Povestea unei câmpinence de succes - Cristina Petcu, de la ”Grigorescu” la... ONU

Interviuri (Categoria articolului)

V-am propus de curând un șir de interviuri - eveniment cu câmpineni care au povești de succes. Este și cazul episodului de față al acestui serial. Protagonistă este Cristina Petcu, absolventă în urmă cu zece ani a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și care în prezent lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite, fiind în cadrul unei misiuni de pace în Mali.

Cum a ajuns Cristina Petcu să parcurgă în numai zece ani drumul de pe băncile Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” până la statutul de angajat al celei mai importante organizații mondiale guvernamentale veți putea afla doar urmărind interviul nostru.
Cristina Petcu este din Bordenii Mari, unde a urmat cursurile școlii generale, dar se consideră câmpineancă. Veți putea afla cum i-a fost copilăria, ce visa să devină când va fi mare și veți vedea legătura incredibilă dintre acele vise și ceea ce a ajuns Cristina să facă în prezent.
De asemenea, veți putea afla ascensiunea sa academică, încununată cu un master la Universitatea din New York. Veți mai afla diferențele percepute de invitata noastră între sistemul educațional european și cel american, dacă s-a simțit vreun moment discriminată în America pentru că provine din estul Europei, dar și cum a ajuns să lucreze pentru ONU, povești concrete, povești de viață, parte a unei povești de succes.
Cristina ne-a mai povestit cum se desfășoară jobul ei din prezent, fiind parte ca civil affairs officer al Misiunii de Pace ONU în Mali. De asemenea, veți afla câte ore pe zi lucrează în cadrul acestei misiuni, dar și cum își petrece puținul timp liber.
Cristina Petcu a lucrat atât în New York, cât și la Washington. Veți afla diferențele percepute de invitata noastră între cele două metropole americane, dar și care este orașul pe care l-ar alege pentru restul carierei sale. Nu în ultimul rând, după ce la Washington a lucrat într-unul dintre cele mai prestigioase institute de cercetare din Statele Unite, iar una dintre temele sale a fost chiar cum va arăta ONU în 2045, am provocat-o pe Cristina Petcu să ne spună cum vede viața ei peste cinci sau zece ani. Răspunsurile ei la toate aceste subiecte și încă multe altele le veți afla doar urmărind interviul realizat de noi cu o tânără de succes!

4139 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 04.06.2022 11:02 Felicitari!O tanara minunata care din pacate nu isi gaseste locul in societatea din Romania!Nu e singura care a ales sa plece.O initiativa laudabila de a prezenta astfel de tineri.Politicienilor din Campina luati aminte!Acestia sunt oamenii care trebuie sa va inlocuiasca definitiv!Sa plecati si sa va vedeti de viata voastra fara a va mai bate joc de noi.

Interviuri

1769 vizualizari
15 feb. 2024 15:44

Marius Anghelescu, consilier PMP: ”Tendința în partid era să nu votezi cu Alin Moldoveanu!”

1 comentarii

Marius Anghelescu, consilier local al Partidului Mișcarea Populară, a fost invitatul nostru la o emisiune în cadrul căreia am discutat atât subiecte politice, cât și subiecte legate de administrația locală.

2904 vizualizari
14 feb. 2024 21:04

Bugetul Câmpinei pentru anul 2024, explicat pe larg de primarul Alin Moldoveanu

4 comentarii

Luni, 12 februarie, a fost aprobat bugetul municipiului Câmpina pentru anul 2024. Am scris la momentul respectiv despre acest larg, iar pentru a detalia și explica bugetul am purtat un dialog cu primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

592 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

176 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

1 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.