Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Lucrările de reabilitare termică încep în aceste zile, la mai bine de patru ani de la efectuarea demersurilor pentru obținerea fondurilor europene. Prima cerere de finanțare pentru această investiție a fost depusă de administrația câmpineană în toamna anului 2018, proiectul fiind blocat apoi în faza de precontractare. Administrația locală aleasă în urma alegerilor din septembrie 2020 a reluat procedurile pentru acest proiect, după deblocarea fondurilor europene, în decembrie 2020 fiind aprobată de către Consiliul Local actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici și fiind depusă o nouă cerere de finanțare.
Contractul de finanțare a fost semnat de primarul Alin Moldoveanu la ADR Sud-Muntenia în luna mai 2021, apoi a fost organizată o primă licitație pentru proiectare și execuție, la care nu s-a prezentat nimeni. Abia a doua licitație a fost cu succes, fiind câștigată (în septembrie 2022) de Rad Panorama Construct – pentru partea de execuție și Thadec Engineering – pentru partea de proiectare, la o valoare a contractului de 4.150.301 lei fără TVA. Termenul de realizare a investiției este de 12 luni. Blocul 7 ABC are trei scări și un total de 63 apartamente. Lucrările principale vor consta în izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie termoizolantă, hidroizolarea acoperișului de tip terasă, înlocuirea becurilor de iluminat din spațiile comune cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață. De asemenea, va fi reparat acoperișul, vor fi reparate elementele de construcție care prezintă potenția pericol de desprindere, va fi reabilitat sistemul de colectare a apelor pluviale, vor fi refăcute finisajele interioare din spațiile comune.

2042 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1938 vizualizari
03 iun. 2023 09:36

Fântâna din fața sălii de sport de la Colegiul ”Grigorescu” Câmpina este într-o stare deplorabilă

2 comentarii

În fața sălii de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina se află o fântână arteziană. Din păcate, aceasta este o pată pe imaginea instituției și chiar a orașului.

1606 vizualizari
02 iun. 2023 20:34

Două intervenții dificile ale salvamontiștilor în Bucegi. A fost nevoie și de elicopter

Salvamontiștii prahoveni au avut în cursul zilei de vineri, 2 iunie, solicitări pentru două intervenții dificile.

Alte stiri recente

691 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

898 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.