Autoritățile locale au interzis oprirea mașinilor în zona Creșei Municipale Câmpina. Părinții sunt nemulțumiți de decizie

Actualitate (Categoria articolului)

Creșa Municipală Câmpina, de altfel, singura instituție de acest gen din localitate, este situată pe Strada Plevnei, într-o zonă destul de dificilă, în curbă și fără ca în apropiere să existe vreo parcare publică. Iar lângă Creșa Municipală se află Grădinița nr.1, unde situația este aceeași. Așadar, sunt două unități pentru preșcolari, la care zilnic sunt aduși peste 100 de copii. Mulți dintre părinți își aduc copiii la creșă sau la grădiniță cu mașinile, iar cei mai mulți dintre ei nu vin de la distanțe mici. Precizăm încă o dată - în Câmpina nu există decât această creșă, de pe Plevnei, unde sunt aduși copii din toate cartierele municipiului.

În această primăvară, în fața creșei și în zona adiacentă au fost montate, la solicitarea Poliției Municipale, mai multe indicatoare prin care se interzice oprirea autovehiculelor. Acest lucru îi nemulțumește pe părinți, pentru că nu mai pot opri în fața creșei și, practic, nici în apropierea acesteia. Unii dintre ei ne-au semnalat această problemă, ba chiar s-a făcut și o adresă către Primăria Câmpina prin care se explică situația și se solicită îndepărtarea indicatoarelor. Primăria nu poate lua o astfel de decizie fără acordul Poliției Municipale, iar Poliția Municipală este tocmai cea care a solicitat montarea indicatoarelor pentru că zona respectivă este considerată a fi una cu risc ridicat de accidente. Strada este îngustă, sunt două curbe una după alta, vizibilitatea este redusă. Indicatoarele au fost montate ca măsură de prevenție. Cât despre realizarea unei parcări, nici nu poate fi vorba, pentru că nu există în zona respectivă un spațiu potrivit. Cea mai apropiată parcare publică se află la intersecția Străzii Plevnei cu Bulevardul Culturii (acolo era cândva Sala Monovici / Flacăra).
Pentru moment, autoritățile locale nu au nicio soluție. Poate pe viitor, după construirea noii grădinițe de pe Strada Uniunea Europeană (lângă FilSam), acolo unde se intenționează mutarea copiilor de la Grădinița nr.1. Iar în locul Grădiniței nr.1, a cărei clădire este veche și ar putea fi demolată, să se realizeze o parcare. Este doar o idee, pentru că nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Chiar dacă va fi așa, asta nu se va întâmpla prea curând. Prin urmare, problema părinților care își aduc copiii la creșă rămâne valabilă.

4152 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • B.V 08.04.2019 16:09 Parcuri si parcari.Nu mai bine lasa ei asa cum e.Sa faca pe Uniunea Europeana alta gradinita cresa,sau pe terenul ala de langa Caminul Energetic de era al Electrica si e napadit de buruieni.Ne este sufocat de jeepane strazile mai ales copilasii invatati in masina care invata la Scoala Centrala,care presa o numeste scoala de fite.O simpla scoala...pretentile sunt de ea
  • George 09.04.2019 13:59 Se poate parca pe sensul unic de pe bulevard fara nici o problema ,apoi se poate merge pe jos aproximativ 200-300 m . De asemenea exista o parcare chiar la intersectia semaforizata intre politie si bulevard unde nu stiu daca este publica sau privata(nu exista nici un semn care spune asta) insa pentru 10-15 minute sigur nu o sa fie probleme. Solutii exista intotdeauna dar sunt sigur ca scuzele si obiectiile sunt mai usor de gasit.

Actualitate

253 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

547 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

237 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

621 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.