Cui plătim pensie specială (II)

Actualitate (Categoria articolului)

După ce și-au dat singuri dreptul la pensie specială, parlamentarii au decis că și o parte a aleșilor locali merită o pensie similară. Este vorba despre primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene. Prin urmare, în funcție de numărul de mandate, aceștia vor primi “indemnizație pentru limita de vârstă”, care se va cumula cu pensia normală.

Cuantumul pensiei speciale se acordă în limita a trei mandate și se calculează astfel: se înmulțeste numărul lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară aflată în plată și se împarte la 100. În cazul primarului Câmpinei, Horia Tiseanu, de exemplu, care se află la cel de-al treilea mandat de primar, pensia specială ar fi undeva la aproape 1.000 de euro. Asta fără să adăugăm și cele două mandate de viceprimar pe care le-a avut înainte de a intra la cabinetul 1 din Primărie.
Ca și în cazul parlamentarilor, pensia specială se acordă în momentul în care alesul local se pensionează și se va cumula cu pensia normală. Pensia specială se va actualiza ori de câte ori se va majora indemnizația brută lunară a unui primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte de CJ aflați în funcție. Se acordă pensie specială și pentru mandate incomplete, dar perioada de mandat efectiv exercitată nu poate fi mai mică de doi ani.
Această nouă lege care modifică Statutul aleșilor locali se află la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Senatul a votat ieri legea, după ce actul normativ trecuse tacit, în noiembrie, în Camera Deputaților, dar fără a avea o estimare a impactului bugetar pentru aplicarea unei asemenea măsuri.
Și iată-i pe câmpinenii care, dacă legea va fi promulgată, vor beneficia de pensie specială
:
- Mihai Stănescu, primar al Câmpinei în perioada 1992-1996
- Romul Remus Micu, primar în perioada 1996-2000
- Tudor Gheorghe, primar în mandatul 2000-2004
- Horia Tiseanu, primar aflat la al treilea mandat consecutiv (din 2004) și viceprimar în perioada 1996-2004
- Florin Buda, viceprimar în perioada 1993-1996
- Eduard Milu, viceprimar în perioada 2004-2007
- Ion Dragomir, viceprimar în ultimele două mandate (2008-2012, 2012-prezent)

Să nu-l uităm pe Florin Anghel, care a fost președinte al Consiliului Județean Prahova în mandatul 2004-2008 și deputat în mandatul 2008-2012, deci potențial beneficiar al pensiei speciale și ca parlamentar, dar și ca ales local.

3015 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • gigi 22.12.2015 21:31 Să - mi dau palme! Stănescu a împărțit orașul foștilor comuniști Bercăroiu și Chițu pentru un țoi de țuică. Buda este capsat permanent. Milu .... nu are rost să mai zic ceva. Tiseanu are vreo cinci capete de acuzare la DLAF. !!!!????!!!! Așa la un prim gând. TOȚI MERITĂ PENSIILE SPECIALE

Actualitate

694 vizualizari
07 aug. 2022 16:20

Percheziții în Prahova la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Duminică, 7 august, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare. 

2692 vizualizari
07 aug. 2022 14:54

Incendiul de sâmbătă, dintr-un apartament din Câmpina, a fost premeditat? Acuze incredibile ale unui vecin

Sâmbătă, în jurul prânzului, v-am relatat despre incendiul izbuncit la bucătăria unui apartament de la etajul al doilea al unui bloc din zona Salcie (detalii - aici). Pompierii au intervenit cu promptitudine, au stins incendiul, dar în urma lor au rămas o serie de acuze foarte dure la adresa proprietarului apartamentului respectiv.

Alte stiri recente

20 vizualizari
07 aug. 2022 20:46

Insulele Capului Verde, o destinație exotică la tarife de early booking, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

La Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina au fost lansate ofertele early booking pentru o serie de destinații exotice - Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Kenya, Tanzania, Seychelles, Thailanda, Sri Lanka, Japonia sau Insulele Capului Verde, destinații spectaculoase, foarte apreciate și ideale pentru o vacanță memorabilă.

3823 vizualizari
06 aug. 2022 18:04

Ce pățesc la Câmpina cei care mănâncă semințe și aruncă resturile pe domeniul public?

1 comentarii

Poate părea o problemă minoră, dar, uneori, și lucrurile de mică însemnătate au importanța lor în viața unei comunități. Este o practică în locurile publice din Câmpina, fie că este vorba de locurile de joacă sau de parcuri ori spații verzi, ca cei care stau de vorbă pe bănci să mănânce semințe.