Comisiile de specialitate ale Consiliului Local Câmpina, constituite prin negociere, dar și trădare

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței festive care a avut loc ieri, la Casa Tineretului, după depunerea jurământului de către primar și consilierii locali și după alegerea viceprimarului, au fost constituite și cele patru comisii de specialitate ale Consiliului Local Câmpina. 

Încă de la început trebuie precizat un lucru. Componența comisiilor se discută la partide, unde se și stabilește cine și în ce comisie va fi, cine va conduce respectiva comisie. Apoi au loc negocieri între partide. Iar în plenul ședinței, totul este o formalitate sau ar trebui să fie. Așa s-a întâmplat și de această dată, până la partea cu votul secret din ședința de ieri. 
Ca de obicei, a fost bătaie pe Comisia de cultură, cea care are cea mai mare vizibilitate publică, dar și singura comisie din Consiliu Local care împarte bani, bani mulți, banii pentru manifestările culturale, pentru cele sportive, banii pentru cărțile a căror apariție este finanțată de la bugetul local, cărți multe. Este o comisie-cheie. La alte comisii se muncește mai mult, dar munca lor nu este prea vizibilă. La cultură, însă, se muncește puțin, dar se împart bani. Iar de multe ori, cine împarte, parte-și face. Pe lângă asta, mai iese și în față la acțiunile numeroase organizate de administrația locală pe bani publici, evident. Ei bine, în această comisie sunt patru consilieri liberali și unul de la ALDE. Iar la partid, adică la PNL, s-a stabilit ca președinte al comisiei să fie Marian Dulă. La vot, însă, a ieșit Florin Frățilă, care a avut grijă înainte de ședință să aranjeze lucrurile în așa fel încât să nu piardă președinția acestei comisii. Fără funcția de președinte, Florin Frățilă ar fi rămas un simplu consilier, lucru pe care nu l-a putut accepta. Așa că, nu contează ce spune partidul, important este cine iese la vot. Frățilă s-a votat singur, dar i-a convins și pe Adrian Dochia (colegul său din vechiul PNL) și pe Gabriel Dima (ALDE) să-l susțină, lucru care s-a și întâmplat.

Acum, rămâne de văzut daca președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, va lua sau nu vreo măsură împotriva celor care nu respectă deciziile din partid. Probabil că nu. Pentru că și Tiseanu a comis-o, dar în alt mod. Fără să se consulte cu colegii de partid, pe care i-a anunțat în ziua ședinței ce a decis, a oferit PSD Comisia Juridică a Consiliului Local. Cu Constantin Cândea președinte de comisie și Ioan Petrescu secretar. A fost o lovitură dată propriului partid această înțelegere cu PSD. De fapt, cu o parte a PSD. Din această comisie nu face parte acum niciun liberal, deși PNL, teoretic, e la putere pe plan local. Dar ce să-i fi oferit PSD lui Horia Tiseanu în schimb? Probabil promisiunea că trei consilieri de la PSD vor vota cu PNL și PMP acele proiecte de hotărâre care necesită două treimi din voturi. Poate a fost și altceva și vom descoperi asta pe măsură ce trece timpul și vedem cum decurg lucrurile în Consiliul Local. Este interesantă, totuși, această apropiere a lui Horia Tiseanu de Constantin Cândea, mai ales că nu e prima dată când cei doi se înțeleg asupra unor lucruri. Așteptăm cu interes și alegerile parlamentare pentru a vedea dacă nu cumva înțelegerea lui Tiseanu cu PSD este mult mai complexă decât pare la prima vedere.

