”România pitorească”, o altfel de sărbătorire a Zilei Naționale a României la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Cadrele didactice de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina dau dovadă de multă creativitate în modalitățile de sărbătorire a unor zile festive, prilej cu care elevii pot afla lucruri interesante, în afara materiilor din aria curriculară.

O astfel de acțiune a avut loc miercuri, 29 noiembrie 2023, atunci când amfiteatrului acestei instituții de învățământ a găzduit momentul numit ”România pitorească”. Organizat de profesorii Ofelia Negoiță, Livia Dobre și Nicolae Geantă, evenimentul a constat în prezentarea unei altfel de Românii, una, din păcate, mai puțin cunoscută în zilele noastre. Ofelia Negoiță și Nicolae Geantă au susținut prelegeri interesante pe teme mai puțin uzitate atunci când vorbim de sărbătorirea Zilei Naționale a României. De asemenea, a fost și un concurs de desene, mai mulți elevi având ocazia să pună pe hârtie modul în care văd ei Ziua Națională a României. Au fost și momente artistice, oferite de elevi ai acestui liceu, dar cel mai emoționant moment a fost oferit de un fost elev al profesorului Nicolae Geantă, Cătălin Dinu, care a absolvit acest liceu în urmă cu zece ani. Cu mult talent și transmițând multă emoție, acesta a recitat unul dintre cele mai interesante poeme al cărui autor a rămas necunoscut - ”Nu plânge, maică Românie!”. Îl puteți urmări în încheierea scurtului nostru material video și veți vedea că merită!

1858 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 02.12.2023 05:22 Felicitari tuturor!👏

Actualitate

858 vizualizari
26 feb. 2024 19:58

Primim de la cititori. Cartierul Turnătoriei, din Câmpina, uitat de autorități?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse în cartierul Turnătoriei, din Câmpina.

971 vizualizari
26 feb. 2024 18:41

Doi șoferi din Câmpina s-au ales cu dosare penale - unul pentru alcool, altul pentru că avea permisul anulat

În cursul zilei de duminică, 25 februarie, doi bărbați din Câmpina, aflați fiecare la volanul mașinii sale, s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic de polițiști, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Alte stiri recente

1111 vizualizari
26 feb. 2024 10:01

Cinci victorii și o remiză în jocurile amicale susținute de echipa de fotbal a CS Câmpina în această iarnă

La finalul săptămânii viitoare începe returul Ligii A Prahova, la fotbal, astfel încât am considerat momentul oportun pentru o scurtă retrospectivă a jocurilor amicale disputate în această iarnă de formația pregătită de Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu.

2187 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.