Atitudine incredibilă a administrației locale faţă de CS Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței din 19 decembrie 2017 a Consiliului Local Câmpina s-a discutat și despre faimosul raport de activitate al Clubului Sportiv Câmpina, cel asupra căruia noi am ridicat numeroase semne de întrebare încă dinainte de ședință. Inițial, discuțiile au fost interesante, dar la final am asistat la o reacție incredibilă a administrației locale. S-au pus multe întrebări, iar atunci când președintele Adrian Stoican (foto) ar fi trebuit să răspundă, viceprimarul Adrian Pițigoi, în calitate de președinte de ședință, a sistat discuțiile și a propus ca CS Câmpina să mai depună un raport de activitate în ianuarie 2018. (video)

Nu știm de ce viceprimarul l-a oprit pe Adrian Stoican să vorbească, să răspundă în plen la întrebările consilierilor. Poate s-a temut că președintele CS Câmpina ar putea spune cine știe ce prostie, fără o hârtie în față. Sau poate că subiectul nu e de interes pentru unii dintre aleși. Sau poate că, pur și simplu, Stoican e lăsat de capul lui până când se va trage o linie și se va considera că nu e bun pentru postul ocupat. 
Dar iată cum au decurs discuțiile înainte de intervenția viceprimarului. Trei consilieri locali au spus lucruri importante pe marginea raportului de activitate al CS Câmpina, lucruri grave, chiar.
Elena Albu: „CS Câmpina a încheiat cu HM Junior un contract ilegal, ignorând total hotărârea Consiliului Local. Dacă se va ajunge în instanţa civilă cu acest proces, Consiliul Local ar trebui să fie intervenient şi să invoce faptul că s-a încălcat o hotărâre a Consiliului Local şi că acest contract e ilegal. Cineva trebuie să răspundă pentru că se ignoră şi se încalcă sistematic hotărârile Consiliului Local.”
Livia Lupu: “Este un raport făcut de neprofesionişti, nu se regăsesc în el date esenţiale legate de venituri şi cheltuieli şi nu înţeleg nici ce căi de atac mai căutaţi în privinţa litigiului pierdut cu HM Junior, atâta vreme cât decizia FRF este definitivă şi executorie!”
Monica Clinciu: „Acest contract încheiat cu HM Junior este în contradicţie flagrantă cu hotărârea Consiliului Local privind regulamentul CS Câmpina. Persoana care l-a semnat trebuie să dea explicaţii şi le aşteptam în acest raport, dar ele nu se regăsesc. Nu mai vorbesc de faptul că raportul este plin de greșeli gramaticale la care nu mă aşteptam din partea unui profesor. Pentru că președintele clubului, dl. Stoican, este profesor. Dar dincolo de asta sunt multe explicații pe care trebuie să ni le dea. Să ne explice, de exemplu, cine desfăşoară activitatea de antrenor la secția de nataţie, de unde fostul instructor a plecat de multă vreme. Aș vrea să știu cum e cu cele două contracte de muncă ale domnului Stoican, ambele cu normă întreagă. Este adevărat că legea nu interzice acest lucru, dar, pe de altă parte, vă reamintesc că din vara acestui an s-a schimbat Codul Muncii, iar pontajele sunt obligatorii. Sunt și eu curioasă cum este pontat domnul Stoican  la cele două locuri de muncă pe care le are, profesor la școală și președinte la CS Câmpina, ambele contracte cu 8 ore pe zi!” 

Președintele CS Câmpina, Adrian Stoican, a apucat să răspundă efectiv doar la o întrebare: „Avem două variante în litigiul cu HM Junior, fie să mergem la Tribunalul de la Lausanne, fie să formulăm o acţiune în anulare a hotărârii Comisiei de Recurs FRF la Curtea de Apel Bucureşti, iar pentru această din urmă variantă avem un termen de o lună”. Despre problemele ridicate de consilierii Elena Albu și Monica Clinciu, președintele CS Câmpina nu a mai apucat să spună nimic pentru că a intervenit viceprimarul Adrian Pițigoi, în calitate de președinte de ședință și i-a cerut lui Stoican să transmită un răspuns scris la toate problemele până la şedinţa de la finalul lunii ianuarie. Mai mult, a solicitat un vot din partea consilierilor, iar aceștia au fost în unanimitate de acord cu această... procedură. 
La prima vedere, pare o tergiversare nejustificată din partea autorităţilor. De ce să nu vrei să lămureşti lucrurile acum şi să mai lași să treacă încă o lună, pentru ca Adrian Stoican să mai aștearnă pe hârtie încă un raport, cu virgule între subiect și predicat. O altă variantă ar fi că până la finalul lunii ianuarie trece termenul de 30 de zile în care poate fi formulată acţiunea în anulare la Curtea de Apel Bucureşti, ceea ce ar echivala cu dezafilierea CS Câmpina din cadrul FRF, implicit AJF, pentru că – în conformitate cu regulamentele FRF, nicio decizie a unui organism sportiv nu poate fi atacată în instanţa civilă. Iar cazul Universitatea Craiova este deja celebru, chiar şi pentru cei care nu sunt microbişti. Oare să vrea administrația locală să-l lase pe Stoican să-şi frângă singur gâtul?! Şi mai avem o nedumerire: tăcerea prelungită a primarului Horia Tiseanu. S-a vorbit de mai multe ori despre problemele de la CS Câmpina, dar primarul nu a avut niciodată nimic de spus. Nici măcar un cuvânt. Poate că nu-l interesează, nu vrea să știe, să se descurce alții. Nu este o poziție corectă din partea unui primar față de un club al administrației locale, deci un club finanțat din bani publici.

