Câmpina, al doilea oraș din țară care devine oficial "prieten al albinelor"

Eveniment (Categoria articolului)

În cadrul celei de-a XIV-a ediții a Târgului Mierii, care se desfășoară în acest week-end la Casa Tineretului din Câmpina, primarul Horia Tiseanu și Daniel Liviu Moise - președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei" au semnat un protocol prin care Câmpina să devină un "oraș prieten al albinelor". Ce înseamnă acest lucru? Adoptarea unor măsuri pentru sprijinirea activităților apicole, realizarea unor amenajări peisagistice bazate pe specii favorabile albinelor, reducerea utilizării erbicidelor, derularea unor campanii de informare și conștientizare ecologică etc.

La nivel european, primele orașe în care s-au semnat astfel de protocoale au fost Paris și Bruxelles, iar în România - Râmnicu Vâlcea. Câmpina este cel de-al doilea oraș din țară unde se încheie un astfel de protocol între apicultori și administrația locală. La nivelul UE, se intenționează crearea unei rețele de orașe europene - prietene ale albinelor.
"Semnăm acest protocol prin care vrem să dezvoltăm puțin baza pe care se situează apicultura în municipiul Câmpina. Ne dorim să demonstrăm că suntem un oraș care susține apicultura și că suntem un oraș prieten al albinelor", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
"Oraș - prieten al albinelor este o noțiune despre care se vorbește tot mai mult în Europa, mai ales după distrugerile ecologice care se produc. Acest proiect este gândit ca o necesitate nu doar pentru salvarea albinelor, ci pentru salvarea mediului în care trăim. Câmpina, deși a fost o localitate puternic industrializată, și-a păstrat și numărul mare de zile însorite într-un an, 183 după cum spun specialiștii, dar și aerul curat. Dorim să menținem starea de sănătate a mediului de aici, iar Primăria Câmpina a fost de acord cu acest protocol de colaborare propus de noi pentru îmbunătățirea calității vieții urbane. Albinele, pe lângă produsele stupului, ne dau și o imagine clară a sănătății mediului", a declarat Daniel Liviu Moise, președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei". (video)

Citiți și: Târgul Mierii Câmpina 2019, o pledoarie pentru o alimentație sănătoasă

5125 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ion 24.02.2019 12:11 Se vedem cate din măsurile astea vor fi luate! Ca la semnat suntem buni! Si doar atat!

Eveniment

3941 vizualizari
07 nov. 2021 19:32

Triumf românesc la Festivalul Mondial al Modei - Dubai 2021. Delia Lazăr, Lidia Ellersdorfer și Irina Fensi au obținut trei dintre trofeele festivalului

În anul 2018, designerul câmpinean Delia Lazăr obținea premiul pentru "Cea mai bună/frumoasă rochie" la Festivalul Mondial al Modei de la Dubai, Emiratele Arabe Unite. Anul acesta, la a patra ediție a festivalului, Delia Lazăr a fost invitată să facă parte din staff, ca director artistic al evenimentului. Un eveniment care s-a desfășurat la finalul lunii octombrie, pe parcursul a trei zile și a însemnat un adevărat maraton al modei mondiale.

5261 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.