Expoziția de fotografii "Câmpina, România 100", o prefață a albumului cu același nume, pe care-l vom lansa de Ziua Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

"Câmpina, România 100" a fost și rămâne un proiect de suflet pentru noi. Pe parcursul a 100 de zile v-am prezentat imagini din Câmpina de altădată și aceleași locuri așa cum arată ele acum, în Câmpina de astăzi. Un proiect care s-a bucurat de mare succes în rândul cititorilor noștri. Un proiect dedicat Câmpinei, în Anul Centenarului. Nu am crezut că vom merge mai departe. Dar s-a întâmplat asta datorită unor oameni care iubesc acest oraș la fel de mult ca și noi. Așa a apărut expoziția de fotografii "Câmpina, România 100", la "Cofee Shop", lângă Soldat.

Este o expoziție atipică pentru Câmpina, într-o cafenea. Fotografiile nu sunt înrămate, ci agățate... aproape peste tot, prinse cu cârlige de rufe, roșii, galbene și albastre. Este altceva și este frumos, vă asigurăm de asta, dar vă puteți convinge și singuri, trecând pragul Coffe Shop, cafenea situată la parterul unui bloc din Parcul de la Soldat, un loc cald și plăcut, extrem de primitor. Ideea acestei expoziții i-a aparținut lui Irinel Dumitrașcu, proprietara cafenelei și președinta Asociației ProCâmpina. O idee care ne-a plăcut și pe care am pus-o împreună în practică. Marți seară, aici, la Coffe Shop a avut loc "vernisajul", adică o întâlnire între prieteni (și le mulțumim din suflet celor care ne-au fost alături), la o cană de vin fiert, cu scorțișoară, printre fotografii și amintiri. Am vorbit despre Câmpina de ieri și Câmpina de astăzi, am depănat amintiri, am revenit la prezent, așa cum este el, cu bune și cu rele.
Vă invităm să vizitați expoziția care va rămâne la Coffe Shop până pe 1 Decembrie inclusiv, iar apoi o veți putea vedea la Vila Barbizon, de pe Strada Vasile Alecsandri (fosta policlinică pentru copii, reabilitată integral de arhitectul câmpinean George Valentin Ion și transformată într-un restaurant-bistro, unic în Câmpina și nu numai). În ceea ce ne privește, urmează editarea albumului "Câmpina, România 100", care se află în lucru și care va fi tipărit din fonduri exclusiv private.

3478 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • oana 29.11.2018 16:27 Si cine vor fi autorii albumului pe coperta?

Actualitate

1142 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1533 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.

Alte stiri recente

2171 vizualizari
04 dec. 2023 19:30

Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, de la Otopeni, 6-9 decembrie 2023

2 comentarii

Performanță de excepție pentru natația câmpineană - Darius Coman, antrenat de Gabriel Cojocaru, sportiv la Clubul Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, care are loc la Otopeni, în perioada 6-9 decembrie 2023.

1676 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

1 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.