De la 1 iulie 2021, secțiile Spitalului Municipal Câmpina se redeschid pentru pacienții non-COVID, cu excepția Maternității

Actualitate (Categoria articolului)

Spitalul Municipal Câmpina se redeschide parțial, de la 1 iulie 2021, pentru toate categoriile de pacienți. Spitalul rămâne unitate suport-COVID, cu un număr redus de paturi pentru pacienții COVID și redeschide toate secțiile, cu excepția celei de Obstetrică-Ginecologie, pentru pacienții care nu au COVID. Conducerea Spitalului Municipal a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, cum se vor face internările și cum va funcționa spitalul de joi, 1 iulie.

“De la 1 iulie 2021, Spitalul Municipal Câmpina se va redeschide parțial pentru pacienții non-COVID. Instituția noastră va continua să rămână unitate COVID, păstrând active circuite dedicate, cu un număr redus de paturi, 33 din care 20 pentru adulți și 13 la Secția de Pediatrie. De la aceeași dată, Secției ATI îi încetează încadrarea ca Secție ATI - COVID. Internările pentru pacienții non-COVID se vor face în număr limitat, cu respectarea regulilor privind distanțarea fizică între paturi. Urgențele vor avea prioritate la internare. Accesul pacienților pentru internare se va face prin intrarea în spital de la Compartimentul de Primiri Urgențe, unde funcționează în permanență un serviciu de triaj și testare. Toți pacienții care necesită internare vor fi testați cu test rapid, iar cei nevaccinați sau care nu au făcut boala vor fi testați, la îndrumarea medicului, și cu test PCR. Pe perioada internării, circulația în spital va fi limitată strict la nivelul circutelor de siguranță medicală, deplasările necesare efectuându-se doar cu personal de însoțire. Pacienții vor purta mască de protecție. Pe întreaga perioadă a păstrării statutului de spital COVID, vizitele aparținătorilor nu vor putea fi reluate”, se precizează în comunicatul remis de conducerea Spitalului Municipal.
De la 1 iulie 2021, după cum spuneam, se redeschid toate secțiile spitalului, cu excepția celei de Obstetrică-Ginecologie, unde sunt probleme din cauza lipsei de medici pentru asigurarea gărzilor. Ambulatoriul de specialitate (policlinica) își va continua activitatea pe baza programărilor telefonice. Precizăm faptul că în saloanele unde au fost tratați pacienți COVID se efectuează în aceste zile acțiuni de reparații, zugrăvire, dezinfecție și igienizare (foto). De asemenea, după cum menționează conducerea Spitalului Municipal, “evoluția situației pandemice la nivel național va determina în mod direct dinamica serviciilor medicale oferite de instituția noastră”.

5068 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Istrate Marina 26.07.2021 10:24 Cât costă un test covid la internare?

Actualitate

2543 vizualizari
25 sept. 2021 20:18

La Breaza, un bărbat a fost atacat și rănit grav de un urs. Mesaj de alertă privind prezența unui urs și la Comarnic

Iată că se înmulțesc cazurile de oameni atacați de urs. S-a întâmplat foarte recent la Telega, zilele trecute la Comarnic, astăzi la Breaza și tot astăzi a fost emis un mesaj RO Alert privind prezența unui urs la Comarnic, în zona Podul Lung.

2649 vizualizari
25 sept. 2021 11:42

Președintele și vicepreședintele COSR, Mihai Covaliu, respectiv Elisabeta Lipă, în vizită la Câmpina

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) - Mihai Covaliu și vicepreședintele aceluiași for - Elisabeta Lipă, campioni olimpici și mondiali la scrimă, respectiv canotaj, s-au aflat vineri la Câmpina. Au mers la Primărie, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu, apoi au vizitat împreună baza sportivă de la Căminul Petrol și fostul sat de vacanță de pe Drumul Taberei.

Alte stiri recente

13 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1434 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: