Povestea unei câmpinence de succes - Cristina Petcu, de la ”Grigorescu” la... ONU

Interviuri (Categoria articolului)

V-am propus de curând un șir de interviuri - eveniment cu câmpineni care au povești de succes. Este și cazul episodului de față al acestui serial. Protagonistă este Cristina Petcu, absolventă în urmă cu zece ani a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și care în prezent lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite, fiind în cadrul unei misiuni de pace în Mali.

Cum a ajuns Cristina Petcu să parcurgă în numai zece ani drumul de pe băncile Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” până la statutul de angajat al celei mai importante organizații mondiale guvernamentale veți putea afla doar urmărind interviul nostru.
Cristina Petcu este din Bordenii Mari, unde a urmat cursurile școlii generale, dar se consideră câmpineancă. Veți putea afla cum i-a fost copilăria, ce visa să devină când va fi mare și veți vedea legătura incredibilă dintre acele vise și ceea ce a ajuns Cristina să facă în prezent.
De asemenea, veți putea afla ascensiunea sa academică, încununată cu un master la Universitatea din New York. Veți mai afla diferențele percepute de invitata noastră între sistemul educațional european și cel american, dacă s-a simțit vreun moment discriminată în America pentru că provine din estul Europei, dar și cum a ajuns să lucreze pentru ONU, povești concrete, povești de viață, parte a unei povești de succes.
Cristina ne-a mai povestit cum se desfășoară jobul ei din prezent, fiind parte ca civil affairs officer al Misiunii de Pace ONU în Mali. De asemenea, veți afla câte ore pe zi lucrează în cadrul acestei misiuni, dar și cum își petrece puținul timp liber.
Cristina Petcu a lucrat atât în New York, cât și la Washington. Veți afla diferențele percepute de invitata noastră între cele două metropole americane, dar și care este orașul pe care l-ar alege pentru restul carierei sale. Nu în ultimul rând, după ce la Washington a lucrat într-unul dintre cele mai prestigioase institute de cercetare din Statele Unite, iar una dintre temele sale a fost chiar cum va arăta ONU în 2045, am provocat-o pe Cristina Petcu să ne spună cum vede viața ei peste cinci sau zece ani. Răspunsurile ei la toate aceste subiecte și încă multe altele le veți afla doar urmărind interviul realizat de noi cu o tânără de succes!

2878 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • The Mask 04.06.2022 11:02 Felicitari!O tanara minunata care din pacate nu isi gaseste locul in societatea din Romania!Nu e singura care a ales sa plece.O initiativa laudabila de a prezenta astfel de tineri.Politicienilor din Campina luati aminte!Acestia sunt oamenii care trebuie sa va inlocuiasca definitiv!Sa plecati si sa va vedeti de viata voastra fara a va mai bate joc de noi.

Interviuri

2093 vizualizari
12 iul. 2022 19:49

Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură Câmpina, la 20 de ani de la înființare

În toamna acestui an, Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” va împlini 20 de ani de activitate neîntreruptă, fiind cel mai longeviv ansamblu folcloric din Câmpina post-revoluționară. A fost prilejul ideal pentru o discuție cu Alexandra Toma - responsabilul Casei de Cultură ”Geo Bogza” și cu Cristian Colezea - coregraful și instructorul ansamblului, discuția având loc... acasă la ”Ghiocelul”, adică la Casa de Cultură, în colțul de tradiții special amenajat pentru acest ansamblu.

Alte stiri recente

155 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

483 vizualizari
10 aug. 2022 15:12

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: