La mulți ani, Armatei Române!

Eveniment (Categoria articolului)

În Centrul Civic al Câmpinei, în parcul unde se află Monumentul Soldatului Necunoscut, au avut loc astăzi tradiționalele manifestări dedicate Zilei Armatei Române. O sărbătoare mare, dar parcă mai tristă ca altădată. Poate din cauza vremii mohorâte, poate din cauza vremurilor destul de apăsătoare...

A fost puțină lume, astăzi, la manifestările de Ziua Armatei. Puțini câmpineni, dar și puține oficialități, comparativ cu anii precedenți. Unii au venit doar pentru că trebuia bifat evenimentul, alții au venit din plăcere și din respect pentru Armata Română. Totuși, momentele deosebite nu au lipsit. Ne-am bucurat de un program artistic frumos, oferit de ansamblurile folclorice 'Ghiocelul' - al Casei de Cultură și 'Ciobănașul' - al Școlii Gimnaziale 'Ion Câmpineanu'. Ne-am bucurat de prezența fanfarei Centrului Cultural Județean. Despre Armata Română și ostașii câmpineni care s-au jertfit pe fronturile de luptă a vorbit colonel (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere Câmpina. Au urmat un ceremonial religios și depunerea de coroane din partea: Primăriei Câmpina, asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere din MApN și MAI, partidelor politice (PNL, PSD, ALDE și PMP), Spitalul Municipal, Spitalul Voila, mai multe unități de învățământ, Asociația AMUS, Fundația Medis, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor și câteva societăți comerciale.
La final a avut loc tradiționala paradă, în fața celor prezenți defilând detașamente ale elevilor de la Școala de Agenți de Poliție 'Vasile Lascăr' Câmpina și Colegiul Național Militar 'Dimitrie Cantemir' Breaza, pompieri militari din cadrul ISU Prahova și un detașament al Poliției Locale Câmpina.
Anul acesta s-au împlinit 72 de ani de la eliberarea Transilvaniei, dar și 157 de ani de la înființarea Statului Major General, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

5601 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Irimscu Mariana 28.10.2016 16:05 Ce citim pe fețele celor prezenți? Tristețe, griji, suferință! Nu mândrie! Nu bucurie! Nu demnitate! Tristă sărbătoare!

Eveniment

1564 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2718 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.