Se demolează fosta fermă de porci din Câmpina. Aici se dorește construirea unei grădinițe

Actualitate (Categoria articolului)

Terenul de 3.800 mp de pe Strada Uniunea Europeană aparține administrației locale. Pe acest teren (situat lângă FilSam) se află o clădire veche, dezafectată, aflată într-un stadiu avansat de degradare. Aici a fost cândva, din 1973 și până la începutul anilor '90, o fermă agro-zootehnică, mai exact o fermă de porci. Zilele acestea a început demolarea clădirii pentru că, pe acest teren, Primăria Câmpina intenționează să construiască o grădiniță, cu fonduri europene.

Două probleme trebuie rezolvate în această zonă - demolarea clădirii și abandonarea unei sonde de către OMV Petrom. Demolarea a început. Trebuie ca Petrom să mute o conductă subterană și să rezolve problema gurii de sondă aflată în imediata vecinătate a terenului pe care se intenționează construirea grădiniței. După mutarea conductei, Petrom va trebui să realizeze lucrările necesare abandonării sondei (asigurarea sondei și refacerea mediului afectat), cu aprobarea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRP).
Pentru construirea grădiniței, Primăria Câmpina intenționează să depună un proiect în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 10 - "Îmbunătățirea infrastructurii educaționale". Luna trecută, Consiliul Local Câmpina a aprobat documentația tehnico-economică pentru acest proiect, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 5 milioane lei cu tot cu TVA.

4596 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • PPS 31.07.2018 15:16 Mare greseala,se puteau face multiple sedii de partid.hehehehheee

Actualitate

1282 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

744 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

308 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

349 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.