Comunicat de presă privind închiderea proiectului ”Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbări climatice în Câmpina”

Anunțuri (Categoria articolului)

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, anunță încheierea proiectului ”Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbări climatice în municipiul Câmpina”, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014 - 2021, prin Programul Ro-Mediu pentru care Operator de Program este Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor,.

Obiectivul general al proiectuluui: creșterea capacității UAT Municipiul Câmpina de a face față provocărilor cauzate de schimbările climatice și necesitatea de adaptare, precum și nevoia de atenuare a efectelor acestora, prin integrarea cunoștințelor despre acest fenomen în plan local și creșterea gradului de conștientizare la nivelul administrației și comunității locale, reducând astfel efectele adverse ale poluării.
Obiectivele specifice:
- Dezvoltarea de cunoștințe și îmbunătățirea capacității de gestionare a schimbărilor climatice și impactul acestora prin elaborarea de strategii și planuri de măsuri de atenuare și adaptare la schimbările climatice în municipiul Câmpina.
- Creșterea gradului de conștientizare cu privire la provocările cauzate de schimbările climatice și necesitatea de adaptare, precum și a nevoii de atenuare a efectelor acestora și a capacității de răspuns a autorității publice locale în contextul actual, prin acțiuni de informare și implicare a angajaților la nivelul autorității publice locale.
Rezultate obținute în cadrul activităților proiectului:
- Elaborarea Strategiei și a Planului de atenuare și adaptare la schimbări climatice pentru munciipiul Câmpina.
De asemenea, au fost implementate acțiuni / activități de informare / diseminare și publicitate aferente proiectului, cum ar fi:
- conferință de lansare, respectiv de închidere a proiectului;
- două sesiuni de conștientizare a publicului;
- realizarea unei pagini web dedicată proiectului, pe site-ul web al Primăriei Câmpina;
- o pagină Facebook a proiectului;
- o pagină Instagram a proiectului;
- un panou temporar;
- o placă permanentă;
- două workshop-uri organizate cu un număr de cinci ateliere de lucru.
Valoarea totală a proiectului este de 611.497,00 lei, din care 608.522 lei reprezintă contribuția financiară nerambursabilă acordată prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021. Perioada de implementare a proiectului - 12 luni.
Documentele elaborate în cadrul proeictului sunt deosebit de utile și de necesare Primăriei municipiului Câmpina, deoarece prin implementarea lor, în perioada următoare, vom fi mai pregătiți de a face față schimbărilor climatice, respectiv de a reduce cât mai mult efectele negative ale acestora.
De asemenea, urmare a sesiunilor de informare și conștientizare , avem o populație mai informată la ceea ce înseamnă schimbările climatice și la impactul acestora asupra vieții noastre.

Primăria municipiului Câmpina
Date de contact: Câmpina, Bulevardul Culturii, nr. 18, Județul Prahova, România. Telefon: 0244.337.454 / Fax: 0244.371.458. E-mail: web@primariacampina.ro. Site: primariacampina.ro.

755 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Anunțuri

335 vizualizari
25 mar. 2023 11:04

Comunicat de presă. Începere proiect “Renovare integrată a clădirilor rezidențiale multifamiliale - BLOC 230, BLOC 231 și BLOC 232 din Comuna Poiana Câmpina, județ Prahova”

COMUNA POIANA CÂMPINA demarează proiectul “Renovare integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor rezidențiale multifamiliale – BLOC 230, BLOC 231 și BLOC 232 din Comuna Poiana Câmpina, județ Prahova”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 - Valul Renovării, Axa 1 - Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.1 - Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

607 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

Alte stiri recente

1503 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

661 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.