Balerinele de la Câmpina, din nou pe scenă și pe... podium, la Festival Național de Dans "Stelele aurii"

Eveniment (Categoria articolului)

După o perioadă destul de lungă în care nu au putut participa la niciun concurs din cauza pandemiei de coronavirus, balerinele de la Câmpina au revenit pe scenă. O revenire în forță, am spune noi, la prestigiosul Festival Național de Dans "Stelele aurii", desfășurat în perioada 13-16 mai 2021 într-o locație superbă - Club Colonial Cernica, de lângă București. Aici, elevele profesoarei Dorina Popa au strălucit asemeni unor steluțe aurii pe podiumul de premiere.

Festivalul de Dans "Stelele aurii" este un concurs puternic, organizat anul acesta pe 15 de secțiuni și pe mai multe categorii de vârstă (de la 4 până la 16 ani). Pot participa atât dansatori amatori (copii care practică dansul/baletul de două-trei ori pe săptămână), cât și dansatori profesioniști (categoria PRO, copii care studiază la școli și licee de dans). Este un concurs puternic, pentru că vin aici concurenți de la licee de coregrafie, academii de dans și cluburi prestigioase. Iar pentru că numărul celor înscriși în competiție a fost mare și pentru a se respecta măsurile de protecție sanitară, organizatorii au luat decizia ca acest festival să se desfășoare pe parcursul a patru zile, de joi până duminică.
Tuturor celor implicați în această artă a dansului le-a fost teribil de dor de scenă, de competiție. Au existat și emoții, dar bucuria dansului a fost mai puternică pentru acești copii care muncesc enorm, pentru profesoara lor, dar și pentru părinții care îi sprijină și care le sunt mereu alături. Trebuie să precizăm faptul că în echipa de la Câmpina există acum și un băiețel - Ciprian Clinci, care face parte din Grupul "Steluțele", iar cea mai mică balerină a clubului de dans de la Câmpina, Miruna Băicoianu, a urcat pe podium la prima sa participare la un concurs - locul al III-lea la secțiunea balet 4-6 ani.
"Clubul de Dans Dorina Popa din Câmpina a obținut premii frumoase la acest festival. Noi am avut trei zile de concurs și am reușit să obținem mai multe premii și premii speciale pentru cele 22 de dansuri pe care le-am înscris la mai multe secțiuni. Îi felicit din tot sufletul pe copii, au fost extraordinari! Aceste rezultate se pot obține numai prin ambiție, seriozitate și pasiune. Aș vrea să-i felicit și pe părinții acestor copii pentru sprijin, pentru răbdare și înțelegere. A fost un concurs în care ne-am întâlnit cu cele mai bune școli de dans din România, cu cei mai buni copii, cu profesori de elită și un juriu format numai din profesioniști și putem spune că balerinele de la Câmpina au reușit, în această companie selectă, să se facă vizibile și să strălucească în această frumoasă și exclusivistă familie a artei dansului", ne-a declarat Dorina Popa, profesoara și coregrafa fetițelor din Câmpina.

Iată premiile obținute de elevele profesoarei Dorina Popa la 
Festivalul de Dans "Stelele aurii"- București 2021:

Grupul "Allegro" (Raina Ianici, Sara Bogza, Ingrid Motoroi, Andra Anghelache, Ioana Crijanovschi, Clara Senes, Andreea Geantă, Carolina Neagu) - Premiul I, secțiunea balet grupuri, 13-15 ani
Grupul "Steluțele" (Valentina Clinci, Ciprian Clinci, Ruxandra Băncilă, Rania Alexandrescu, Ioana Mihăilă, Ana Maria Neagoe, Maria Toma, Karla Melnic, Alison Dumitrescu, Beatrice Zamfir, Miruna Petre, Sofia Botiacă, Rebeca Matcov, Alexia Maurici) - Premiul I, secțiunea jazz grupuri, 7-9 ani
Carolina Neagu și Ioana Crijanovschi - Premiul I și Premiul special, secțiunea duo folclor internațional (Polka), 13-15 ani
Andra Anghelache și Andreea Geantă - Premiul I, secțiunea duo liric, 10-12 ani
Carolina Neagu – Premiul I și Premiul special, secțiunea liric solo, 12 ani
Grupul "Attitude" (Ioana Cîmpeanu, Sara Manea, Antonia Bunea, Eva Tăleanu, Victoria Anghelescu, Raisa Draghici, Sara Abăluță, Cataleya Vereș, Ana Maria Rândașu, Diana Cobzaru, Patricia Poponete, Lia Șerban, Anamaria Radu, Miruna Băicoianu, Sofia Rândunică, Elena Rândunică) - Premiul al II-lea, secțiunea balet formații, 7-9 ani
Raisa Ianici, Sofia Cârciu, Emma Hogea și Ingrid Motoroiu - Premiul al II-lea, quartet dans contemporan, 10-12 ani
Andra Anghelache – Premiul al II-lea, secțiunea balet solo, 11 ani
Ingrid Motoroiu – Premiul al II-lea la secțiunea balet solo și premiul al II-lea la secțiunea jazz solo, 11 ani
Emma Hogea – Premiul al II-lea, secțiunea balet solo, 10 ani
Andreea Geantă – Premiul al II-lea la secțiunea jazz solo și premiul al III-lea la secțiunea balet solo, 13 ani
Raisa Ianici – Premiul al II-lea și premiul al III-lea la secțiunea balet solo, 11 ani
Ioana Crijanovschi – Premiul al III-lea, secțiunea balet solo, 13 ani
Alexia Maurici – Premiul al III-lea, secțiunea balet solo, 10 ani
Carolina Lăcătuș - Premiul al III-lea, secțiunea balet solo, 8 ani
Miruna Băicoianu (mezina echipei de la Câmpina) – Premiul al III-lea, secțiunea balet solo Baby, 4-6 ani
Sara Bogza - Locul IV la secțiunea balet solo, 15 ani
Ana Maria Neagoe - Locul IV la secțiunea balet solo, 8 ani
Raisa Drăghici - Locul IV la secțiunea balet solo, 7 ani

4117 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2703 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

17 vizualizari
23 oct. 2021 11:22

Două sportive de la CS Câmpina, convocate la lotul național de baschet sub 14 ani

După succesul de la turneul de la Sibiu, care a marcat începutul Campionatului Național de baschet feminin pentru echipe sub 13 ani, au apărut și primele reacții. Iar acestea vin chiar de la vârf, de la nivel federal, ceea ce reprezintă un motiv de mare satisfacție pentru conducerea CS Câmpina, pentru președintele Adrian Stoican, dar și pentru antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Dochia.

2377 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.