Policlinica SanConfind oferă servicii de calitate în 19 specialități medicale (VIII). Chirurgie generală și neurochirurgie

Sănătate (Categoria articolului)

(P) În Policlinica SanConfind, așa cum se întâmplă de altfel în tot Centrul Medical SanConfind, pacientul este cea mai importantă persoană: toate serviciile medicale îi sunt dedicate cu cea mai atentă și mai competentă îngrijire, cu profesionalism și empatie. Astăzi vom vorbi despre chirurgie generală și neurochirurgie. Programările pentru toate specialitățile medicale se pot face la numărul 0244.990 (call-center).

Cabinetul de Chirurgie Generală
În Cabinetul de Chirurgie Generală din cadrul Policlinicii SanConfind acordă consultații câțiva medici plini de dăruire și profesionalism, unul dintre ei având la activ cinci ani lucrați în Franța, în cadrul unui mare spital situat într-un oraș din vecinătatea Parisului, un spital care deservește un arondisment din regiunea care înconjoară capitala Franței. Doctorul Emil Barbu, căci despre el vorbim, și-a dovedit empatia profesională, întrucât în cinci concedii consecutive aferente perioadei în care a lucrat în Franța, a acordat servicii medicale gratuite săracilor din câteva țări africane și din periculoasa junglă amazoniană a Braziliei. După ce a terminat Facultatea de Medicină la Cluj, doctorul Emil Barbu a fost asistent universitar în primii cinci ani ai rezidențiatului. În al șaselea și ultimul an de rezidențiat a plecat în Franța, unde a lucrat la un spital dintr-un oraș situat aproape de Paris, în regiunea Île-de-France. După terminarea anilor de rezidențiat, a revenit la Cluj, unde și-a dat examenul de specialitate, iar apoi s-a întors în orașul-satelit al Parisului, în care lucrase un an ca medic rezident (intern, cum spun francezii). S-a întors, dar de data asta ca medic specialist, având proprii pacienți și propriile operații (era chirurg mâna întâi, cum se zice). Spitalul respectiv are dimensiuni considerabile, funcționând într-o clădire cu 15 etaje, dotată cu heliport. 

Medicul și binefăcătorul sărmanilor
”Eu sunt membru al unei fundații americane de caritate, iar cu această fundație, în fiecare vară, o lună de zile, când este concediul meu de odihnă, mă duc și operez gratis în țări sărace. Fac voluntariat cu o echipă de medici americani (chirurgi, anesteziști, infecționiști etc). Și în acest fel, am operat până acum în patru țări africane (Burundi, Rwanda, Kenia și Etiopia), plus în Brazilia, în inima junglei Amazonului. Am operat în spitale din țările amintite, dar și în spitale de campanie. Se știe că sistemele sanitare din aceste țări sunt în mare suferință. Am operat și salvat oameni care nu fuseseră în viața lor la un doctor. Mă simt împlinit atunci când îngrijesc sărmani, care mă consideră binefăcătorul lor. Bineînțeles, ceilalți colegi ai mei de echipă, cu care operez în aceste misiuni umanitare, sunt considerați și ei binefăcători, sosiți ca prin miracol ca să îi vindece pe oamenii săraci din Africa (și Brazilia). După câteva luni de la operații, sărmanii pe care i-am operat în țări africane și în Amazonia credeau că i-a vizitat Dumnezeu, prin intermediul nostru. În actul operator voluntar realizat în țări sărace, operezi, în general, cu ce îți aduci de acasă. Fundația americană ne mai aducea materiale sanitare, aparatură medicală, dar, cu toate acestea, erau multe lipsuri, operam uneori în condiții foarte grele. Din cauză că nu aveam tot ce ne trebuie, am operat deseori cu anestezie locală, deși era necesară o anestezie generală. Am făcut multe astfel de operații, care reprezentau o adevărată aventură. A fost dificil, uneori chiar extrem de dificil, nu ca în regiunea Parisului, unde aveam cele mai moderne și mai performante dotări. De fapt, mi-a plăcut în Franța faptul că un pacient, atunci când intră într-un spital, este pacientul întregului spital, nu al unui singur doctor”, ne-a declarat dr. Emil Barbu.

Cabinetul de Neurochirurgie
Neurochirurgia este una dintre cele mai complexe subramuri ale chirurgiei, fiindcă solicită un profesionalism de excepție, orice intervenție asupra creierului și sistemului nervos necesitând o pregătire deosebită și o finețe extraordinară. În urmă cu câteva luni, și-a început colaborarea cu Spitalul SanConfind medicul specialist neurochirurg Adrian Enache, care vine de la unul dintre marile spitale private din București. Domnul doctor acordă consultații în cabinetul de specialitate din cadrul Policlinicii SanConfind, însă în viitor va putea să opereze, dacă va fi cazul, anumite afecțiuni neurochirurgicale, în special herniile de disc lombare și cervicale, precum și stenozele de canal vertebral lombar sau cervical. Neurochirurgul de la SanConfind va putea interveni, de asemenea, și în unele formațiuni tumorale (cerebrale, vertebrale sau spinale). Toate intervențiile sale chirurgicale se vor face numai sub microscop operator.

Hernia de disc
Hernia de disc, una dintre cele mai frecvente boli ale coloanei vertebrale, reprezintă compresiunea unor elemente nervoase din măduva spinală, care determină dureri, deficit motor și amorțeli. Legat de hernia de disc intervertebral, ar fi de spus că această afecțiune ia naștere prin ruperea inelului fibros. Între vertebrele coloanei există așa-numitele discuri intervertebrale, care au rolul de a amortiza șocurile sau de a favoriza mobilitatea coloanei vertebrale. Un disc are în componența sa un inel fibros și un nucleu pulpos. Nucleul pulpos, partea gelatinoasă dintre discurile intervertebrale, este o structură care transmite și uniformizează presiunea la care este supusă coloana, astfel încât să nu existe zone mai solicitate decât altele. Pe măsură ce rupturile din straturile interne ale inelului fibros se măresc, ele creează un spațiu în care herniază nucleul pulpos. În cele din urmă, straturile externe ale inelului fibros pierd rezistență, astfel încât nucleul pulpos determină bombarea inelului și presează asupra unei rădăcini nervoase din zona respectivă. Operația de hernie de disc urmărește practic eliberarea nervului comprimat, eliminându-se astfel riscul producerii unei pareze.

Un spital la standarde europene
”Am găsit aici, la Sanconfind, un spital deosebit, la standarde europene de calitate, cu un personal dedicat și profesionist, cu dotări excepționale în aparatură medicală. Vorbind la modul general, toate operațiile de chirurgie sunt importante, fără a avea, desigur, aceeași complexitate și dificultate și toate prezintă o anumită doză de risc, iar după multe dintre ele este necesară recuperarea postoperatorie. Eu voi vorbi, în continuare, din punctul de vedere al unui medic neurochirurg. Intervenția operatorie, deși decisivă, reprezintă doar un pas în tratamentul unor afecțiuni neurochirurgicale, uneori fiind necesar un tratament de fizio-kinetoterapie (recuperare neuromotorie) pentru reabilitarea totală sau aproape totală a pacientului. Pacienții operați au un mare avantaj, pentru că baza de tratament de la SanConfind ajută foarte bine la recuperarea postoperatorie. Aceia care au suferit intervenții chirurgicale majore, urmate de lungi și necesare tratamente de recuperare înțeleg cel mai bine acest avantaj - Baza de Tratament și Recuperare SanConfind oferind o mare diversitate de proceduri și cabinete. Sala bazinelor din Baza de Tratament oferă multiple proceduri de balneokinetoterapie cu apă minerală foarte sărată, captată printr-o conductă subterană dintr-un vechi izvor al comunei”, ne-a declarat dr. Adrian Enache. (P)

1200 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

2831 vizualizari
17 iun. 2022 21:23

Herniile de disc se vor putea opera la Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina

La Spitalul SanConfind, din Poiana Câmpina, vor fi posibile, în curând, operațiile de hernie de disc. Aceste intervenții chirurgicale de mare complexitate vor fi realizate de doi dintre cei mai reputați specialiști în ortopedie și traumatologie, care s-au desăvârșit profesional în spitale din țări occidentale, printre cele mai dezvoltate din lume. Este vorba de doctor Viorel Albu, angajat de mai mulți ani la SanConfind, și de doctor Stelian Anghel, un mai recent angajat al spitalului. Ambii lucrează cu normă întreagă, astfel că de activitatea lor vor beneficia cât mai mulți pacienți.

2502 vizualizari
12 mai 2022 06:37

La SanConfind, noi servicii medicale cofinanțate de CJAS pentru spitalizarea de zi

(P) Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat prahovean, este într-o continuă dezvoltare nu doar în ceea ce privește personalul medical de înaltă calificare, ci și din punct de vedere al serviciilor oferite, toate cu o calitate deja recunoscută și care face întotdeauna diferența. Din acest an, pentru spitalizarea de zi în relație cu CJAS Prahova, SanConfind vine cu o serie de servicii/proceduri medicale de mare interes pentru pacienți.

Alte stiri recente

1447 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

4445 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.