În evidențele AJOFM Prahova, Câmpina figurează cu doar 423 de șomeri

Social (Categoria articolului)

423 de șomeri, dintre care 261 indemnizați și 162 neindemnizați. Aceasta este situația oficială a șomerilor din Câmpina. În realitate, numărul persoanelor fără un loc de muncă este mult mai mare, numai că unii au ieșit deja din plată, iar alții nu-și depun actele pentru a fi luați în evidență de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă și, implicit, de Agenția Județeană.

În ceea ce privește situația Câmpinei cu tot cu localitățile învecinate, aici avem următoarele date furnizate de AJOFM Prahova la solicitarea noastră: 2.673 șomeri din care 1.136 persoane sunt șomeri indemnizați și 1.537 persoane sunt șomeri neindemnizați. Ce înseamnă șomeri neindemnizați? Persoane care au beneficiat de ajutorul de șomaj și au ieșit deja din plată și persoane care se află în căutarea unui loc de muncă și au depus un dosar pentru a fi luați în evidență și incluși în baza de date a Agenției.
De la începutul anului și până în prezent, AJOFM Prahova a primit o singură notificare din partea unui agent economic din zona Câmpinei cu privire la efectuarea unor disponibilizări. Este vorba despre cei 119 angajați de la Secția de Material Rulant (Pompe Prahova) a societății Petroutilaj Poiana Câmpina, subiect despre care noi am scris la sfârșitul lunii ianuarie.

6208 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionescu 08.03.2016 14:22 Asta este una dintre marile drame ale acestui oras! Multi pensionari si copii, tot mai putini angajati, iata, si mai putini someri care mai primesc vreun ajutor. Din ce-or trai restul?! Pentru oamenii care nici nu au un loc de munca si nici nu mai primesc somaj, pentru ei nu face nimeni nimic!
  • gabriela 09.03.2016 13:04 Sunt foarte multe persoane care nu au loc de munca, dar inscrierea la ajofm nu ii ajuta cu nimic.Posturile vacante afisate de agentie sunt fictive , angajatorii deja au personal care munceste pe acele posturi la negru si anunta ca au posturi vacante deoarece ii obliga legea si un ,,eventual control".AJOFM nu verifica anunturile de posturi vacante pe care le face, probabil nu sunt obligati... deci mai avem un,, organism" platit degeaba din buzunarele noaste... Iar de programul ,, FII ACTIV LA ORICE VARSTA" , nici nu mai vorbim ... ca doar nici acesta nu-i costa gura sa faca reclama... Bataie de joc , ,,domnilor" !
  • Flory 09.03.2016 13:39 Se duce de râpa orașul asta si nu vrea nimeni sa facă nimic! Sa vedeți promisiuni deșarte in apropiata campanie electorală!

Social

1375 vizualizari
25 feb. 2024 10:16

La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM, un eveniment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

1310 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.