Câmpina are regulament nou pentru refacerea asfaltului după intervențiile la rețele. Să vedem dacă se respectă și cine verifică situația în teren

Actualitate (Categoria articolului)

La Câmpina (și nu numai, trebuie să recunoaștem) nu s-a găsit până acum o soluție pentru ca, după intervențiile la diverse tipuri de rețele subterane, carosabilul și trotuarele să fie aduse la starea inițială. De obicei, totul se face în grabă, superficial, iar cei care verifică modul în care a fost refăcută strada sunt foarte îngăduitori, de cele mai multe ori. În ședința de săptămâna trecută, Consiliul Local Câmpina a aprobat Regulamentul privind normele referitoare la condițiile de execuție a lucrărilor tehnico-edilitare și refacerea infrastructurii. Un regulament care, în opinia inițiatorilor săi, ar trebui să rezolve problema gropilor care rămân în asfalt după intervențiile la rețelele de apă, gaze, lumină, cablu, telefonie etc.

Proiectul privind acest nou regulament a fost inițiat de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi. Acesta din urma a declarat că, de acum înainte, firmelor executante li se va reține o garanție în cuantum de 150 lei/mp afectat, iar dacă în perioada în care această garanție este valabilă apar probleme privind calitatea lucrării, respectiva lucrare va fi refăcută din banii depuși drept garanție. De asemenea, administratorii rețelelor vor plăti o taxă de spargere în valoare de 200 lei.
Au fost destule discuţii în plenul Consiliului Local în legătură cu Regulamentul privind normele referitoare la condiţiile de execuţie a lucrărilor tehnico-edilitare şi refacerea infrastructurii. Mulți consilieri sunt sceptici că se va reuși rezolvarea problemelor cu rețelarii chiar și după aplicarea noului regulament și asta mai ales din cauza neîncrederii în salariații Primăriei care trebuie să verifice lucrările respective, salariați pe care unii consilieri locali îi consideră superficiali sau prea îngăduitori cu rețelarii. Noi vă prezentăm integral regulamentul aprobat de CL, cu toate condițiile impuse și sancțiunile stabilite de administrația locală, pentru a vă da seama singuri ce se cere și în ce condiții. 

Noi vrem să mai precizăm un lucru. Beneficiarul unei lucrări are obligația să aducă la cunoștință publică intervenția, adică să informeze populația cu privire la categoria de lucrări ce se execută, locația și perioada în care zona este afectată. Lucru foarte bun, de altfel. Numai că, potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Local, anunțul trebuie făcut prin mijloace mass-media, obligatoriu audio. Adică, printr-un post de radio. De ce nu prin orice mijloc mass-media, chiar nu înțelegem și considerăm discriminatorie decizia administrației locale câmpinene. Nu ni se pare corect ca administrația locală să impună unor firme unde să dea anunțurile cu privire la o lucrare de pe domeniul public. De ce doar la radio (probabil un anumit post de radio), de ce nu și în presa scrisă sau online?! Interesul administrației locale ar trebui să fie acela ca un număr cât mai mare de cetățeni să fie informați și nu altul.

4356 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan C 31.07.2017 20:11 Cat e sfanta spaga la putere, nu se schimba nimic, cu nici un regulament din lume, din simplul motiv ca nu il va aplica NIMENI!

Actualitate

1196 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1061 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).

Alte stiri recente

7956 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

685 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.