Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

Actualitate (Categoria articolului)

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Ulterior, am încercat să ne interesăm de ce se ajunge la această situație, pe care câmpineanul Cătălin Angheloiu, care locuiește pe această stradă și ne-a trimis imaginile cu pricina, ne-a precizat că se întâmplă la fiecare ploaie.
Ceea ce am aflat este extrem de grav și poate fi începutul unei povești fără sfârșit. Conform autorului imaginilor, analizând motivele care au dus la producerea acestor inundații acum, ”totul a început în urmă cu vreo 20 de ani, când primar era Gheorghe Tudor. Strada nu era asfaltată... A fost asfaltată și apoi am solicitat racordarea la canalizare. Am fost racordați de primărie la rețeaua de canalizare pluvială, introdusă înainte de asfaltare. Ni s-a spus că e provizoriu, dar așa a rămas până în zilele noastre. Acum, odată cu noua lucrare, practic, a fost blocat racordul nostru de reziduuri menajere la rețeaua de canalizare pluvială și de aici au început să apară problemele noastre. Noi vrem să rezolvăm în mod onest această situație, iar soluția pe care ne-o vor indica autoritățile - Primărie, HidroPrahova, pe aceea o vom accepta”, ne-a declarat Cătălin Angheloiu, care locuiește pe această stradă.
Din aceeași discuție am mai aflat că sunt multe familii pe această stradă în aceeași situație, adică racordate pentru reziduurile menajere la canalizarea pluvială. Iar situația s-ar repeta, din sursele noastre, și pe alte străzi din Câmpina, unde s-au realizat lucrări de canalizare pluvială și asfaltare fără a exista și canalizare menajeră atât în mandatul lui Gheorghe Tudor (2000-2004), cât și în numeroasele mandate ale lui Horia Tiseanu (2004-2020). Conform unor surse, ar fi câteva zeci de străzi din Câmpina, cu sute de gospodării aflate în această situație. Un adevărat dezastru ecologic, care se produce în Câmpina, cu știința administrațiiilor locale trecute, de foarte mulți ani. Și vorbim de un dezastru ecologic, pentru că, în general, canalizarea pluvială ajunge în râul Prahova! Să mai întrebăm cine răspunde...

2817 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 15.08.2022 13:21 Deci ”onor” cetățenii ăștia deversează propriul rahat în canalizarea pluvială iar apoi fac scandal că ploaia le inundâ curțile? Tipic romămesc, îți este și silă să mai zici ceva!🤑
  • Alex 17.08.2022 08:49 Da sigur. Si aleea silviculturii face la fel, dar pentru ca asa s-au facut lucrările. Ai spitalul Voila arunca rahatul in pârâul din padure… pe vremuri padure ca acum toaca la ea ca la ceapa Romsilva asta…

Actualitate

702 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

408 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

106 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.

178 vizualizari
25 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CSC Berceni 7-0

Brezenii se instalează din ce în ce mai autoritar în fotoliul de lider al campionatului județean, după o nouă victorie zdrobitoare - 7-0 cu CSC Berceni.