Câmpina, al doilea oraș din țară care devine oficial "prieten al albinelor"

Eveniment (Categoria articolului)

În cadrul celei de-a XIV-a ediții a Târgului Mierii, care se desfășoară în acest week-end la Casa Tineretului din Câmpina, primarul Horia Tiseanu și Daniel Liviu Moise - președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei" au semnat un protocol prin care Câmpina să devină un "oraș prieten al albinelor". Ce înseamnă acest lucru? Adoptarea unor măsuri pentru sprijinirea activităților apicole, realizarea unor amenajări peisagistice bazate pe specii favorabile albinelor, reducerea utilizării erbicidelor, derularea unor campanii de informare și conștientizare ecologică etc.

La nivel european, primele orașe în care s-au semnat astfel de protocoale au fost Paris și Bruxelles, iar în România - Râmnicu Vâlcea. Câmpina este cel de-al doilea oraș din țară unde se încheie un astfel de protocol între apicultori și administrația locală. La nivelul UE, se intenționează crearea unei rețele de orașe europene - prietene ale albinelor.
"Semnăm acest protocol prin care vrem să dezvoltăm puțin baza pe care se situează apicultura în municipiul Câmpina. Ne dorim să demonstrăm că suntem un oraș care susține apicultura și că suntem un oraș prieten al albinelor", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
"Oraș - prieten al albinelor este o noțiune despre care se vorbește tot mai mult în Europa, mai ales după distrugerile ecologice care se produc. Acest proiect este gândit ca o necesitate nu doar pentru salvarea albinelor, ci pentru salvarea mediului în care trăim. Câmpina, deși a fost o localitate puternic industrializată, și-a păstrat și numărul mare de zile însorite într-un an, 183 după cum spun specialiștii, dar și aerul curat. Dorim să menținem starea de sănătate a mediului de aici, iar Primăria Câmpina a fost de acord cu acest protocol de colaborare propus de noi pentru îmbunătățirea calității vieții urbane. Albinele, pe lângă produsele stupului, ne dau și o imagine clară a sănătății mediului", a declarat Daniel Liviu Moise, președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei". (video)

Citiți și: Târgul Mierii Câmpina 2019, o pledoarie pentru o alimentație sănătoasă

5469 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ion 24.02.2019 12:11 Se vedem cate din măsurile astea vor fi luate! Ca la semnat suntem buni! Si doar atat!

Eveniment

1717 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

1791 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

Alte stiri recente

52 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

1868 vizualizari
12 aug. 2022 13:04

Chemați la un scandal, polițiștii câmpineni au constatat că bărbatul implicat, băut bine, d-abia se dăduse jos de la volan

Joi, 11 august, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul că soțul său este sub influența băuturilor alcoolice și face scandal.