Matei Harapu, singurul câmpinean prezent în Japonia la Mondialele de Spochan, la arte marțiale

Sport (Categoria articolului)

În cadrul delegației României, la Yokohama, în Japonia, la Campionatul Mondial de Spochan, ediția a 46-a, printre cei opt sportivi selecționați se numără și un câmpinean - Matei Harapu.

Matei Harapu are 12 ani, este câmpinean și practică artele marțiale de câțiva ani, la clubul Yang, din Ploiești, sub coordonarea antrenorului Răzvan Niculescu, coordonatorul la nivel național al acestei discipline fiind Eduard Sersea. Are deja în palmares mai multe titluri naționale și europene, numeroase medalii, iar participarea la acest Mondial în Japonia este încununarea unei frumoase și promițătoare cariere sportive. De altfel, beneficiind de o colaborare mai veche cu organizatorii din Japonia, sportivii clubului prahovean au avut ocazia zilele trecute să facă un antrenament comun cu sportivii japonezi la Sobu Buddokan, tinerii din România și Japonia reunindu-se sub stindardul prieteniei prin sport.
Echipa reprezentativă de Sports Chanbara (Spochan) a României este formată din opt sportivi, în frunte cu șeful delegației, dr. Eduard Sersea, cu toții medaliați en-titre ai celei de a 12-a ediții a Campionatelor Europene din Serbia 2022, iar două sportive, Erika și Maria, sunt medaliate și la Campionatul Mondial precedent!
Iată și componența lotului României la Mondialul din Japonia: Erika Sersea, Maria Constantinescu, Andrei Constantinescu și Eduard Sersea (conducătorul delegației) - de la ACS Ronin Ryu București - Bragadiru; Teodora Țigău, Daria Ivănoiu, Matei Harapu, Vlad Antochi - de la  ACS Yang Ploiești; Andrei Ene - de la ACS Masato Ryu Ploiești.
Desigur, dincolo de latura sportivă a participării la o asemenea competiție de nivel mondial, zilele petrecute în Japonia înseamnă foarte mult pentru tânărul câmpinean și în plan personal, o experiență, probabil, unică.
Întrecerile la care vor participa sportivii prahoveni la Mondialul de la Yokohama sunt programate duminică, 27 noiembrie, astfel că vom reveni cu rezultate.

4129 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1052 vizualizari
06 feb. 2023 09:40

Rezultate bune pentru înotătorii de la CS Câmpina la Cupa Ligii Performanței în Natație

Cupa Ligii Performanței în Natație, desfășurată la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, a reunit la start sportivi de la 28 de cluburi din țară. CS Câmpina a participat cu patru sportivi, pregătiți de Adrian Stoican, care au obținut o serie de rezultate promițătoare în perspectiva viitoarelor competiții.

1005 vizualizari
05 feb. 2023 21:20

Fetele de la CS Câmpina s-au oprit în finala fazei județene a Campionatului de Handbal. Dar s-au calificat la faza regională

După ce a trecut fără nicio problemă de faza grupelor, echipa de handbal feminin a CS Câmpina s-a deplasat duminică, 5 februarie, la Ploiești, pentru ultimele meciuri din faza județeană a Campionatului de Handbal pentru juniori IV.

Alte stiri recente

963 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări atât în legătură cu cariera profesională a invitaților noștri, dar și din viața lor particulară.

1540 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accvident rutier, în urma căruia un autoturism s-a răstunat în afara părții carosabile.