Cam acestea au fost aspectele esențiale de la constituirea comisiilor de specialitate ale CL Câmpina. Și iată componența acestor comisii:
Comisia nr. 1 - Buget, finanțe, administrarea domeniului public și privat, programe de finanțare europeană, agricultură: Elena Albu (PNL) - președinte, Livia Lupu (PSD) - secretar, Adrian Dochia (PNL), Viorel Bondoc (PNL), Anda Lorena Frâncu (PSD)
Comisia nr. 2 - Administrație publică locală, juridic, relații cu publicul, servicii și comerț, muncă și probleme sociale, drepturile omului și problemele minorităților, spațiu locativ, pază și ordine, familie și protecția copilului: Constantin Cândea (PSD) - președinte, Ioan Petrescu (PSD) - secretar, Mihaela Petrovici (PSD), Daniel Ioniță (ALDE), Robert Minea (PMP)
Comisia nr. 3 - Amenajarea teritoriului, urbanism, ecologie și protecția mediului: Monica Clinciu (PNL) - președinte, Enache Dragomir (PNL) - secretar, Adrian Pițigoi (PMP), Andrei Duran (PSD), Ion Dragomir (PSD)
Comisia nr. 4 - Cultură, sănătate, învățământ, culte și tineret, sport și turism: Florin Frățilă (PNL) - președinte, Gabriel Dima (ALDE) - secretar, Adrian Dochia (PNL), Marian Dulă (PNL), Corina Topală (PNL).

Citiți și:
Primarul Câmpinei și consilierii locali au depus jurământul de credință

Adrian Pițigoi este viceprimarul Câmpinei. L-au ales PNL, PSD și, bineînțeles, PMP
 

8339 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mara 25.06.2016 13:05 De ce nu spune acest Fratila cine a platit juristul care i-a facut Clubul, cine i-a platit transportul, cine i-a platit masa la oscar in doua randuri cine a avut initiativa pt acesta . Dle Fratila tie chiar nu îti este rusine sa spui ca ai facut, ca ai dres ,esti o rusine a acestui oras , ce cauti tu sa fii la comisia de sport si cultura ?astea se bat cap in cap cu tine ,nu sunteti compatibili.Lasa prietene pe altul ca tu abia iti cari capul dupa tine. Daca ar fi dupa mine acum ai fi pe luna .
  • Marian 26.06.2016 09:19 PNL Câmpina începe acest mandat cu stângul. Și, din câte înțeleg, cu stânga. O trădare internă ( Frățilă a fost și va rămâne un caracter urât) și o înțelegere ticăloasă doar pentru interese proprii ( Tiseanu și Voicilă)

Actualitate

694 vizualizari
07 aug. 2022 16:20

Percheziții în Prahova la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Duminică, 7 august, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare. 

2692 vizualizari
07 aug. 2022 14:54

Incendiul de sâmbătă, dintr-un apartament din Câmpina, a fost premeditat? Acuze incredibile ale unui vecin

Sâmbătă, în jurul prânzului, v-am relatat despre incendiul izbuncit la bucătăria unui apartament de la etajul al doilea al unui bloc din zona Salcie (detalii - aici). Pompierii au intervenit cu promptitudine, au stins incendiul, dar în urma lor au rămas o serie de acuze foarte dure la adresa proprietarului apartamentului respectiv.

Alte stiri recente

20 vizualizari
07 aug. 2022 20:46

Insulele Capului Verde, o destinație exotică la tarife de early booking, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

La Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina au fost lansate ofertele early booking pentru o serie de destinații exotice - Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Kenya, Tanzania, Seychelles, Thailanda, Sri Lanka, Japonia sau Insulele Capului Verde, destinații spectaculoase, foarte apreciate și ideale pentru o vacanță memorabilă.

3823 vizualizari
06 aug. 2022 18:04

Ce pățesc la Câmpina cei care mănâncă semințe și aruncă resturile pe domeniul public?

1 comentarii

Poate părea o problemă minoră, dar, uneori, și lucrurile de mică însemnătate au importanța lor în viața unei comunități. Este o practică în locurile publice din Câmpina, fie că este vorba de locurile de joacă sau de parcuri ori spații verzi, ca cei care stau de vorbă pe bănci să mănânce semințe.