23.000 de vizitatori la Castelul Hasdeu, în acest an

Actualitate (Categoria articolului)

Aproximativ 23.000 persoane au vizitat Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' din Câmpina de la începutul anului și până în prezent. Este un număr important de vizitatori, comparativ cu anii precedenți și chiar comparativ cu situația de la multe muzee județene de istorie sau de artă din țară. Anul trecut, de exemplu, la Castel au venit în jur de 15.000 persoane.

Castelul 'Iulia Hasdeu' nu reprezintă doar un simbol al dragostei pe care Bogdan Petriceicu Hasdeu a purtat-o minunatei sale fiice Iulia. În timp, Castelul a devenit și un simbol al Câmpinei, a devenit cel mai reprezentativ lăcaș de cultură din cel de-al doilea municipiu al județului. Iar creșterea de la an la an a numărului de turiști care vin să viziteze muzeul se datorează, în primul rând, promovării pe care o face permanent conducerea instituției. 'Pentru Castel, DN1 reprezintă un dezavantaj. Turiștii se duc direct spre Valea Prahovei, iar noi trebuie să-i determinăm să facă un ocol prin Câmpina. Să intre în Câmpina și să ne viziteze. Încercăm să promovăm Muzeul Hasdeu pe toate căile posibile', ne-a declarat directorul Muzeului Memorial 'B.P. Hasdeu', Jenica Tabacu. Castelul Hasdeu a fost inclus în pachetele turistice ale multor agenții importante din țară și pe cele mai cunoscute portaluri turistice. Tot o modalitate de promovare o constituie și organizarea unor evenimente la Castel, cum ar fi, de exemplu, concertul extraordinar susținut aici, în vara acestui an, de soprana americană Menorah Winston.

Trebuie să știți că Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' a fost primul muzeu din România unde s-a introdus sistemul audio-ghid, iar în prezent este singurul muzeu din țară cu sistem audio-ghid în patru limbi: română, engleză, franceză și germană. De anul acesta, Castelul Hasdeu a fost introdus și în izi.TRAVEL, un ghid turistic personal, o aplicație prin intermediul căreia utilizatorii au acces la informații audio despre principalele atracții turistice și muzee din peste 900 de orașe din întreaga lume. Concret, se poate face turul Castelului Hasdeu direct de pe telefonul personal.

5369 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2813 vizualizari
18 ian. 2022 09:46

2.891 locuri suplimentare pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI. Modificări importante în probele de examen

1 comentarii

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 67/2022, care modifică HG 477/2021 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și cel superior de stat. Conform noului act normativ, numărul de locuri pentru anul I, la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, este de 5.559, mai mult decât dublu față de numărul de locuri aprobat inițial (2.668). Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli postliceale ale MAI, pentru o sesiune de admitere care va avea loc în luna martie a acestui an.

6698 vizualizari
17 ian. 2022 19:20

O câmpineancă este noul ambasador al României la Uniunea Europeană

La finalul anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a noului ambasador al României la Uniunea Europeană, în persoana Iuliei Raluca Matei.

Alte stiri recente

490 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

987 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.