PSD îl scapă pe primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, de acuzația de abuz în serviciu

Actualitate (Categoria articolului)

Printre numeroșii politicieni care vor beneficia de prevederile OUG 13/2017 privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, adoptată de Guvern noaptea trecută și publicată în regim de urgență în Monitorul Oficial, se numără și primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu (PNL). Acesta va scăpa de una dintre acuzațiile din dosarul său de corupție, cea legată de abuzul în serviciu.

Vă reamintim că Horia Tiseanu este urmărit penal și se află sub control judiciar, procurorii DNA acuzându-l de abuz în serviciu, luare de mită și delapidare. Peste zece zile, când vor intra în vigoare noile prevederi privind abuzul în serviciu, procurorii vor fi nevoiți să renunțe la această acuzație, deoarece în cazul primarului Câmpinei prejudiciul este sub 200.000 lei (pragul introdus de Guvernul PSD + ALDE prin noua ordonanță). 
Horia Tiseanu a fost acuzat de abuz în serviciu pentru că a dispus achiziționarea din bani publici a unui autoturism Opel Insignia, în valoare de 29.654 euro cu tot cu dotările suplimentare, în scopul folosirii personale și exclusive a mașinii. Iată ce prevede ordonanța procurorilor DNA în legătură cu această acuzație:

"În cursul anului 2014, inculpatul Tiseanu Horia Laurențiu, în calitate de primar al municipiului Câmpina, beneficiind de ajutorul suspecților Ecaterinescu Gheorghe, Micu Costin-Octavian și Gheorghe Carmen Daniela, a dispus achiziționarea unei mașini marca Opel Insignia, în scopul folosirii personale și exclusive, cu încălcarea dispozițiilor legale. Autoturismul a fost cumpărat din fondurile alocate Poliției Locale Câmpina (unitate fără personalitate juridică, aflată în subordinea primarului) deoarece, conform prevederilor legale, Primăria Câmpina nu avea dreptul de a achiziționa niciun fel de autoturism pentru folosința proprie.
Pentru a păstra o aparență de legalitate au fost întocmite două facturi pentru cumpărarea autoturismului, ambele emise de societatea reprezentată de suspectul Micu Costin-Octavian, în valoare totală de 131.600,66 lei (79.802,20+51.798,46 lei), echivalent al sumei de 29.654 euro. Ulterior, documentele respective au fost înregistrate în contabilitatea instituției publice în conturi separate, cu consecința aparentei respectări a pragului valoric legal de 18.000 de euro, în contextul în care s-a considerat că o achiziție în această limită ar fi fost legală (este de menționat că, potrivit O.U.G. 34/2009, cu completările ulterioare, instituțiilor publice li se interzisese la acea dată însuși dreptul de a achiziționa autoturisme).
Prin aceste demersuri, inculpatul Tiseanu Laurențiu Horia a prejudiciat bugetul local, fiind totodată creat un folos necuvenit atât pentru acesta, prin utilizarea nelegală a autovehiculului, cât și pentru societatea reprezentată de suspectul Micu Costin-Octavian, achiziția făcându-se cu încălcarea dispozițiilor legale".

Citiți și Ordonanța 13/2017, actul normativ aprobat peste noapte de Guvern și prin care, practic, se dă liber la abuzul în serviciu

5766 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 01.02.2017 10:55 Raman luarea de mita si delapidarea. In mod normal ar mai ramane si onoarea, rusinea, bunul simt... Dar nimic din astea nu au legatura cu ' ing. Tiseanu Horia Laurentiu'.
  • Ion Dandoaselea 01.02.2017 11:05 Iar acum cred ca cel mai urmarit penal fiu al municipiului jubileaza : la 45.000 de euro isi ia un Mecedes frumos fara ca nimeni sa-l mai intrebe ceva. Cu alti patrus'cinci isi face ceva anexe la casa ....
  • Tudor 01.02.2017 13:16 De ce nu are PNL reacție? Pentru că este beneficiar direct. Prin Tiseanu Horia, primarul municipiului Câmpina și prin deputații de Prahova.
  • Radoi Dumitru 01.02.2017 21:46 Sa speram ca dupa cum evolueaza situatia, se poate reveni la NORMALITATE ce va mentine vechea lege si va permite adunarea HOTILOR acolo unde trebuie.

Actualitate

781 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă. 

2243 vizualizari
22 mai 2022 19:04

Au început lucrările la noua grădiniță din cartierul Uniunea Europeană, din Câmpina

Zilele trecute au început lucrările la o nouă grădiniță în Câmpina, care va fi realizată pe Strada Uniunea Europeană, în apropierea terenului sintetic de fotbal de la Căminul Petrol. Investiția este realizată din fonduri europene și se numără printre proiectele fostei administrații locale, blocate de Ministerul Dezvoltării și deblocate de primarul Alin Moldoveanu împreună cu actualul Consiliu Local, la începutul acestui mandat.

Alte stiri recente

117 vizualizari
24 mai 2022 20:59

Liga A Prahova, etapa a 31-a. Rezultate și clasament

Marți, 24 mai 2022, în cadrul etapei a 31-a din Liga A Prahova, la fotbal, etapă intermediară, s-au înregistrat o serie de rezultate mai puțin așteptate. Iată rezultatele etapei, clasamentul la zi, precum și programul etapei viitoare:

1554 vizualizari
24 mai 2022 10:42

Sâmbătă, 28 mai, alegeri la PSD Câmpina. Actual președinte, Dan Mușat, este singurul candidat la șefia filialei locale

Sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 10, la Casa Tineretului, va avea loc ședința de alegeri a PSD Câmpina, invitat fiind și președintele social-democraților prahoveni, deputatul Bogdan Toader.