Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

Actualitate (Categoria articolului)

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

Polițiștii au interceptat autoturismul respectiv și nu mică le-a fost mirarea când la volan au descoperit o fată de 18 ani, care nu avea permis de conducere, dar căreia mama ei, aflată în dreapta, îi încredințase autoturismul pentru a-l conduce, deși știa că nu posedă permis de conducere. Fetei i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.
În vreme ce fata va avea de tras mulți ani de aici înainte având povara acestui dosar penal, mama - vinovatul moral al situației - nu va suporta rigorile legii.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3144 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 27.03.2023 22:11 Articolul 335, legea 286 pe 2009, aliniatul 2 & 3 spune clar ca: (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive. Deci, automat, si persoana care a incredintat acel vehicul poate fi sanctionata.
  • Meh.... 28.03.2023 12:39 Poate ca o invata sa conduca masina. Fata nu trebuia sa opreasca, treabuia sa conduca normal, sa zambeasca la ei si sa continue fara a arata frica.

Actualitate

1938 vizualizari
03 iun. 2023 09:36

Fântâna din fața sălii de sport de la Colegiul ”Grigorescu” Câmpina este într-o stare deplorabilă

2 comentarii

În fața sălii de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina se află o fântână arteziană. Din păcate, aceasta este o pată pe imaginea instituției și chiar a orașului.

1606 vizualizari
02 iun. 2023 20:34

Două intervenții dificile ale salvamontiștilor în Bucegi. A fost nevoie și de elicopter

Salvamontiștii prahoveni au avut în cursul zilei de vineri, 2 iunie, solicitări pentru două intervenții dificile.

Alte stiri recente

689 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

897 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.