Adrian Pițigoi a fost exclus din PMP. La Câmpina va fi numit un președinte interimar

Politică (Categoria articolului)

Consiliul Executiv Județean al Partidului Mișcarea Populară a decis excluderea din partid a lui Adrian Pițigoi, președintele Organizației Câmpina a acestei formațiuni politice. Decizia vine pe fondul disputei de la nivel nțional dintre Cristian Diconescu și Eugen Tomac, fiecare revendicând funcția de președinte al PMP.

Pentru a clarifica decizia luată zilele trecute la Ploiești, am solicitat o serie de precizări președintelui Organizației Județene a PMP, Cătălina Bozianu. ”Consiliul Executiv Județean al Partidului Mișcarea Populară Filiala Prahova, întrunit statutar în data de 3 aprilie 2022, a luat în discuție situația generată de acţiunile, declarațiile și atitudinea publică a domnului Piţigoi Ioan Adrian, având în vedere calitatea sa de președinte al PMP - Organizaţia Câmpina și membru al Colegiului Județean, în conformitate cu art. 39 alin 1 lit.d) din Statut. Raportat la atitudinea publică a domnului Piţigoi Ioan Adrian, Consiliul Executiv Județean ia în discuție următoarele fapte: ulterior datei de 19 februarie 2022, domnul Piţigoi Ioan Adrian a refuzat să recunoască Hotărârea nr. 1/19 februarie 2022 a Congresului PMP privind alegerea Consiliului Executiv Național și a președintelui Eugen Tomac, afirmând public și pe rețelele de socializare faptul că este președinte interimar al Organizaţiei PMP Filiala Prahova în data de 24 martie 2022; domnul Piţigoi Ioan Adrian a participat în diverse oraşe la întâlniri cu foşti sau actuali membri de partid unde s-a prezentat drept secretar general adjunct al PMP, în condiţiile în care nu mai ocupă această funcţie de la data de 19 februarie 2022 (cu titlu exemplificativ, acțiunea din data de 3 martie 2022, de la Brăila); domnul Piţigoi Ioan Adrian promovează pe pagina de facebook mesajele domnului Cristian Diaconescu, prin care acesta îşi arogă calitatea de preşedinte al Partidului Mișcarea Populară, deși de la data Congresului PMP din 19 februarie 2022 nu mai ocupă această funcţie. În acest sens au fost aduse ca mărturie postări pe facebook din datele de 18, 21, 22, 23, 24, 25 şi 28 februarie 2022, din 1, 4, 5, 9, 20, 21, 22, 23, 25, 26 şi 27 martie 2022, precum și din 2 aprilie 2022”, a precizat Cătălina Bozianu.
De asemenea, i-am solicitat președintelui PMP Prahova, Cătălina Bozianu și detalii privind numele viitorului președinte interimar al Organizației Câmpina a PMP. ”Nu am numit încă un președinte interimar la Câmpina. O să ne consultâm și cu Organizația Municipală și hotărârea o vom lua împreună cu colegii din PMP Câmpina”, a spus Cătălina Bozianu.
L-am contactat pe Adrian Pițigoi pentru un punct de vedere referitor la această situație, dar ne-a precizat că se va adresa presei cu un comunicat după ce va primi documentele de excludere pentru a vedea temeiul deciziei partidului.

2823 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2336 vizualizari
29 mai 2022 14:15

Alegeri la PSD Câmpina. Dan Ioan Mușat, fostul președinte interimar, este noul președinte ales

De un an și jumătate Organizația Câmpina a Partidului Social Democrat avea o conducere interimară, președinte fiind Dan Ioan Mușat. Acum, de sâmbătă, 28 mai 2022, lucrurile au intrat pe un făgaș mai aproape de normal. Au avut loc alegerile, iar singurul candidat la funcția de președinte a fost Dan Ioan Mușat.

2084 vizualizari
24 mai 2022 10:42

Sâmbătă, 28 mai, alegeri la PSD Câmpina. Actual președinte, Dan Mușat, este singurul candidat la șefia filialei locale

Sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 10.00, la Casa Tineretului va avea loc ședința de alegeri a PSD Câmpina, invitat fiind și președintele social-democraților prahoveni, deputatul Bogdan Toader.

Alte stiri recente

1959 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1846 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.