Mandatul directorului de la Școala Centrală Câmpina a încetat... brusc. Inspectoratul Școlar va organiza un nou concurs

Actualitate (Categoria articolului)

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a decis ca de astăzi să înceteze mandatul directorului Școlii Gimnaziale Centrale, Gabriela Neagu. Un mandat temporar, obținut în toamna anului trecut. Situația este destul de complicată și a împărțit profesorii și părinții în două tabere: pro și contra Gabriela Neagu.

"În baza unui referat al Departamentului de Management din cadrul Inspectoratului, s-a luat decizia încetării mandatului doamnei director de la Școala Gimnazială Centrală Câmpina. Va rămâne în funcție până în luna martie, cel mai probabil a doua parte a lunii, când va fi organizat concurs pentru ocuparea postului", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, profesor Aurel Graur.
Se pare că la Inspectoratul Școlar a ajuns o sesizare făcută de Asociația Părinților de la Școala Centrală și o parte dintre cadrele didactice, nemulțumirea acestora plecând de la unele decizii luate de directorul școlii. Iar una dintre deciziile contestate ar fi aceea că toate cursurile se desfășoară doar dimineața, măsură intrată în vigoare de la începutul semestrului al doilea. Mulți profesori nu au fost de acord cu această decizie pentru că, practic, toate laboratoarele, sala de ședință, ba chiar și biroul directorului au devenit săli de clasă, astfel încât toți elevii să poată desfășura cursuri doar dimineața. Și vorbim despre 660 de elevi, de la clasa zero până la clasa a VIII-a.
De asemenea, potrivit unor surse din cadrul școlii, nemulțumirile mai vizează faptul că directorul Gabriela Neagu este inginer constructor, nu profesor, că nu predă la școala pe care o conduce, ci la un liceu din Câmpina, la Breaza și Comarnic, că nu a luat concursul pentru postul de director, dar totuși a fost numită cu delegație și tot așa. Pe de altă parte, susținătorii doamnei Gabriela Neagu spun că i s-au pus de la început bețe în roate, că i-au fost contestate multe dintre decizii, că deranjează prin corectitudine. 
Prin urmare, avem o situație destul de tensionată la Școala Centrală Câmpina, cea mai nouă și modernă unitate de învățământ din Câmpina (dată în folosință în 2007), o școală considerată de elită în învățământul câmpinean. Vom reveni asupra acestui subiect.

