23.000 de vizitatori la Castelul Hasdeu, în acest an

Actualitate (Categoria articolului)

Aproximativ 23.000 persoane au vizitat Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' din Câmpina de la începutul anului și până în prezent. Este un număr important de vizitatori, comparativ cu anii precedenți și chiar comparativ cu situația de la multe muzee județene de istorie sau de artă din țară. Anul trecut, de exemplu, la Castel au venit în jur de 15.000 persoane.

Castelul 'Iulia Hasdeu' nu reprezintă doar un simbol al dragostei pe care Bogdan Petriceicu Hasdeu a purtat-o minunatei sale fiice Iulia. În timp, Castelul a devenit și un simbol al Câmpinei, a devenit cel mai reprezentativ lăcaș de cultură din cel de-al doilea municipiu al județului. Iar creșterea de la an la an a numărului de turiști care vin să viziteze muzeul se datorează, în primul rând, promovării pe care o face permanent conducerea instituției. 'Pentru Castel, DN1 reprezintă un dezavantaj. Turiștii se duc direct spre Valea Prahovei, iar noi trebuie să-i determinăm să facă un ocol prin Câmpina. Să intre în Câmpina și să ne viziteze. Încercăm să promovăm Muzeul Hasdeu pe toate căile posibile', ne-a declarat directorul Muzeului Memorial 'B.P. Hasdeu', Jenica Tabacu. Castelul Hasdeu a fost inclus în pachetele turistice ale multor agenții importante din țară și pe cele mai cunoscute portaluri turistice. Tot o modalitate de promovare o constituie și organizarea unor evenimente la Castel, cum ar fi, de exemplu, concertul extraordinar susținut aici, în vara acestui an, de soprana americană Menorah Winston.

Trebuie să știți că Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' a fost primul muzeu din România unde s-a introdus sistemul audio-ghid, iar în prezent este singurul muzeu din țară cu sistem audio-ghid în patru limbi: română, engleză, franceză și germană. De anul acesta, Castelul Hasdeu a fost introdus și în izi.TRAVEL, un ghid turistic personal, o aplicație prin intermediul căreia utilizatorii au acces la informații audio despre principalele atracții turistice și muzee din peste 900 de orașe din întreaga lume. Concret, se poate face turul Castelului Hasdeu direct de pe telefonul personal.

5643 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1929 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

1704 vizualizari
01 apr. 2023 09:05

Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

2 comentarii

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!
La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Alte stiri recente

1539 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

712 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.