Primăria Câmpina va organiza, pe 12 aprilie, dezbatere publică pe tema bugetului local pentru 2019

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței de joi seara a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu a anunțat că a fost finalizat draftul bugetului local pentru 2019 și va fi postat pe site-ul Primăriei pentru a putea fi văzut de cetățeni. Proiectul a fost postat vineri, când a fost anunțată și data organizarii dezbaterii publice pe tema bugetului - 12 aprilie 2019, ora 14.00, la sediul Primăriei. Până atunci, cetățenii pot trimite propuneri și sugestii prin fax, e-mail, poșta clasică, sau le pot duce direct la Registratura Primăriei. Este, totuși, important ca locuitorii Câmpinei să participe la dezbaterea publică, unde se vor afla față în față cu reprezentanții administrației locale și vor putea să își prezinte propunerile legate de bugetul pentru acest an.

În draftul de buget nu este inclusă nicio lucrare, nicio investiție. Sunt estimate veniturile și cheltuielile, cu precizarea că proiectul va fi actualizat în funcție de sumele alocate de la Consiliul Județean și de sumele care vor fi repartizate oficial de Direcția Generală a Finanțelor Publice. În conformitate cu proiectul publicat de Primărie, pentru acest an sunt prefigurate următoare venituri și cheltuieli:
- valoarea bugetului - 73.038.150 lei
- cheltuieli de personal - 24.545.520 lei
- cheltuieli de întreținere și funcționare - 17.770.620 lei
- reparații curente - 2.430.600 lei
- datoria publică - 5.144.540 lei
- cheltuielile secțiunii de dezvoltare - 13.058.350 lei
Din datele sumare prezentate de administrația locală am mai reținut că excedentul înregistrat la finalul anului trecut s-a ridicat la valoarea de 8.789.000 lei. Ca o primă concluzie, proiectul de buget se bazează în proporție de 57,93% (adică 42.316.140 lei) pe întreținere, funcționare și drepturi salariale, în vreme ce pentru dezvoltare este alocat un procent de 17,87%, adică 13.058.350 lei.

"Vom publica un draft sumar de buget pentru că nu avem încă sumele de la Consiliul Județean și Direcția de Finanțe. Apoi o să vă invit să facem discuții, pe toți consilierii sau doi-trei reprezentanți de la fiecare partid, asupra a ceea ce propunem noi. Bugetul nu va fi foarte bogat, nu va avea foarte multe lucrări. La investițiile cu fonduri europene ne bazăm pe creditul pe care sperăm să-l obținem, ca să asigurăm partea noastră de cofinanțare. Avem lucrări în continuare, lucrări pe care dorim să le pornim în acest an", le-a spus primarul Horia Tiseanu consilierilor locali.
Proiectul de buget în puteți studia AICI.

3354 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

512 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

831 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

761 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1530 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.