Poiana Câmpina primește bani de la Consiliul Județean pentru extinderea canalizării pluviale la subtraversarea căii ferate

Actualitate (Categoria articolului)

Este cunoscut de foarte multă lume faptul că, atunci când plouă torențial, pasajul de sub podul de cale ferată de la Poiana Câmpina se inundă și, practic, circulația rutieră este blocată la intersecția celor două drumuri județene - 101P și 100E. În zona subtraversării căii ferate există o gură de preluare a apelor pluviale, numai că aceasta nu face față cantității mari de precipitații. Sunt câțiva ani buni de când Primăria Poiana Câmpina trimite adrese la Consiliul Județean Prahova pentru rezolvarea acestei probleme, iar acum s-a primit și o veste bună.

În cadrul ședinței din 31 august 2021 a Consiliului Județean a fost aprobată asocierea cu Poiana Câmpina în vederea modernizării rețelei de canalizare pluvială, mai exact pentru rezolvarea problemei canalizării de la subtraversarea căii ferate. Suma alocată de Consiliul Județean pentru această investiție este de 230.000 lei. De asemenea, Consiliul Local al comunei Poiana Câmpina a aprobat asocierea cu CJ Prahova, contribuția de la bugetul local la investiția menționată fiind de minim 10% din suma alocată de Consiliul Județean. După cum ne-a precizat primarul comunei Poiana Câmpina, Sergiu Constanda, soluția tehnică pentru rezolvarea problemei ar fi extinderea colectorului de canalizare pluvială și racordarea acestuia la căminul de ieșire din stația de epurare a localității. Practic, acest tronson nou care se va realiza pe aproximativ 400 m va prelua apa pluvială din zona inundabilă și o va transporta în conducta de evacuare a stației de epurare și apoi către râul Prahova.

4049 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1800 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2987 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.

Alte stiri recente

3103 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5850 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.