Microbuzul dat de Guvern singurului club sportiv școlar din Câmpina stă de un an la Primărie

Actualitate (Categoria articolului)

În luna iunie a anului trecut, la Câmpina a ajuns unul dintre cele 65 de microbuze achiziționate de Guvern pentru cluburile sportive școlare din cadrul unităților de învățământ. În cazul Câmpinei, microbuzul avea ca destinație Clubul Sportiv Școlar 'Constantin Istrati', singura structură sportivă de acest tip din municipiu. Din păcate, a trecut un an și sportivii clubului menționat încă nu au văzut nici măcar cum arată acest microbuz.

Sportivii de la Clubul Sportiv Școlar 'Constantin Istrati' fac în continuare deplasările la competițiile din țară cu microbuze închiriate de la firme locale (în București), cu mașinile profesorilor și ale unor părinți (la Pitești), cu trenul, atunci când este vorba despre localități mai îndepărtate, cum ar fi Arad sau Cluj Napoca. Și merg la competiții unde reprezintă Câmpina și de unde se întorc cu numeroase medalii și titluri naționale. După cum ne-a declarat antrenorul sportivilor de la CSȘ 'Constantin Istrati', profesorul Nicolae Pavel, cheltuielile cu transportul la diferite concursuri sunt foarte mari, iar microbuzul ar fi fost binevenit, mai ales că era destinat acestui club (video). Un club care, precizăm, nu primește niciun fel de finanțare de la bugetul local.

Sportivii de la alte cluburi școlare din țară merg de luni bune la competiții cu microbuzele date de Guvern, numai cei de la Câmpina trebuie să se descurce pe cont propriu cu transportul. Asta în condițiile în care conform OUG 17/2014, în baza căreia au fost cumpărate aceste autovehicule, 'microbuzele vor fi utilizate exclusiv în scopul deplasărilor sportivilor şi colectivelor tehnice aferente din cadrul unităţilor aflate în coordonarea/subordonarea Ministerului Tineretului şi Sporturilor şi al Ministerului Educaţiei Naţionale la competiţiile sportive interne si internaţionale, precum şi pentru deplasarea sportivilor şi colectivelor tehnice aferente, din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar care au în structură şi secţii de club sportiv şcolar, la competiţiile sportive interne şi internaţionale”. Potrivit aceluiaşi act normativ, toate costurile legate de utilizarea acestor microbuze – întreţinere, combustibil necesar funcţionării, plata personalului care va asigura conducerea microbuzelor etc. – vor fi suportate din bugetelor proprii ale unităţilor administrativ – teritoriale, beneficiare ale microbuzelor repartizate, precum şi din bugetele Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Educaţiei Naţionale.

Microbuzul dat Câmpinei pentru clubul sportiv școlar poate fi văzut în curtea Primăriei. A fost folosit ocazional pentru transportul unor delegații străne care au vizitat localitatea. A fost angajat chiar și un șofer profesionist pentru acest microbuz, dar despre destinația lui legală, cea prevăzută în OUG 17/2014, nu se mai spune nimic. Am transmis Primăriei Câmpina o adresă prin care solicităm o explicație cu privire la această situație. De ce microbuzul dat de Guvern special pentru un club sportiv școlar este folosit de Primărie și nu de sportivi? Nu am primit, încă, niciun răspuns. Probabil în cursul acestei săptămâni sau mai târziu. Oricum, vom reveni asupra acestui subiect în momentul în care vom primi și punctul de vedere al Primăriei Câmpina.

7534 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • minion 08.08.2016 14:02 Microbuzul are nr. de circulatie PH - PMC. (Primaria Municipiului Campina). Alte masini apartinand Primariei Campina (masina primarului, a viceprimarului, a sefului Politiei Locale) nu sunt inmatriculate PMC ! De ce oare ?!? Ca sa fie remarcate de campineni ?!?
  • Deniss 08.08.2016 16:53 Primarul e preocupat cu borduri,cu taiat panglici.Daca nu se ia taurul de coarne cu asta ramane.Grav este ca ar trebui sa ne mandrim cu cei de la Petrol,cu copii dl Pascu,cu fiul lui Marianov....tineri care sunt o incantare pentru oras.S-au facut cereri si memorii la Ministerul Educatiei si ISPH,Ministerul Tineretului sau cum se numeste?Trebuie mediatizat ca ne mananca serpii si sobolanii...pacat de terenul de fotbal care va zace in paragina...veti vedea
  • Seby 08.08.2016 17:19 E intamplator ca microbuzul e parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap? Avand in vedere ca nu a ajuns la CSS asa cum era normal doar cu binecuvantarea primarului, cred ca nimic nu e intamplator!
  • Mariana 08.08.2016 18:13 Cred ca e penala aceasta noua afacere a lui Tiseanu! Poate fi incadrata fapta la abuz in serviciu, la deturnare de fonduri... Practic, Guvernul a dat primariei un bun pentru a-l folosi intr-un anumit scop, iar Tiseanu l-a folosit la cu totul si cu totul altceva! E ca atunci cand le da guvernul bani pentru o lucrare, iar ei ar folosi banii la altceva. Nu e penala treaba?! Atata sfidare si atata bataie de joc al adresa legii este greu de gasit!
  • Claudiu 08.08.2016 21:55 Dar presedintele Comisiei de Sport din CL, marele maestru de ... Fratila, ce are de spus? Sa nu ii da voie seful lui de partid, (...)Tiseanu sa vorbeasca! Va dati seama ce oameni ne conduc?!
  • ramona eli 09.08.2016 18:50 Primarul care este obosit ,plictisit ,depasit de vremuri cu sacul plin si ales prin nepasarea oamenilor e mai mult mort decat viu,dar viceprimarul fresh cum pune Campina in miscare cu microbuzul parcat pe locul de handicapati,dar consilierii depasiti de expertiza profesionala ce asteapta doar indemnizatia si concediul platit de populatie.JALLEEEEEEEEEEEEEEEE.

Actualitate

694 vizualizari
07 aug. 2022 16:20

Percheziții în Prahova la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Duminică, 7 august, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare. 

2692 vizualizari
07 aug. 2022 14:54

Incendiul de sâmbătă, dintr-un apartament din Câmpina, a fost premeditat? Acuze incredibile ale unui vecin

Sâmbătă, în jurul prânzului, v-am relatat despre incendiul izbuncit la bucătăria unui apartament de la etajul al doilea al unui bloc din zona Salcie (detalii - aici). Pompierii au intervenit cu promptitudine, au stins incendiul, dar în urma lor au rămas o serie de acuze foarte dure la adresa proprietarului apartamentului respectiv.

Alte stiri recente

20 vizualizari
07 aug. 2022 20:46

Insulele Capului Verde, o destinație exotică la tarife de early booking, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

La Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina au fost lansate ofertele early booking pentru o serie de destinații exotice - Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Kenya, Tanzania, Seychelles, Thailanda, Sri Lanka, Japonia sau Insulele Capului Verde, destinații spectaculoase, foarte apreciate și ideale pentru o vacanță memorabilă.

3823 vizualizari
06 aug. 2022 18:04

Ce pățesc la Câmpina cei care mănâncă semințe și aruncă resturile pe domeniul public?

1 comentarii

Poate părea o problemă minoră, dar, uneori, și lucrurile de mică însemnătate au importanța lor în viața unei comunități. Este o practică în locurile publice din Câmpina, fie că este vorba de locurile de joacă sau de parcuri ori spații verzi, ca cei care stau de vorbă pe bănci să mănânce semințe.