O tânără din Galați, la un pas să-și piardă viața în Bucegi, după ce a căzut într-o prăpastie

Actualitate (Categoria articolului)

Salvamontiștii au fost solicitați să intervină sâmbătă, în Bucegi, pe Valea Rea, spre Cabana Mălăiești, după ce o tânără din Galați, în vârstă de 25 ani, a căzut într-o prăpastie, mai bine de 100 metri.

Tânăra din Galați, împreună cu prietenul ei, încerca să ajungă la Cabana Mălăiești, deși niciunul dintre ei nu avea echipament specific de iarnă. Au pornit pe traseu foarte târziu și când au ajuns în zona Valea Rea, fata a alunecat și a cazut mai bine de 100 de metri într-o prăpastie. Doar norocul a făcut ca tânăra să scape doar cu câteva julituri. Panicată și fără echipamentul necesar, aceasta a rămas blocată în prăpastie. Prietenul ei a sunat după ajutor. Salvamontiștii de la Brașov au primit alarma la ora 14.30 și pentru că accidentul era aproape de limita teritorială cu județul Prahova, în scurt timp s-au mobilizat și echipele din Bușteni, de la Salvamont Prahova și de la Râșnov. S-a solicitat și sprijinul unui echipaj aero, iar un elicopter s-a ridicat de la Tg.Mureș. Acesta a ajuns primul la locul accidentului și dupa câteva încercări a reușit să extragă victima. Prietenul ei a fost recuperat de salvamontiștii din Râșnov. În sprijinul lor au venit și salvatorii din Brașov și împreună l-au coborât pe tânăr de pe munte. Acțiunea s-a încheiat cu bine după aproape 3 ore.

1867 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1938 vizualizari
03 iun. 2023 09:36

Fântâna din fața sălii de sport de la Colegiul ”Grigorescu” Câmpina este într-o stare deplorabilă

2 comentarii

În fața sălii de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina se află o fântână arteziană. Din păcate, aceasta este o pată pe imaginea instituției și chiar a orașului.

1606 vizualizari
02 iun. 2023 20:34

Două intervenții dificile ale salvamontiștilor în Bucegi. A fost nevoie și de elicopter

Salvamontiștii prahoveni au avut în cursul zilei de vineri, 2 iunie, solicitări pentru două intervenții dificile.

Alte stiri recente

691 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

898 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.