9956 vizualizari
19

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Fost elev 28.02.2018 17:56 Scoala de elita? Plin de copii de bani gata care joaca balena albastra.Prea mult internet si uitat la filme cu batai strica
 • Renata 28.02.2018 21:41 In 2008 am terminat generala. Am indragit pana cand si paznicul scolii. Nu mai zic de domnul Necula. Un domn.
 • Fostă elevă 28.02.2018 21:54 Școală de elită??? O ... de școală în care dacă nu au părinții bani și nu ești in topul clasei sociale esti tratat ca ultimul om. Clasele sunt făcute pe categorii de la copii cu cei mai mulți bani, pana la cei mai amărâți.
 • Alina 28.02.2018 22:30 De unde scoala de elita??? Este cea mai noua scoala din oras si de - aici toata zapaceala ca e cea mai Buna... Mi se pare o tampenie
 • Fosta eleva generația 1992-2001 01.03.2018 13:09 Am fost eleva a acestei scolii pe vremea când se numea ca toate celelalte scoli "Gen. 2". Nu am avut și nu am reproșuri dl dir. Necula, dar cred totuși ca după atâția ani de succes e cazul sa lase ștafeta mai departe și altei persoane care poate menține școala ca și dumnealui luând în considerare ca societatea se dezvolta și odată cu ea și noi, și uneori nu mai ținem pasul cu noile dezvoltări și trebuie sa recunoaștem și sa știm când sa ne retragem. Sper totuși in circumstanțe politicoase și fără scandal, pentru ca acum sunt mama și am copilul in aceasta școală și simt cum este afectat într-un mod indirect de aceste situații neplăcute.
 • Fost elev 01.03.2018 22:39 Oare se va mai naște un director ca dl. NECULA??? Un om cinstit,corect ...Un adevărat manager.Felicitări domnule NECULA! Ați lăsat ceva ce alți vor sa dărâme.
 • Buciumeanu Georgiana Alina 02.03.2018 15:43 Și eu am fost eleva a școlii centrale și care îi zice pe timpul meu Gen. 2. Îl admir pe domnul Necula și îl admir in continuare. Eu am terminat acum 17 ani școala. Nu mă miră de ce ii zice școală de elită.
 • un cetatean 02.03.2018 21:49 haideți sa va explic eu cum e corectitudinea dlui Necula... Acum câțiva ani când sau reparat scările am depus o oferta, vineri, la ultima ora la care se putea depune cred ca 14.00, și am întrebat la secretariat dacă mai sunt alte oferte, și mi sa răspuns ca nu... Luni când am mers la deschiderea ofertei am aflat ca a câștigat alta firma.... Șeful comisiei era Necula... Corect frate ce sa zic
 • Mihai 03.03.2018 16:53 Să ne mai lase d-l Necula. Să își vadă de orele de educație fizică. Până acum secretara a condus școala. Ea decidea împărțirea elevilor pe clase în funcție de ce și unde lucrau părinții.
 • Un cetatean 03.03.2018 20:44 Cinstitul domn Necula? O persoana care pe toata perioada cat a condus Scoala Centrala Campina a fost condus de secretara scoli. A facut moderna locatie a scolii? Pardon, proiectul a fost lansat si aprobat pe cand aceasta scoala era condusa de alt director Cinstitul domn Necula? Cine isi aminteste suma pe care o stabilise domnul director in primul an cand s-a dat scoala in folosinta, ca fond al scolii? Daca nu va amintiti, va amintesc eu, era vorba despre suma de 170 lei pentru fiecare elev, motivand ca scoala trebuie dotata cu jaluzele.........bunuri care deja erau sponsorizate de o anumita societate. Cinstitul domn Necula? Care a condus scoala spre dezastru. Avea la inceputul fiecarui an scolar de organizat trei clase a I-a si.....erau sub forma.....una in care se alegeau copiii care proveneau din familii organizate si cu potenta financiara reala, clsa care era definantare si cadouri substantiale, a 2-a era clasa sa spunem oarecum medie si cea de a 3-a care era clasa de "prosti", cum plastic se exprima maria sa, dupa care.....invatatorii erau repartizati la aceste clase tot in functie de cum stiau sa dea cadourile si sa sustina conducerea. Este foarte simplu de verificat acest aspect, trebuie doar sa ne uitam de-a lungul anilor care au fost invatatoarele care au avut faimoasele clase si.......mai frumos, invatatoarele pe care le regasim in toate comisiile de conducere ale scoli. Daca o invatatoare sau o profesoara incerca sa-si exprime un anumit punct de vedere, sau........doar daca se auzea ca ar intentiona asa