Caravana ISU a poposit la Școala Gimnazială Centrală, din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență aparținând de ISU Prahova a poposit luni, 24 aprilie, la Câmpina, la Școala Gimnazială Centrală.

Rând pe rând, toți elevii acestei instituții de învățământ au vizitat caravana, asistând la simularea unor situații de urgență - un incendiu în bucătărie sau a un cutremur. În toate cazurile li s-a explicat copiilor cum trebuie să reacționeze, cum trebuie să se comporte, ce trebuie să facă, dar și ce nu trebuie să facă. A fost ca o lecție practică pentru supraviețuire, o lecție mult mai atractivă și mai pe înțelesul copiilor decât... teoria.
Am discutat și cu trei dintre copiii care au vizitat caravana - Mara Alexe, Patrick Velicu, Andrei Drăgan, încântați de ceea ce au văzut în interiorul caravanei și de explicațiile pompierilor, dar și cu două eleve - Andreea Elena Bunescu și Daria Maria Cabilaru, voluntare ale Fundației pentru Smurd, membre ale unei echipe de șase copii, pre-educator, care îi învață pe alți copii cum să acorde primul ajutor.
”Ne bucurăm că suntem gazda acestei caravane. Este vorba de o etapă în cadrul unui proiect mai amplu, un proiect pilot pentru județul Prahova din care fac parte doar 15 școli, printre care și școala noastră. Proiectul este inițiat de anul trecut de Fundația pentru Smurd, cu finanțare de la OMV, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Școlar și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Activitatea vine ca un plus față de ceea ce am realizat noi ținând cont că suntem acum în săptămâna Școala Altfel”, ne-a declarat directorul Școlii Gimnaziale Centrale, profesor Florentina Dumitrașcu. 

1887 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1563 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1822 vizualizari
04 sept. 2023 08:54

”Salvatorii de vieți”, un program național de instruire în acordarea primului ajutor, poposește în septembrie și în Prahova

Fundația pentru SMURD și Groupama au lansat la mijlocul acestui an, la nivel național, un program intitulat ”Salvatorii de vieți”, un scurt curs gratuit de inițiere în acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Alte stiri recente

410 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

1450 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

2 comentarii

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.