Elevi din Spania, Italia și Franța au poposit la Primăria Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul proiectul european Eramus+ ”All different, all equal”, derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina, în parteneriat cu școli din Spania, Italia și Franța, după deschiderea care a avut loc luni, în ziua următoare delegațiile celor patru școli au fost primite la sediul Primăriei municipiului Câmpina de Alin Moldoveanu.

După o foarte scurtă prezentare a orașului și a sa personală, primarul Alin Moldoveanu a răspuns întrebărilor celor prezenți, reprezentanți ai tuturor celor patru școli implicate în acest proiect - College ”Henri Bourrillon”, din Mende - Franța, IES ”Alfredo Kraus”, din Madrid - Spania, IIS ”Francesco Crispi”, din Ribera - Italia, precum și Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina. Discuția a alunecat rapid spre sport, după ce Alin Moldoveanu și-a impresionat oaspeții cu performanțele sale în arte marțiale. Le-a răspuns tuturor celor care au avut câte ceva de întrebat, dar cele mai savurate momente au fost cele în care Alin Moldoveanu a răspuns următoarelor întrebări: ”Când va fi gata școala noastră?”, întrebare adresată de un elev al Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu”, dar mai ales cea ”De ce nu are Câmpina o piață centrală?”, adresată de un elev italian, care nu s-a referit la piață ca loc de unde pot fi cumpărate legume și zarzavaturi, ci la o piață centrală, așa cum întâlnim prin toate marile orașe ale Europei. Dacă la prima întrebare, Moldoveanu a explicat că termenul este de finalizare în septembrie, dar lucrările vor fi gata înainte de finalul acestui an școlar, cea de-a doua întrebare i-a ridicat mingea la fileu pentru a discuta despre pasajul subteran, care pe plan local a iscat atâtea furtuni și pasiuni. Oricum, dacă un străin vine să întrebe așa ceva la Câmpina, probabil că ar fi fost mai potrivit să îi răspundă elevului din Italia la această întrebare consilierii care se opun acum proiectului privind pasajul subteran și regenerării urbane de deasupra sa, care echivalează cu o viitoare piață despre care întrebase elevul italian.
La final, așa cum se obișnuiește în astfel de situații, cadrele didactice de la școlile din acest proiect, dar și toți participanții s-au pozat pe scările primăriei cu Alin Moldoveanu, dar nu mai înainte ca oaspeții să viziteze biroul primarului, plin cu trofee și diplome din activitatea sa sportivă.

2348 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1938 vizualizari
03 iun. 2023 09:36

Fântâna din fața sălii de sport de la Colegiul ”Grigorescu” Câmpina este într-o stare deplorabilă

2 comentarii

În fața sălii de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina se află o fântână arteziană. Din păcate, aceasta este o pată pe imaginea instituției și chiar a orașului.

1606 vizualizari
02 iun. 2023 20:34

Două intervenții dificile ale salvamontiștilor în Bucegi. A fost nevoie și de elicopter

Salvamontiștii prahoveni au avut în cursul zilei de vineri, 2 iunie, solicitări pentru două intervenții dificile.

Alte stiri recente

689 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

897 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.