ceva, domnul director urla cat il tineau rarunchii "cum de si-a permis sa aiba o asemenea parere", nici macar initiativa. Cinstitul domn Necula? Care, ca sa nu i se aduca pe cap un director adjunct, a preferat la un moment dat sa infiinteze doar doua clase a I-a, clase care la momentul acesta este neaparat necesar sa se organizeze in trei clase ca sa nu ramana profesorii fara obiectul muncii. Cinstitul domn Necula? Care nu a fost in stare ca in anii in care a condus scoala sa obtina toate autorizatiile pentru ca institutia sa functioneze legal si acum, folosindu-se de terte persoane sa intrebe cu nonsalanta de ce nu exista asa ceva? De ce la ora asta, cinstitul domn Necula nu este intrebat si tras la raspundere pentru aceste nereguli? Sunt multe de spus despre cinstitul domn Necula, dar sper ca cele relatate vor fi verificate de "forurile de conducere" care si-au permis sa demita actuala conducere fare motive intemeiate. Si in final, cinstitul domn Necula, daca vrea sa fie in continuare director, sa faca bine sa-si completeze studiile care sunt cerute de actualele legi, pentru ca........doar cu IP3 si fara master, sa multumeasca conducerii ca mai si preda ca profesor.
 • Popescu Ionuț 04.03.2018 17:36 "Un cetatean" aveți dreptate. Ne aducem aminte ca intr-un an, pe vremea directoratului d-lui Neculai, o învățătoare a rămas cu 17 copii în clasa, cei mai slabi, cat p-aci sa-și piardă postul. Și cu toate sesizările la inspectoratul școlar și în presa nu s-a intamplat nimic. Iar acum când a pierdut postul director, își aduce om, în persoana unei profesoare îndeplinește condițiile și care se va duce la interviul de săptămâna viitoare la inspectorat. Sa speram ca nu va fi marioneta d-lui fost Director Necula. De asemenea de când a fost numita director dna Gabriela Neagu au fost o mulțime de controale de la inspectoratul școlar, de la sanepid, toate urmare a reclamațiilor d-lui Ghica, alt profesor cu Ip3 care este suplinitor și e condus de vechea conducere. De ce totul era perfect pe vremea d-lui Necula și acum nu mai sunt?
 • Un cetatean 04.03.2018 19:04 Sa revenim la "Cinstitul domn Necula" si faptele sale eroice savarsite impreuna cu "acolitii". In primul rand, daca citeste aceste cuvinte, poate sa ne si spuna de cand domnia sa este proprietar pe unul dintre vestiarele salii de sport, sub pretextul ca il tine incuiat pentru o anume persoana care "cica" organizeaza nu stiu ce competitii in sala de sport :))........vestiar pe care, impreuna cu secretara scolii, l-au transformat in garsoniera proprie, avand in interior aragaz, pat, masina de spalat rufe....etc. Oare, aceasta decizie nu trebuie luata de conducerea scolii impreuna cu Consiliul de Administratie? Sa discutam un pic si despre "faimoasele" laboratoare. Din cate imi amintesc eu din scoala generala, in laboratoarele de chimie si fizica se gaseau pe bancurile de lucru tot felul de stative, dispozitive conectate la reteaua de gaze, stative cu tot felul de pahare, paharele, eprubete, tavite.....etc, pe care le foloseam in procesul de experimentare, dar din cate se pare, laboratoarele cinstitul domn Necula nu prea sunt prevazute cu asa ceva si nici nu am auzit vreodata sa fie folosite in acest sens, chiar de la deschiderea noului sediu. Copiii nostri nu au avut niciodata satisfactia sa vada real cum reactioneaza fosforul, magneziul, cum se amesteca apa cu acidul sulfuric ca sa nu fie expusi la un pericol real......etc, dar la momentul actual si-a adus aminte ca cei din noua conducere vor sa "strice" faimoasele laboratoare pentru a se desfasura orele numai in program de dimineata. Sa mai intrebam pe cinstitul domn Necula si despre sponsorizarile primite de institutie? Din cate am inteles, printre numeroasele sponsorizari, s-a primit si o sponsorizare de aproximativ 6.000 euro (chiar sase mii), nu este o greseala, in echipamente sportive, dar se pare ca aceste echipamente nu figureaza nici in planul de sponsorizari si nici in fisele de inventariere ale scolii. (despre acest lucru poate da detalii dl. Ghica, care se pare ca a fost principala persoana care a intermediat sponsorizarea) A verificat vreodata