A început greva generală din învățământ și în majoritatea școlilor din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Luni, 22 mai, în cele mai multe instituții de învățământ, inclusiv de la nivelul municipiului Câmpina, a început greva generală, după ce negocierile demarate după greva de avertisment au eșuat.

În cele mai multe dintre școlile din Câmpina, cadrele didactice au declanșat greva generală. În unele locuri s-a trecut chiar la un orar special, cu ore numai ale profesorilor care nu participă la grevă, în alte școli, situația este încă în dinamică, detaliile modificându-se e la o zi la alta, de la o oră la alta. De asemenea, sunt instituții de învățământ unde nu se face grevă - Liceul Tehnologic Mecanic, dar sunt și alte instituții de învățământ - Școala Centrală și Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, unde procentul profesorilor care fac grevă depășește 90%.
”La nivelul tuturor federațiilor din învățământ s-a declanșat greva generală. La nivel național, aproximativ 85% dintre membrii de sindicat au aderat la grevă, procent care este în creștere, situația fiind asemănătoare și în Prahova, și în Câmpina. Speranța noastră este că lucrurile vor intra într-o normalitate pe care o așteptăm demult. Dacă negocierile ne vor fi favorabile și considerăm că este momentul să încetăm greva, o vom înceta, dacă nu, suntem hotârâți să mergem până obținem ceea ce trebuie să obținem, pentru că nu se mai poate continua astfel”, ne-a declarat profesor Adrian Popescu, lider al Sindicatului ”Școala Prahovei”, afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).
Principalele revendicări ale sindicatelor din educație sunt:
- majorarea salariilor, astfel încât profesorul debutant să fie cel puțin la nivelul salariului mediu brut pe economie;
- instituirea regulii indexării anuale a salariilor;
- plata orelor suplimentare;
- acordarea drepturilor prevăzute de legislația în vigoare (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat);
- creșterea anuală a investițiilor în învățământ.
Teoretic, greva generală din învățământ va continua până la soluționarea revendicărilor sindicatelor, dar vă vom informa periodic asupra situației din învățământ.

2332 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sergiu Sajin 23.05.2023 10:26 Sperăm ca guvernanții să vină urgent cu soluții la revendicările angajaților din învățământ.
  • Anonim 23.05.2023 11:10 Plata orelor suplimentare cand ei fac doar 18 ore si sunt platiti pe 40 pentru ca, vezi Doamne, restul le lucreaza de acasa. Pai prosti suntem noi, restul, care muncim din greu ca nu iesim din case sa stam numai pe strada pana inteleg astia cat de penibili sunt.
  • Coco Channel 25.05.2023 07:59 Macar daca ar exista rezultate notabile.Din pacate profesorii sunt tot mai slab pregatiti.La matematica sunt multi care nu stiu sa rezolve problemele din manualul de liceu!E mai greu pana te pui la punct cu materia dupa care nu te doare capul,spui poezia si vine banul.Fara responsabilitate fata de elevi.Au fost licee unde nimeni nu a luat bacalaureatul!!!!Orele suplimentare nu se platesc pentru ca profesorii hulpavi ar acapara totul si nu ar mai putea veni cadre didactice noi pe norma respectiva.Orcum numarul elevilor este in scadere accentuata.

Social

1575 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1822 vizualizari
04 sept. 2023 08:54

”Salvatorii de vieți”, un program național de instruire în acordarea primului ajutor, poposește în septembrie și în Prahova

Fundația pentru SMURD și Groupama au lansat la mijlocul acestui an, la nivel național, un program intitulat ”Salvatorii de vieți”, un scurt curs gratuit de inițiere în acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Alte stiri recente

104 vizualizari
22 sept. 2023 15:10

Primim de la cititori. Parcare în zona Complexului ROMAL

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine surprinsă vineri, 22 septembrie, în zona Complexului Comercial ROMAL.

459 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.