Poate 2017 este cu noroc pentru Parcul de la Soldat și încep lucrările de modernizare

Actualitate (Categoria articolului)

Reabilitarea Parcului de la Soldat a fost una dintre investițiile programate pentru anul 2016. Din diferite motive, nu foarte clare, ce-i drept, parcul nu a fost modernizat anul trecut și va fi inclus pe lista investițiilor pentru 2017.

La fârșitul lunii martie a anului trecut, Primăria Câmpina a organizat o dezbatere publică privind reabilitarea Parcului de la Soldat. Câmpinenii au fost rugați să facă propuneri și să răspundă la întrebarea "Cum doriți să fie parcul - un spațiu ambiental sau unul monumental?". S-au primit... 32 de răspunsuri și s-a luat decizia ca parcul să fie un spațiu ambiental. În iulie 2016, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea parcului, iar valoarea rezultată din studiul de fezabilitate pentru această investiție era de 857.820 lei fără TVA. În mod normal, ar fi trebuit să urmeze demararea procedurilor de achiziție publică. Dar în ședința 15 decembrie 2016, pe masa consilierilor locali a apărut un nou proiect, de această dată privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici aprobați în iulie. Iar noua valoare a investiției a crescut la 863.211 lei (fără TVA) pentru că, în conformitate cu avizul tehnic de racordare emis de Electrica Muntenia Nord, s-a impus o modificare a proiectului pentru instalațiile electrice.
După cum ne-au precizat reprezentanții Primăriei Câmpina, acum va urma licitația, anunțul referitor la reabilitarea Parcului de la Soldat urmând să fie publicat pe SEAP până la sfârșitul acestei luni.

4769 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

138 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1318 vizualizari
19 mar. 2023 17:40

O tânără din Galați, la un pas să-și piardă viața în Bucegi, după ce a căzut într-o prăpastie

Salvamontiștii au fost solicitați să intervină sâmbătă, în Bucegi, pe Valea Rea, spre Cabana Mălăiești, după ce o tânără din Galați, în vârstă de 25 ani, a căzut într-o prăpastie, mai bine de 100 metri.

Alte stiri recente

1347 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1136 vizualizari
19 mar. 2023 20:23

Superliga B Prahova. Sportul Câmpina - Unirea Teleajen 1-0

Arena ”Rafinăriei” arăta excelent, oferind condiții ideale pentru o partidă de fotbal, la primul joc oficial pe teren propriu din anul 2023 pentru echipa Sportul Câmpina.