cineva ce sponsorizari a primit faimoasa Scoala Centrala Campina si daca banii din aceste sponsorizarti au fost folositi in scopul destinat prin contract? A verificat cineva macar o data registrul ONG-uli prin care scoala primeste sponsorizari? Si mi-am mai adus aminte de ceva...... intrebare intrebatoare, pentru ca mie imi da cu virgula, cum este posibil ca secretara scolii sa poata sa detina si functia de secretara si functia de bibliotecar in acelasi timp si sa fie platita pentru ambele functii. daca elevii scolii voiau sa studieze anumite manuale, culegeri, chiar si opere literare, cum procedau? Sau.......secretara lucra in 8 ore de program cat in 16 ore?......Brr!, ne confruntam cu o super femeie, dar parca oamenii cu super puteri erau doar in cartile de SF A venit si randul "faimosului" laborator de muzica :))) Stia cineva ca profesoara de muzica, pe langa salariul de drept, mai primea un spor de ????% pentru pregatirea extrascolara a unui cor sau ceva de genul acesta? Poate afirma cineva ca macar ar fi auzit vreodata ca din partea Scolii Centrale Campina sa fi participat vreun cor la vreun concurs sau altceva de acest gen? Tare sunt curios sa stiu cum proceda secretara sa ponteze astfel de activitati si sa plateasca aceste activitati, impreuna cu doamna contabila.....ops! Si ce sa vezi, despre toate aceste activitati trebuia sa-si dea acordul si sa semneze cinstitul domn Necula. Vom reveni cu alte si alte informatii, in functie de aducerile aminte, ca de........de la o varsta incepem sa mai uitam (cu referire la cinstitul domn Necula)
 • Admin 04.03.2018 19:52 Noi înțelegem că este mai ușor de comentat aici, pe site, sub protecția anonimatului. Dar dacă știți atâtea lucruri și, probabil, le și puteți demonstra, v-ați gândit să faceți o plângere la poliție? Sau o sesizare la Inspectoratul Școlar? Pentru că spuneți, totuși, niște lucruri extrem de grave. Ne puteți contacta și pe noi în cazul în care nu aveți încredere în instituțiile statului. Poate că o implicare a tuturor va face lumină în această poveste și astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla la Școala Centrală (o școală publică, nu privată, pentru care se alocă anual fonduri din banii tuturor câmpinenilor).
 • Popescu Ionut 04.03.2018 20:09 Sa mai spunem ca domnișoara secretara are funcție de secretar șef, cu toate sporurile ce decurg din aceasta funcție deși un șef ar trebui sa aibă și salariați în subordinea pentru a fi șef. Ori dumneaei nu are pe nimeni în subordinea. Poate un control de la Curtea de conturi ar lamuri multe. Se pare ca aceasta poveste se intampla și cu împotrivirea de a se desfășura program într-un singur schimb, dimineața. Asta ar aduce mai multi elevi ceea ce înseamnă mai multe clase ceea ce înseamnă necesitatea unui post de director adjunct. Ceea ce cinstitul domn Necula și secretara șefa nu dorește. Poate ca aceste rânduri ar trebui trimise intr-o adresa la minister . Vom continua.
 • Un cetatean 04.03.2018 21:01 In atentia dl/ei Admin Intr-adevar, este mai confortabil sa comentez, dar.....daca tot v-ati sesizat (asta a fost si intentia), puteti sa faceti o ancheta media si.....sa constatati daca cele afirmate sunt reale sau nu. Este un drept real al mass media si puteti sa uzitati de acesta Imi rezerv dreptul de a-mi pastra anonimatul atata timp cat pentru a se demonstra cele afirmate este necesar doar verificarea directa asupra unor documente inregistrate si a unor locuri, fara a fi nevoie de proba cu martori Si.....nu prea inteleg un lucru, care este si ilegal, de ce se cere fiecarui elev fondul clasei sau al scolii in cazul in care institutia este finantata din bani publici? De asemenea, puteti sa beneficiati si de prevederile Leg. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, prin care sa solicitati verificarea informatiilor primite, prin adresa catre institutia vizata. Sau, daca dl Necula si Dna secretara sunt membrii PSD, nu este voie sa fie trasi la raspundere? Cu respect, Un Cetatean
