O expoziție pentru suflet, vineri, 22 septembrie, la Casa de Cultură din Câmpina. Expun Christina Beelen (Belgia) și Valentin Bălan (România)

Actualitate (Categoria articolului)

Vernisajul unei foarte frumoase expoziții de pictură va avea loc vineri, 22 septembrie 2023, în foaierul Casei de Cultură “Geo Bogza” din municipiul Câmpina. Este vorba despre o expoziție comună a artiștilor plastici Christina Beelen din Belgia și Valentin Bălan din Câmpina - România.

Evenimentul face parte din Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023 și se va bucura de prezența la Câmpina, cu ocazia vernisajului, a Excelenței Sale dl. John Cornet d’Elzius - ambasadorul Regatului Belgiei la București și a atașatului cultural al Ambasadei Belgiei, dl. Remy Roussel.
Christina Beelen s-a născut în 1950 la Oostende (Belgia) și a absolvit Academia de Arte Plastice din Bruges. De-a lungul timpului a avut numeroase expoziții personale și de grup și a câștigat multe premii la concursuri de artă plastică. Are propriul atelier de pictură, desen și ceramică la Gistel, în Belgia, acolo unde și locuiește. Este îndrăgostită de România, are aici mulți prieteni și vine periodic în țara noastră. “Demersul meu artistic pleacă de la o motivație constantă, dorința de a-mi modela gândurile și sentimentele. Tema centrală a operei mele este conceptul de împlinire. Fiecare lucrare a mea este traită, realizată cu dorința, speranța de a ajunge la inima semenilor mei!”, spune Christina Beelen.
Despre Valentin Bălan, câmpineanul nostru, am mai scris. Este un artist desăvârșit, un om care a găsit echilibrul perfect între activitatea sa de zi cu zi (inginer mecanic) și pasiunea pentru artă, pentru pictură. Pictează din copilărie, a avut numeroase expoziții, încă din vremea studenției, iar în anii '90 a fost remarcat de mai multe publicații culturale din Franța și a participat la diverse manifestări cu lucrările sale foarte apreciate de iubitorii de frumos din Hexagon. A studiat mai mulți ani la Paris, perfecționându-și tehnica, iar apoi au urmat expoziții personale sau de grup în Norvegia, Danemarca, Germania, Olanda, Belgia, Slovacia și, bineînțeles, Franța, unde a avut cele mai multe expoziții și unde a fost cooptat în Asociația "Connaissance et Sauverdage du Patrimoine". Casa lui Valentin Bălan a fost transformată într-o adevărată galerie de artă. Sunt peste 200 de tablouri expuse și în fiecare tablou se regăsește dragostea, pasiunea pictorului pentru arta adevărată, pentru frumos, pentru nemurirea unor locuri și sentimente.
Vă invităm, așadar, la o expoziție aparte, o bucurie a culorii care, cu siguranță, va ajunge în inimile dumneavoastră.

1836 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

253 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

547 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

237 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

621 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.