Campanie electorală pentru prezidențiale, fără actualul locatar de la Cotroceni

Politică (Categoria articolului)

(P) Într-o democrație reală, o campanie electorală se caracterizează prin întâlniri ale candidaților cu cetățenii, cu electoratul, dar și prin dezbateri între candidați. Dezbateri electorale, pe programe, pe idei, cu argumente. Candidații celor mai importante și cunoscute partide au mers în campanie prin țară, s-au întâlnit cu oamenii, s-au expus, au vorbit, au răspuns întrebărilor, au fost acolo, în mijlocul electoratului. Viorica Dăncilă, Dan Barna, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu. Klaus Iohhanis, nu. Actualul președinte nu a coborât în mijlocul mulțimii, s-a întâlnit doar cu activul de partid, cu oamenii lui din PNL și atât.

Ceilalți, oamenii de rând, nu au avut plăcerea să-l întâlnească pe președintele în exercițiu, nu au avut ocazia să-i adreseze întrebări sau să-i asculte mesajul. Klaus Iohannis ignoră electoratul deși, dintre toți candidații, el este cel care avea obligația să vină în fața românilor să își apere mandatul. Este o lipsă de respect față de electoratul care l-a ales pentru că, atunci, în 2014, nu l-au ales doar liberalii și democrații (Alianța Creștin Liberală), au fost mulți alți români care i-au dat votul și pe care acum îi ignoră. De asemenea, Klaus Iohannis refuză să participe la dezbateri electorale cu contracandidații săi. Fuga de dezbatere este absolut inacceptabilă și descalificantă. Dezbaterea electorală există în orice democrație, atât înaintea primului tur de scrutin, cât și în campania dinaintea celui de-al doiea tur al alegerilor. Un candidat important, care refuză o dezbatere, fie se vede deja câștigător, deși nu a primit, încă, votul electoratului, fie se teme de o confruntare directă cu oponenții săi politici. În democrația din România post-decembristă, așa fragilă cum a fost ea, nu au mai existat astfel de situații. Până și Ion Iliescu a participat la o dezbatere electorală cu Ion Rațiu și Radu Câmpeanu, în 1990, iar de atunci încoace, dezbaterile electorale nu au lipsit în campaniile prezidențiale. Dar iată că se întâmplă acum, la 30 de ani de la revoluție, cu un președinte care refuză dezbaterea pe care i-ar impune-o respectul față de democrație și față de alegători!
(Publicitate electorală, articol publicat la solicitarea PSD)

4200 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1043 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1745 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

44 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

821 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.