 • Un cetatean 04.03.2018 22:16 Si.....din una in alta ajungem si la demiterea noului director, profesor Gabriela Neagu Ma apuc iar de calcule si......nu stiu cum se face de iar imi da cu zecimale. "Pai", cum spun unii......daca a fost numita in functia de director pe o perioada de un an, cum se poate ca aceasta sa fie demisa din functie? Si....legea spune cam asa: la decesul persoanei, restructurarea postului, prin demisie sau......cel mai grav, prin sanctionarea persoanei cu demiterea din functie Dupa unii, totul pare ok, fapt pentru care chiar anunta pe site-ul ISJ Prahova ca in data de 06.03.2018 se organizeaza un concurs pentru ocuparea locului "vacant". Acum vin cu intrebarea, in baza carei decizii s-a luat masura demiterii si organizarea unui concurs? Din punctul meu de vedere, cea mai plauzibila varianta este cea prin care persoana a fost sanctionata si demisa, dar........daca a fost demisa in urma unor nereguli constatate, cum de mai este la conducerea institutiei pana in data de cel putin 07.03.2018, nu este un nonsens? Si daca s-ar fi ajuns la aceasta decizie, nu este normal sa i se acorde dreptul de contestatie in termen de 5 zile la forul superior pentru a se decide daca masura luata nu este abuziva sau nefondata? Si....daca se sustine examenul si este numita o alta persoana in functie, iar forul superior decide ca masura a fost luata abuziv si revoca masura suspendarii din functie a persoanei sanctionate, cine raspunde de drepturile persoanei care a sustinut un examen si l-a si promovat? Bingo......exista un raspuns legal si.....poate cei care au hotarat vor da un raspuns plauzibil si legal Ca sa nu mai mentionam faptul ca dupa contestatie mai exista si alte cai de atac!!!!!! Si ca tot venise vorba de banii publici, se stie ca Scoala Centrala Campina nu a participat la licitatie pentru Agentul de Securitate care are ca atributie supravegherea accesului in cadrul institutiei si ca a pastrat aceeasi firma, cu toate ca s-a facut licitatie si alte firme de paza si securitate au oferit oferte mai favorabile? Si acest lucru a fost facut tot de "cinstitul domn Necula". Consider ca pentru azi este suficient ca sa fie procesat Vom reveni daca inca nu s-a lamurit "lumea".
 • Admin 05.03.2018 09:08 Să nu credeți că nu am încercat să obținem diverse puncte de vedere. Doar că, oficial, nu vorbește nimeni. Neoficial da, ne-au fost descărcate telefoanele efectiv de câte apeluri am primit și câte lucruri ne-au fost povestite, din ambele tabere. Am făcut solicitări scrie în baza Legii 544 și așteptăm răspunsuri.
 • Un cetatean 05.03.2018 10:39 In atentia dl/ei Admin. Cu respectul cuvenit, imi permit sa va intreb, de ce nu ii faceti dvs invitatie scrisa cinstitului domn Necula si secretarei, prin care sa le solicitati interviuri prin care sa ne lamureasca si pe noi vis-a-vis de toate afirmatiile adresate acestora? Cred ca ar fi un prim pas destul de relevant in lamurirea unor aspecte (asta numai in cazul in care nu o sa primiti un refuz categoric) Sincer, as fi surprins daca ar accepta! Cu respect, Un Cetatean
 • Simona Dinu 06.03.2018 15:39 Interesant,cineva minte ,n-am primit nimic.

Actualitate

273 vizualizari
03 oct. 2023 22:03

Pe Strada Victoriei, refacerea unui colț de parcare a generat multe discuții, nemulțumiri, dar și... semne de întrebare

Strada Victoriei din Câmpina este una micuță, întortocheată, printre mai multe blocuri. Pornește din Strada Ana Ipătescu și se înfundă în spatele blocurilor de pe Bulevardul Carol I, până în intersecția cu Strada Maramureș.

1789 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

7 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

Alte stiri recente

132 vizualizari
03 oct. 2023 21:25

Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, vicecampion european la veterani în proba de 2.000m obstacole

La Pescara, în Italia, au avut loc Campionatele Europene de Atletism pentru veterani. Din România a fost prezent și Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, multiplu medaliat la întreceri de atletism rezervate veteranilor, în diverse probe.

135 vizualizari
03 oct. 2023 17:16

Anunț privind publicare listă persoane înscrise în programul de casare a autovehiculelor uzate

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: