Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Social (Categoria articolului)

Salariații din învățământ, membri ai sindicatelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie 2022, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului în intervalul orar menționat. Printre unitățile de învățământ unde cadrele didactice se vor afla în grevă de avertisment se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina, acolo unde sunt membri ai celor două sindicate menționate.

Principalele nemulțumiri ale membrilor de sindicat din cele două federații sunt subfinanțarea permanentă a sistemului de învățământ, nerespectarea de către guvernanți a legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dar și neadoptarea unor măsuri de îmbunătățire a condițiilor de salarizare ale personalului din sistemul educațional, prorogarea în ultimii doi ani a acordării tranșelor de majorare a salariilor, conform legii, neplata orelor suplimentare, neasigurarea numărului de posturi didactice auxiliare și nedidactice, precum și neacordarea fiecărui cadru didactic și fiecărui elev a unui dispozitiv (laptop sau tabletă), cu conexiune la internet, pentru buna desfășurare a procesului educațional în mediul online.
Cele două federații sindicale au anunțat că, față de refuzul guvernanților de a purta negocieri cu federațiile sindicale din educație pentru rezolvarea tuturor problemelor, s-a decis intrarea în grevă de avertisment.

2509 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1794 vizualizari
23 mai 2022 19:57

Trei concursuri derulate la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” au trecut de etapa de jurizare

La Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina se derulează în acest moment nu mai puțin de trei concursuri școlare inter-județene, cu diverse tematici. Zilele trecute a avut loc jurizarea lucrărilor transmise, iar în ultima zi a acestei luni va avea loc festivitatea de premiere.

1591 vizualizari
23 mai 2022 08:10

Proiect internațional la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes” Câmpina

Asociația ”Together” Luxemburg, în colaborare cu Fundaţia ”Zamolxes”, organizează seminarul internaţional "NOH8" în perioada 26 mai – 3 iunie 2022, în Câmpina, la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes”. La acest seminar vor participa 25 de tineri din cinci țări - Luxemburg, Polonia, Slovacia, Turcia și România.

Alte stiri recente

117 vizualizari
24 mai 2022 20:59

Liga A Prahova, etapa a 31-a. Rezultate și clasament

Marți, 24 mai 2022, în cadrul etapei a 31-a din Liga A Prahova, la fotbal, etapă intermediară, s-au înregistrat o serie de rezultate mai puțin așteptate. Iată rezultatele etapei, clasamentul la zi, precum și programul etapei viitoare:

781 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă.