Primăria Câmpina explică suspendarea proiectelor cu fonduri europene prin existența unor "mici impedimente"

Actualitate (Categoria articolului)

În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, pe 7 iunie 2018 am transmis Primăriei Câmpina și Ministerului Dezvoltării Regionale câte o adresă prin care solicitam să ni se spună dacă au intervenit probleme în derularea a două proiecte cu fonduri europene. Este vorba despre două proiecte aflate încă de anul trecut în faza de contractare, dar se întârzie foarte mult cu semnarea contractelor de finanțare. Ministerul ne-a răspuns după mai puțin de o săptămână. Astăzi, după aproape o lună, am primit răspuns și de la Primăria Câmpina. Ministerul spune că a fost suspendată contractarea proiectelor din cauza unei corecții la Calea Dacia. Primăria Câmpina spune că, de fapt, au apărut unele "mici impedimente".

Punând față în față cele două răspunsuri aproape că ne-am amuza dacă nu ar fi vorba despre un subiect atât de serios și de grav. După aproape o lună de la trimiterea solicitării noastre în baza Legii 544, Primăria ne trimite câteva rânduri în care ne spune că au apărut "mici impedimente" în contractarea finanțării europene pentru cele două proiecte - restaurarea Castelului Hasdeu și reabilitarea termică a Blocului 12 de pe Strada Victoriei. "Mici impedimente" de vreo 5,5 milioane lei, cât este valoarea corecției financiare aplicate la Calea Dacia și pentru care Primăria se judecă cu Ministerul Dezvoltării. Primăria a pierdut la Curtea de Apel Ploiești, iar acum recursul este la Înalta Curte. Niciun cuvânt despre suspendarea contractării celor două proiecte, niciun cuvânt despre adresa trimisă de Ministerul Dezvoltării la Primărie în urmă cu ceva vreme și prin care se anunța decizia privind blocarea proiectelor până la achitarea creanței de 5,5 milioane lei. Totul e bine, sunt doar niște "mici impedimente"...

Citiți și Ministerul Dezvoltării a suspendat proiectele cu fonduri europene pentru Câmpina

4448 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

253 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

547 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

237 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

621 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.