Dandoaselea 14.11.2016 10:32 Probabil ca sunt foarte multe situatii de genul asta. Din neglijenta, din neputinta, incompetenta sau -cel putin la fel de grav- din interese obscure ale primarului inca in functie si al acolitilor lui. Oare va raspunde cineva pentru asta? Pentru ca atunci cand cel responsabil va plati (macar chiria pe patru ani in cazul terenului de fata) din buzunar sunt convins ca astfel de situatii vor disparea. Si oricum cineva ar trebui sa dea socoteala! Imi aduc aminte faptul ca si un actual consilier, 'sef de comitii' si pompos autotintitulat 'exponent al culturii campinene' (sic!) era implicat in asa ceva : desi era chirias contra unei sume derizorii pe la Casa Stiintei uitase sa o plateasca si p'aia. Mai stie cineva ceva?

Actualitate

876 vizualizari
26 feb. 2024 19:58

Primim de la cititori. Cartierul Turnătoriei, din Câmpina, uitat de autorități?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse în cartierul Turnătoriei, din Câmpina.

984 vizualizari
26 feb. 2024 18:41

Doi șoferi din Câmpina s-au ales cu dosare penale - unul pentru alcool, altul pentru că avea permisul anulat

În cursul zilei de duminică, 25 februarie, doi bărbați din Câmpina, aflați fiecare la volanul mașinii sale, s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic de polițiști, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Alte stiri recente

1114 vizualizari
26 feb. 2024 10:01

Cinci victorii și o remiză în jocurile amicale susținute de echipa de fotbal a CS Câmpina în această iarnă

La finalul săptămânii viitoare începe returul Ligii A Prahova, la fotbal, astfel încât am considerat momentul oportun pentru o scurtă retrospectivă a jocurilor amicale disputate în această iarnă de formația pregătită de Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu.

2187 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.