Dar pentru a încheia într-o notă mai optimistă, avem şi noi o propunere. Cu siguranţă, raportul lui Adrian Stoican, din ianuarie, nu va lămuri lucrurile. Şi atunci, noi propunem Consiliului Local să înfiinţeze o comisie care să analizeze activitatea clubului, pe principiul „Când vrei să îngropi un subiect, mai faci o comisie”. Iar ca să fie interesul şi mai mare pentru această comisie, doar membrii acesteia să poată merge în excursie la Lausanne, dacă se va decide atacarea hotărârii FRF la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv din Elveţia.

8942 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Paul 23.12.2017 11:50 Interesant .Si nu le dati idei cu vacanta in Elvetia ca pentru asta sigur se gasesc bani iar pentru imaginea deplorabila a complexului Petrol ba,a strandului de la Casa Tineretului.Primarului ii mai pasa de oras oare????Pardon ing prof Tiseanu....intr-o filmare de acum 20 ani si mai bine se spunea Campina oras de provincie,oras de mana a 2 a..Suntem de mana 5 acuma.Si nu exista scuze ca nu-s bani la buget,sa fie in alte orase si comune traiul scump din Campina.Piata in Ploiesti,la Brasov si in general cumparaturile sunt mai accesibile decat la Campina.Si planul "maret" al lui Fratila??? Ca sa fie in liga 2 cat trebuie sa se cheltuie? Nu avem copii la juniori si nici fata de cupa satelor.CaMPINA ESTE IN MARE REGRES ECONOMIC.Ar trebui sa ne punem serioase intrebari si sa numai aruncam pe prostii banii munciti de campineni din taxe
  • Andu 26.12.2017 20:08 Din câte știu, Stoican Adrian a fost angajat in urma unui concurs pentru postul de președinte al CS Campina. In momentul in care a fost angajat se știa faptul că el este și profesor de sport. Nu înțeleg de ce se trezesc oamenii acum sa aducă in fata acest subiect. De asemenea, va rog sa spuneți domnule Nicolae, ce va împiedicat pe dumneavoastră să vă depuneți dosarul pentru a ocupa postul pe care îl ocupă in prezent Adrian Stoican.
  • Admin 27.12.2017 20:20 După ce a câștigat concursul pentru postul de președinte al CS Câmpina, dl. Stoican a spus că va renunța la postul de profesor, ceea ce ulterior nu a mai făcut. A constatat că îi merge și așa, cu două contracte cu normă întreagă, deci cu două salarii de la stat. Vom reveni asupra subiectului și veți vedea unde este ilegalitatea. Chia nu ne place să ne ia cineva de proști și nu e vorba doar despre noi aici. Cât despre dl. Nicolae căruia îi adresați o întrebare, nu știm cine este...
  • P Badea 30.12.2017 20:28 De ce nu ii cere demisia nimeni lui ... asta, care nu face altceva decat sa scoata bani pentru cei care l-au pus in functie?!
  • A.M 31.12.2017 10:57 Ca asa-i romanu....consuma ,traieste bine iar cand vine nota de plata,trece la smotru.Se aplica si la Campina.Ai visteria plina,ai atatia serviabili( angajati,consilieri), mai i se aprinde uneori beculetele la unii.Ia orasul la pas (angajati din primarie,consilieri,primar,vice) macar o zi pe saptamana (centru si treci si pe la periferie) ,fa piata (scumpa ) la Campina,mergi cu transportul ala in comun de lumea a 3,mergi pe Bulevard si la Caminul Petrol sa vezi cum arata,va place grafittyul pe ziduri,pana si pe Rafinarie scrie sa asfalteze Calea Doftanei.Avem n parcuri,cei de la Sere dorm.O zi pe saptamana putinii angajati din fabrici,elevii trebuie sa faca munca patriotica in slujba comunitatii.Asa am avea un oras curat.Mai vrea Primaria terenul Rafinariei?Daca il cumpara si il darama sa il faca parc intra nestingheriti sa fure din ce mai e pe acolo.Sunt pretentii pentru ca nu lucreaza pe sume frumusele niste oameni cu o scoala profesionala(meserie),intelectuali cu studii superioare,cu aspiratii de domni si cu statura impozanta.Dar UNDE SUNT INTELECTUALII ? Ne-au parasit?

Actualitate

279 vizualizari
09 dec. 2023 11:47

Scandal cu iz politic în Consiliul Local Câmpina pe tema prelungirii finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene

1 comentarii

La începutul acestei săptămâni, luni, 4 decembrie, a avut loc o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Câmpina, una foarte importantă având în vedere subiectul - prelungirea finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene.

2226 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

Alte stiri recente

134 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.

161 vizualizari
09 dec. 2023 12:28

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina s-a sărbătorit Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun

Pe 9 decembrie este Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Momentul a fost sărbătorit în avans, vineri, 8 decembrie, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, sub îndrumarea colectivului didactic de la această instituție.