Bugetul Câmpinei a fost aprobat. 2018, încă un an în care municipiul va sta în loc

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat în această seară bugetul municipiului pentru 2018. Un buget în care dezvoltarea nu este o prioritate. Un buget în care pentru investiții s-a alocat fix excedentul anului anterior, fără un leu în plus. Un buget dedicat salariilor din administrația locală și cheltuielilor de funcționare. Un buget care defavorizează localitatea, exact așa cum am anticipat și am scris zilele trecute. 

Bugetul Câmpinei pentru 2018 a fost adoptat cu 10 voturi pentru (consilierii PNL și PMP) și 8 abțineri (consilierii PSD și ALDE) astăzi, 19 februarie, prima zi lucrătoare după expirarea termenului legal în care trebuia dezbătut și aprobat. O ședință aparent simplă, dar care le-a lăsat un gust amar tuturor. Primarul Horia Tiseanu a citit expunerea de motive și a prezentat principalele alocări bugetare. Au urmat discuțiile, punctele de vedere ale consilierilor, în general pertinente și de bun simț. Au fost și câteva amendamente, fără substanță. Puține intervenții, pentru că, în definitiv, ce ai mai putea spune tu, consilier local, în legătură cu un buget despre care nu te-a întrebat nimeni nimic, doar ți-a fost pus în față și ai fost invitat să îl votezi. Nu consultări politice, nu dezbatere publică. Un buget semnat Horia Tiseanu. 
Cel mai bine au sintetizat problema bugetului, în intervenția lor, consilierii locali Elena Albu (PNL) și Ion Dragomir (PSD). Declarațiile lor le puteți urmări integral în imaginea video, noi vă redăm aici doar câteva idei.
Elena Albu: "Este clar că actualul proiect de buget nu are ca prioritate dezvoltarea orașului, ci mai mult partea de salarii și de asistență socială, spre asta ne îndreptăm. Când aprobi o lege prin care le permiți oamenilor să-și stabilească singuri salariile, asta se întâmplă. Mă întreb, cum ar fi dacă acționarul firmei la care lucrez ar veni și ne-ar spune să ne stabilim singuri salariile, ce s-ar întâmpla oare?! Mă uit la tabelul cu numărul de salariați și salariile din administrația locală. Am făcut așa un calcul anual la care am adăugat și voucherele de vacanță. Mă scuzați, dar aveți salarii aproape de corporatiști. La aceste salarii, asigurați măcar servicii de calitate!"
Ion Dragomir: "Este un buget care demonstrează că nici anul acesta nu se va face nimic. Un buget din care dăm 40% pe salarii și la investiții doar 10 milioane lei, adică excedentul bugetar. Am avut 10 milioane excedent în 2016, 10 milioane excedent în 2017 și sunt absolut convins că așa va fi și la finalul lui 2018, pentru că nu se va face nimic. Ați făcut bugetul cum ați vrut și ați stabilit ce investiții ați vrut. Mie mi se păreau mai importante Calea Doftanei și Bobâlna decât terenul de sport de la Grădinița 5, unde peste un an sau doi nu se știe dacă vor mai fi copii sau decât concursul de soluții pentru nu știu ce monument în Parcul de la Soldat. Nu v-ați consultat cu nimeni, nici măcar cu consilierii PNL din partidul dvs., ați făcut cum ați vrut și iată ce a ieșit!"

Citiți și 40% din bugetul Câmpinei pentru 2018 înseamnă salariile angajaților din administrația locală. Pentru investiții se alocă în jur de 15% din buget

4350 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2256 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1598 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.