CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

23.000 de vizitatori la Castelul Hasdeu, în acest an

- Actualitate -

23.000 de vizitatori la Castelul Hasdeu, în acest an

Aproximativ 23.000 persoane au vizitat Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' din Câmpina de la începutul anului și până în prezent. Este un număr important de vizitatori, comparativ cu anii precedenți și chiar comparativ cu situația de la multe muzee județene de istorie sau de artă din țară. Anul trecut, de exemplu, la Castel au venit în jur de 15.000 persoane.

Castelul 'Iulia Hasdeu' nu reprezintă doar un simbol al dragostei pe care Bogdan Petriceicu Hasdeu a purtat-o minunatei sale fiice Iulia. În timp, Castelul a devenit și un simbol al Câmpinei, a devenit cel mai reprezentativ lăcaș de cultură din cel de-al doilea municipiu al județului. Iar creșterea de la an la an a numărului de turiști care vin să viziteze muzeul se datorează, în primul rând, promovării pe care o face permanent conducerea instituției. 'Pentru Castel, DN1 reprezintă un dezavantaj. Turiștii se duc direct spre Valea Prahovei, iar noi trebuie să-i determinăm să facă un ocol prin Câmpina. Să intre în Câmpina și să ne viziteze. Încercăm să promovăm Muzeul Hasdeu pe toate căile posibile', ne-a declarat directorul Muzeului Memorial 'B.P. Hasdeu', Jenica Tabacu. Castelul Hasdeu a fost inclus în pachetele turistice ale multor agenții importante din țară și pe cele mai cunoscute portaluri turistice. Tot o modalitate de promovare o constituie și organizarea unor evenimente la Castel, cum ar fi, de exemplu, concertul extraordinar susținut aici, în vara acestui an, de soprana americană Menorah Winston.

Trebuie să știți că Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' a fost primul muzeu din România unde s-a introdus sistemul audio-ghid, iar în prezent este singurul muzeu din țară cu sistem audio-ghid în patru limbi: română, engleză, franceză și germană. De anul acesta, Castelul Hasdeu a fost introdus și în izi.TRAVEL, un ghid turistic personal, o aplicație prin intermediul căreia utilizatorii au acces la informații audio despre principalele atracții turistice și muzee din peste 900 de orașe din întreaga lume. Concret, se poate face turul Castelului Hasdeu direct de pe telefonul personal.


09 Dec 2016 10:44 5817 vizualizari


Comentarii


1124 vizualizari 28 May 2024 16:44 Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

În jurul orei 16.30, pe DN1 a avut loc un incident care a dus la blocarea traficului rutier.

citeste mai mult
934 vizualizari 25 May 2024 15:58 La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

Polițiștii au oprit vineri seară, la Florești, un ATV condus de un tânăr de 24 ani, din localitate. 

citeste mai mult
1686 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
15969 vizualizari 22 May 2024 23:04 La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

2.994 cereri de înscriere au fost depuse pentru sesiunea de admitere din mai - iunie 2024 la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, unde sunt scoase la concurs 1.340 locuri.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV