Angajații Primăriei Câmpina, implicați în dosarul de delapidare, și-au recunoscut vinovăția. Cu excepția primarului Horia Tiseanu

Actualitate (Categoria articolului)

Cei patru angajați ai Primăriei Câmpina, implicați în dosarul de delapidare, cel privind utilizarea în scopuri personale a peste 12 tone carburant de la Serele Municipale, și-au recunoscut vinovăția și au încheiat acorduri de recunoaștere cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

În acest dosar, primarul Horia Tiseanu este acuzat de instigare la delapidare în formă continuată pentru că "în mod repetat i-a determinat pe angajații Atelierului Sere, aflat în subordinea Primăriei Câmpina, să-i remită din gestiunea unității, prin intermediul inculpatului Hintz Robert (foto, n.r.), un număr de 1.409 bonuri valorice carburant a 50 lei fiecare, în valoare totală de 70.450 lei, aferentă cantității de 12.347,4 litri, folosită în interesul personal al acestuia", după cum se menționează în rechizitoriul procurorilor. Primarul nu recunoaște faptele pentru care a fost trimis în judecată, în schimb toate celelalte persoane implicate au încheiat acorduri de recunoaștere. Iată informațiile oferite de DNA.

"În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:
NĂSTASE VASILICA (tehnician la sere, n.r.) – 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;
- HINTZ ROBERT (șoferul primarului, n.r.) - 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;
GREITAȘ TEODOR OVIDIU (șofer la sere, n.r.) - 1 ani și 10 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat;
CREȚU GHEORGHE (fostul șef al Serelor Municipale, pensionat între timp, n.r.) – 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat."
Precizăm faptul că Vasilica Năstase este acuzată de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată; Teodor Ovidiu Greitaș și Robert Hintz sunt acuzați de complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată; Gheorghe Crețu este acuzat de complicitate la delapidare. 
Dosarul se află spre judecare la Tribunalul Prahova și a intrat deja pe rol, având ca obiect "sesizarea cu acordul de recunoaștere a vinovăției".

8863 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Petre 26.01.2018 11:55 tic-tac, tic-tac ....
  • Antonia Lupu 26.01.2018 13:19 Adica daca recunosti ca ai incalcat legea, ce au facut cei mentionati, primesti pedeapsa cu suspendare? Pai si banii nu trebuie recuperati de la acesti oameni? Cum se face calculul, cat trebuie sa dea fiecare inapoi? Sau va pica totul pe primar, ca deh, intotdeauna "seful e de vina" si e mai usor sa dai vina pe el? Personal, eu una cred ca toti ar trebui sa contribuie in solidar. Despre fostul primar Tudor stiti ceva?
  • Lucica 27.01.2018 14:58 As fi curioasa daca macar se recupereaza prejudiciul de la cei care au recunoscut,ca de puscarie nici nu poate fi vorba.Poate putina cu suspendare 😁
  • Irina 28.01.2018 09:23 Oamneii astia mai lucreaza in primarie? Le platim in continuare salariile? Motorina aia folosita de ei nu tot noi am platit-o? este absolut revoltator ce se intampla, asta s-a aflat dar cate afaceri s-or fi facand pe bani publici de care nu stim si probabil nici n-o sa stim vreodata.!

Actualitate

732 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

1 comentarii

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

1547 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.

Alte stiri recente

95 vizualizari
06 iun. 2023 22:36

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali

Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

709 vizualizari
06 iun. 2023 20:46

Cupa României. CS Șirna Varnița - Tricolorul Breaza 2-2, 4-3 după prelungiri

Lovitură de teatru marți după-amiază în semifinalele Cupei României, unde liderul incontestabil al campionatului Ligii A, Tricolorul Breaza, nu a putut să treacă de ocupanta locului 1 în Seria Vest a Superligii B1, al treilea eșalon județean, CS Șirna Varnița.