Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

Actualitate (Categoria articolului)

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

În privința instigării la săvârșirea infracțiunii de delapidare, Horia Tiseanu a fost achitat, instanța menționând că nu există probe că persoana a săvârșit această infracțiune. Alături de Horia Tiseanu, au mai scăpat de acest proces penal pentru prescrierea faptelor: Carmen Gheorghe, fostul director al Poliției Locale Câmpina - acuzată de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, Costin Octavian Micu - acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, Gheorghe Ecaterinescu, fostul director al Direcției Economice (decedat în martie 2018) - acuzat, de asemenea, de complicitate la abuzul în serviciu.
Pe de altă parte, Tribunalul Prahova a admis acţiunea civilă exercitată de către partea civilă UAT Municipiul Câmpina şi îi obligă pe inculpaţii Horia Laurenţiu Tiseanu, Carmen Daniela Gheorghe şi Costin Octavian Micu, în solidar, la plata sumei de 51.978,46 lei, cu titlu de daune materiale (reprezentând contravaloarea dotărilor suplimentare aferentă achiziţionării în mod nelegal a autoturismului marca Opel Insignia). De asemenea, fostul primar este obligat la plata sumei de 70.450 lei, cu titlu de daune materiale, reprezentând contravaloarea cantităţii de carburant folosite în interesul personal. În privința fostului primar Horia Tiseanu, instanța a mai decis menţinerea măsurii asigurătorii a indisponibilizării, prin instituirea popririi asupra veniturilor salariale încasate de la Primaria Câmpina, până la concurenţa sumei de 139.248,46 lei. De la data instituirii măsurii asigurătorii până la data de 27.10.2020 a fost reţinută de Primăria Câmpina suma de 116.047 lei din veniturile încasate de Horia Tiseanu și se dispune confiscarea sumei de 17.000 lei, reprezentând obiect al infracţiunii de corupţie reţinută în sarcina acestuia.
Soluția Tribunalului Prahova nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

2226 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 02.10.2023 15:00 Logic, doar vorbim de România cea mai săracă și coruptă țară din UE. De fapt la ce se întămplă aici nici nu ar mai trebui să facă parte din UE.
  • Elena 02.10.2023 23:12 Daca tot plateste dotarile masinii in cauza, i se da voie sa le ia acasa? Primaria nu a suferit nici un prejudiciu, masina si dotarile sunt in proprietatea primariei. O facatura, cap-coada. Pacat ca a murit un om din cauza presiunilor care s-au facut asupra sa sa declare lucruri neadevarate. Inteleg ca Tiseanu plateste combustibilul consumat de masina personala folosita si pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.
  • Nicu 03.10.2023 08:07 pt Elena - Nu, doamna! Plateste o foarte mica parte din ce a furat! Iar instanta in nemernicia ei a taraganat lucrurile sa nu faca puscarie, asa cum ar fi meritat! Saracu Tiseanu - ”plateste combustibilul consumat de masina personala folosita si pentru indeplinirea atributiilor de serviciu”! Nu, doamna! Plateste comubustibilul consumat cu masina primariei in plimbarile sale la mare cu amanta! Un om de nimic, beneficiar al unui sistem putred si infect. Daca tot ii plangeti de mila, ganditi-va la ce om a fost tac-su!
  • Coco Chanel 03.10.2023 08:08 Suntem in UE sa-si vanda europenii masinile,mancarea si hainele la scalavii de pe plantatii.Suntem in UE pentru ca oamenii politici corupti sa fure la greu.Asta din Campina s-a facut de ras: a furat bonuri de benzina de la sera si a luat pentru el o masina de 30k pe numele Politiei locala.Penibil si mizerabil.Pana la urma a ajuns de rasul colegilor de facultate si de liceu.Un pacalici care a ajuns pe nivelul lui.Adica foarte jos.Si-a distrus si familia....ca un batranel libidinos.
  • Tuddy 03.10.2023 13:30 Faptul că instanța îl obligă să plătească înseamnă că este vinovat de acele fapte. Restul sunt chichițe avocățești.
  • Alex D. 03.10.2023 13:51 Tiseanu a fost bagat in procese special ca sa nu mai poata candida, e clar de la o posta pentru cine intelege politica de cacao de la noi. Achitat - nu exista probe ca o persoana savarsit infractiunea, asta scrie in minuta judecatoriei, deci pe scurt - este nevinovat. Jucati-o p-asta, toti care il criticati pe fostul primar :D diss - cea mai corupta tara din UE este Germania, cauta numarul cazurilor de coruptie raportat la populatie si prejudiciile :)
  • diss 03.10.2023 17:44 Pentru Alex D.: 1.Treci pe casieria primăriei, nu ai nevoie de buletin, te cunosc oamenii de acolo.2.Nu eu spun despre România că este cea mai săracă și coruptă țară din UE, așa că mai citește presa internațională. Pănă atunci ciocul mic și treci pe la casierie.Iar cănd apari pe aici spune adevărul căci de vrăjeală ieftinâ ne-am săturat.
  • Nicu F 04.10.2023 11:05 @AlexD.Daca l ai fi cunoscut pe Tiseanu atât de bine nu ai fi vorbit.E omu care joaca la n capete,doar pe interes.Multi știu putini cunosc.Mata blândă zgârie rău.Exista varianta sa fi fost dresat de prieteni care mai apoi sa ia o goarna și să strige că e infractor.Unii nu înțeleg politica,unii și cu 2 facultăți.

Actualitate

1142 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1533 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.

Alte stiri recente

2171 vizualizari
04 dec. 2023 19:30

Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, de la Otopeni, 6-9 decembrie 2023

2 comentarii

Performanță de excepție pentru natația câmpineană - Darius Coman, antrenat de Gabriel Cojocaru, sportiv la Clubul Barracuda Câmpina, va concura la Campionatul European de Seniori, care are loc la Otopeni, în perioada 6-9 decembrie 2023.

1676 vizualizari
04 dec. 2023 12:52

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...

1 comentarii

Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.