”Ștrandul, cinematograful, blocul de necesitate, Mițu-Chițu și turnul înclinat, la toate se vor vedea pași concreți încă din acest an”, susține consilierul Cosmin Raț

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu câteva zile publicam un articol intitulat ”Lista lucrurilor de care administrația locală nu s-a apucat. Încă...” Și enumeram subiectele principale, care îi dor pe câmpineni, care sunt de actualitate de mai mulți ani și care nu par a se regăsi pe agenda actualului Consiliu Local.

Am decis că un singur articol nu este suficient și ne-am propus să provocăm o dezbatere în care să implicăm un număr cât mai mare de actori ai scenei publice câmpinene. Ne propusesem o dezbatere mai mulți consilieri locali, dar am avut surpriza să asistăm la un refuz din partea celor invitați, un refuz uneori, poate, justificat de deplasări sau alte acțiuni, alteori... inexplicabil. Ceea ce nu au înțeles unii dintre consilieri este că nu ne fac nouă vreo favoare venind la astfel de discuții, ci este un semn de respect față de cei care ne citesc și urmăresc, față de electoratul câmpinean, până la urmă. Dar probabil că și subiectele erau destul de delicate, iar unii consilieri nu au încă răspunsuri la aceste subiecte. 
Acum, la prima emisiune pe marginea subiectelor încă nerezolvate de administrația câmpineană invitați au fost Simona Stoica, din partea Asociației ”Câmpina civică”, și consilierul local Cosmin Raț (Partidul Oamenilor Liberi). Urmărind emisiunea veți afla cum se vede activitatea Consiliului Local dinspre societatea civilă, dar și din... interiorul Consiliului, de un ales local aflat la primul său mandat.
Apoi, am vorbit cu cei doi invitați fiecare dintre subiectele cuprinse în articolul nostru și de la care am plecat în această dezbatere. Rând pe rând, am discutat despre ștrand, despre blocul de necesitate, despre fostul parc Mițu-Chițu, pe care acum tronează lacătul, despre cinematograf, dar și despre monstruozitatea de turn înclinat. S-au spus lucruri interesante, multe în premieră, semn că în spatele unei fațade terne a Consiliului Local se mai întâmplă uneori și lucruri interesante. Au fost prezentate situații concrete, s-a venit și cu soluții din partea celor doi invitați, concluzia aparținând consilierului local Cosmin Raț: ”Ștrandul, cinematograful, blocul de necesitate, Mițu-Chițu și turnul înclinat,la toate se vor vedea pași concreți încă din acest an”.
Au mai fost și alte lucruri interesante în discuția cu Simona Stoica și Cosmin Raț, astfel că vă invităm să urmăriți integral emisiunea noastră. Oricum, asupra unora dintre subiectele discutate vom mai reveni.

2603 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • eli 10.06.2022 08:24 1. Pentru a muta civismul din online in viata reala, un prim pas ar fi sa punem la dispozitia oamenilor macar datele de contact ale consilierilor locali. Pe site-ul primariei ar trebui sa existe numere de telefon, adrese de email, program de audiente al consilierilor. Daca ne dorim sa mergem mai departe si chiar sa guvernam participativ si transparent, autoritatile locale ar trebui sa stie ca exista programe de guvernare deschisa si numeroase ghiduri si exemple de bune practici pentru implicarea cetatenilor in actul de guvernare locala. Mecanismele de participare TREBUIE create de administratia locala. Pe site-ul Secretariatului General al Guvernului exista un Ghid pentru abordarea inovativă a implicarii cetățenilor in procesul decizional.... 2. In loc sa concesionam diverse obiective, sa pierdem ani asteptand investitori, oare nu ar fi mai potrivit sa abordam o guvernare locala de tip antreprenorial, identificand surse de finantare pentru aceste obiective, gandindu-le astfel incat sa aduca venituri orasului in viitor?
  • diss 10.06.2022 12:42 Pe cuvăntul domnului consiler? Păi suntem la jumătatea lunii iunie, urmează vacanța tuturor din aparatul administrativ și el ne aburește că în 2-3 luni vor rezolva probleme lăsate de izbeliște de ani de zile? Îi sugerăm d-lui consiluer să se ducă la " Romănii au talent...mai ales să mintă"!😣

Actualitate

1844 vizualizari
12 aug. 2022 13:04

Chemați la un scandal, polițiștii câmpineni au constatat că bărbatul implicat, băut bine, d-abia se dăduse jos de la volan

Joi, 11 august, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul că soțul său este sub influența băuturilor alcoolice și face scandal.

5271 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21.00. Ce s-a întâmplat?

Alte stiri recente

10 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

1668 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară.