Problemele ridicate de cetățeni la întâlnirea organizată de CampinaTV.ro, la sugestia cititorilor noștri

Actualitate (Categoria articolului)

Miercuri seară, în sala mică a Casei Tineretului, a avut loc prima întâlnire organizată de noi, CampinaTV.ro, la inițiativa cititorilor noștri, pentru a discuta despre problemele Câmpinei și relația cetățenilor cu administrația locală. 14 locuitori ai municipiului au participat la această întâlnire. Nu știm dacă este mult sau puțin, dar poate fi un început al unui dialog direct, față în față, nu doar pe rețelele de socializare, pe whatsapp, sau prin e-mail-uri. Au fost prezenți și cinci consilieri locali, deși noi i-am invitat pe toți 19, așa cum i-am invitat și pe reprezentanții Primăriei Câmpina. În ziua întâlnirii, Primăria ne-a transmis un răspuns oficial la invitația noastră, pe care îl atasăm acestui articol. Este un refuz de a da curs invitației, formulat, într-adevăr, foarte frumos și elegant, dar tot un refuz rămâne.

Cei cinci consilieri prezenți la întâlnire au fost: Livia Lupu, Ion Dragomir, Constantin Cândea, Ion Petrescu și Andrei Duran. Toți din opoziția locală, niciunul dintre cei din coaliția aflată la putere în Câmpina. Ne pare rău pentru această situație, poate unii dintre consilieri au avut motive obiective, alții poate nu, dar sperăm ca la următoarele întâlniri să ne onoreze cu prezența cât mai mulți consilieri locali. În definitiv, nu o fac pentru CampinaTV.ro, ci pentru cetățenii care i-au ales și ale căror interese ar trebui să le reprezinte. Lucru valabil și pentru conducerea Primăriei Câmpina.
Despre întâlnirea în sine, vom începe cu sfârșitul și apoi vă vom prezenta problemele semnalate de cetățeni. La solicitarea locuitorilor prezenți la discuții, care au insistat pe ideea democraţiei participative, a necesităţii schimbării de atitudine şi mentalitate în relația cu administraţia locală, am luat decizia să organizăm astfel de întâlniri în fiecare lună, mai exact în ultima zi de miercuri a fiecărei luni, cu o zi înaintea ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina. Ușa este deschisă tuturor câmpinenilor, iar cei care nu pot veni, deși și-ar dori acest lucru, ne pot transmite mesaje, întrebări, sugestii pe Facebook – grupul CampinaTV.ro, pe adresele noastre de e-mail sau pe grupul CampinaTV de pe whatsapp. Dar noi sperăm să fim tot mai mulți cei care ne întâlnim fața în fața, în fiecare lună. 

Au fost mai multe tipuri de subiecte abordate în întâlnirea de miercuri seară. Au fost probleme punctuale, cum ar fi cea a canalizării de pe Strada Muncii, care nu este funcţională, iar reziduurile menajere ajung în curțile oamenilor la fiecare ploaie. Au fost probleme generale, legate în special de infrastructură – canalizarea în cartierele Voila, Păcuri, Câmpiniţa, dar şi repararea străzilor Bobâlna, Voila, Orizonului şi, mai ales, Calea Doftanei. 
Şi a mai fost o problemă dureroasă, menționată de cei prezenți: lipsa de comunicare cu administraţia locală:
- Oamenii sunt triați la audiențele primarului și viceprimarului, nu toată lumea este primită, depinde de problema pe care vor să o discute și pe care sunt obligați să o scrie pe un formular. De multe ori, cei care ajung la primar sau viceprimar sunt tratați cu ironie sau aroganță. Iar de cele mai multe ori, problemele lor nu sunt rezolvate. La primar se ajunge din ce în ce mai greu, pe teren nu-l mai vede nimeni, iar senzația oamenilor este că Horia Tiseanu fuge de orice întâlnire publică.
- Pe site-ul Primăriei, secțiunea unde poți trimite mesaje primarului este blocată de multă vreme, astfel că îndemnul primarului către cetățeni de a face aprecieri și propuneri pentru că “agenda dvs. trebuie să fie și a noastră” este absolut inutil.
- Nici unii dintre angajaţii Primăriei nu au fost iertaţi de cetățeni din cauza aroganței pe care o afișează în relația cu câmpinenii, din cauza superficialității și chiar incompetenței de care dau dovadă.  

Iată şi principalele probleme ridicate de cetățenii prezenţi la întâlnirea de miercuri:
- lipsa unei canalizări funcţionale în cartierele Câmpiniţa, Păcuri (strada Muncii), Voila;
- nefinalizarea lucrărilor la conductele de apă, realizate în programul cu Banca Mondială, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și străzile Bobâlna și Calea Doftanei. Firma executantă și-a încasat banii și a plecat fără să mai realizeze racordurile la fiecare gospodărie, deși acest lucru era stipulat în proiect și contract;
- asfaltarea străzilor Bobâlna, Voila, Orizonului, Calea Doftanei;
- problema parcului industrial despre care nu se mai știe nimic deși a fost unul dintre principalele subiecte de campanie electorală anul trecut;
- lipsa unei săli de sport, aşa cum există în multe dintre comunele din jur;
- lipsa unui ştrand;
- relația proastă cu HidroPrahova nu doar în ceea ce privește problema canalizării, ci și a intervențiilor de pe domeniul public, a facturilor, a modului în care sunt tratați cetățenii care se adresează acestei societăți la care administrația locală câmpineană este acționar;
- necesitatea schimbării modului de lucru în privința lucrărilor care se execută în localitate și care, în opinia locuitorilor, durează nejustificat de mult, inclusiv cele relativ simple și sunt prost realizate;
- relația cu Poliția Locală, impertinența unor agenți față de cetățeni, patrulele pe care nu le vede nimeni sau faptul că agenții locali ajung foarte târziu atunci când sunt solicitați de cetățeni, chiar și în zona centrală a Câmpinei;
- Parcul de la Soldat, a cărui modernizare întârzie, iar degradarea lui este vizibilă;
- sistemul de supraveghere video în care s-au investit mulți bani, dar care nu-și dovedește deloc utilitatea. 

De asemenea, alte probleme ridicate în mesajele primite de la cititori:
- apariția unor noi săli de jocuri în zona centrală;
- sunt multe trotuare, inclusiv în zona centrală, care nu au rampe, astfel că este o adevărată aventură să mergi cu un copil în cărucior;
- demersuri pentru deschiderea la Câmpina a unui birou de înmatriculări vehicule;
- semaforizarea intersecţiei străzilor Constantin Stere şi Conductelor;
- terenul multifuncţional care nu este gata nici acum;
- lipsa locurilor de parcare.

Aşa cum ne-a propus Primăria Câmpina, sub semnătura primarului însuşi, vom solicita, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, un răspuns la toate problemele ridicate de dvs. Și îl vom publica imediat ce îl vom primi.

5224 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • HORIA 27.07.2017 13:19 Felicitari...promit sa vin data viitoare..cat dedpre arogante,vad ca s au transmis de la primar la vice...basisti,ce sa le ceri...
  • Horia Cojocaru 27.07.2017 15:17 Domnul primar a cam făcut mucegai pe la primărie si ar cam trebui sa-si dea demisia, așa de rușinea locuitorilor din acest orășel. Dacă vrea sa arate ca nu este un ..., ci un om corect, sa plece, si așa nu face mai nimic pentru noi.
  • Mariana Gavrilescu 27.07.2017 16:46 O iniţiativă extraordinară. Am participat la prima întâlnire şi am speranţe că noi, câmpinenii, ne putem însănătoşi din punct de vedere civic. Cred că toţi ne dorim o democraţie participativă şi nişte autorităţi cărora să le pese de cetăţeni.
  • Radu 28.07.2017 09:01 De.ce nu vorbiți si de faptul ca piață.Campina.este cea mai scumpa..din Jud fiind ,,oferita,,bișnițăririlor
  • Magda 28.07.2017 19:26 Avand de rezolvat o problema delicata si dificila am fost primita de mai multe ori in audienta dr dl. primar care impreuna cu cei din comisia pentru audiente m -au ajutat in tezolvarea pozitiva a situatiei prezentate .
  • Remus 28.07.2017 19:41 Daca ar fi bișnițari, atunci ar fi interesati sa cumpere si sa vândă cat mai repede , la preturi mici, pentru a avea rulaj mare. Un producător care munceste pt marfa sa, nu isi da legumele la pret de nimic. Tin la pret pt ca exista si vanzare- cei care din jurul Campinei, bucurestenii, etc.
  • George Enescu 28.07.2017 20:52 Au lipsit valorile liberale ,scuzele sunt multiple,toate acestea au fost promise in Campania Mincinoasa,ce sa mai adaugi acum?dar cei prezenti din opozitie ei nu pot da anumite explicatii sau nu au voie .Se pare ca Primarul a terminat benzina iar Viceprimarul are gunoaie in benzina deocamdata.Consilierii sunt ocupati cu pregatirea pentru vacanta platita de cei ce doresc, transparenta ,corectitudine ,profesionalism si platesc taxe si impozite din care ei sunt platiti.Cei de la PSD ce parere au de scutirea de la impozit a terenului de 16 ha aflat in evaluare de 2 ani ,curtea ce conturi de ce nu verifica ?Este si vina PSD-ului ,sta in opozitie si doarme nu au scuze, au castigat alegerile pe tara, asa ca actionati si schimbati ceva din blocajul existent facut de PNL si treziti Primaria la viata.

Actualitate

1201 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1063 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).

Alte stiri recente

7969 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

685 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.