"La mulți ani, România!", spun mândrii românași de la Școala Centrală Câmpina
Eveniment (Categoria articolului)
Într-un cadru festiv, Ziua Națională a devenit o zi de poveste, o paradă a creativității, cu mândria de a fi român în cuget și-n simțiri. Asta s-a întâmplat la Școala Gimnazială Centrală Câmpina, unde activitățile desfășurate au transmis copiilor semnificația acestei zile: au rulat filmulețe legate de Marea Unire, copiii au meșterit păpuși îmbrăcate în costume populare, au realizat diverse colaje, picturi, expoziții, au cântat cântece patriotice, s-au îmbrăcat de sărbătoare, în costume populare, și-au dat mână cu mână și au întins hora Marii Uniri.
“Cu prilejul Zilei Naționale, este important să ne amintim de marile personalități ale României, de evenimentele istorice care ne-au marcat conștiința națională și, mai presus de orice, să ne amintim cât de important este să fim uniți, fiindcă uniți suntem mai puternici. Atmosfera de sărbătoare s-a instalat la Școala Centrală, iar românașii noștri au avut parte de cele mai inedite lecții de istorie, din care au aflat despre efortul susținut al românilor, de-a lungul timpului, pentru ca toată suflarea românească să trăiască împreună, într-un singur stat, ROMÂNIA”, ne-a declarat directorul Școlii Centrale Câmpina, prof. Florentina Dumitrașcu.
Evenimentul esențial, care a făcut posibilă Unirea Principatelor, a fost Unirea Mică, realizată la 24 Ianuarie 1859, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. În 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza este ales domnitor al Moldovei, câteva zile mai târziu, în 24 ianuarie, devine și domn al Țării Românești. La 1 Decembrie 1918 a avut loc Marea Unire a tuturor principatelor române. Alegerea orașului Alba Iulia ca loc unde se înfăptuia marele ideal nu era deloc întâmplătoare. Aici intra triumfător, cu veacuri în urmă, Mihai Viteazul, în ziua tuturor sfinților, din noiembrie 1599. Deci, era locul care cunoscuse uralele de bucurie ale tuturor românilor, prilejuite de unire.
Bucurie a fost și la Școala Centrală, unde, alături de copii, au pus suflet în organizarea evenimentelor dedicate Zilei Naționale directorul instituției, consilierul educativ - profesor învățământ primar Ionelia Daniela Moise și întreg colectivul de cadre didactice.
Comentarii
- 30.11.2021 16:58 Nu uitati sa le spune-ti copiilor despre Moldova, Basarabia si Bucovina ca poate si ei ar vrea sa sarbatoreasca ziua asta odata....
Eveniment

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor
Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

Câmpina a fost în sărbătoare, de Ziua Internațională a Copiilor
Câmpina a fost în sărbătoare, joi, 1 Iunie 2023, de Ziua Internaţională a Copilului. Iar centrul municipiul în mod clar a aparţinut sărbătoriţilor zilei. Copii mai mici sau mai mari, veseli, gălăgioşi, fericiţi, plini de energie, entuziaşti. Micii câmpineni. Pentru ei, administraţia locală a organizat un eveniment frumos, cu multă muzică, teatru, mascote, personaje pe picioroange, face painting, baloane colorate, dulciuri. O sărbătoare pe care copiii au meritat-o, ei fiind cei care creează pentru noi toţi o lume minunată.
Alte stiri recente

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0
Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - Teleajen Văleni 6-1
Ultimul meci pe teren propriu al brezenilor le-a adus - și oficial - tilul de campioană a județului, fiecare component al său primind la finele partidei cu Teleajen Văleni medaliile de campion. Iar brerzenii au onorat acest mokemnt printr-o victorie la scor de tenis, că tot suntem în plin Roland Garros, 6-1, fără drept de apel.