'Salvator din pasiune', un proiect pentru toți cei care vor să fie voluntari în cadrul ISU

Social (Categoria articolului)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență lansează un nou proiect și o provocare, în același timp. Toți cei care doresc să devină voluntari în cadrul ISU pot face acest lucru începând de astăzi. Proiectul "Salvator din pasiune" se derulează în perioada 10 mai - 29 iulie 2016.

"Demersul instituției noastre are la bază beneficiile activităților de voluntariat ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice, o implicare materializată în sprijin acordat comunităților în timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea acestora", se arată în comunicatul remis de ISU Prahova. 
Proiectul este structurat în trei etape care presupun înscrierea candidaților, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care doresc să se alăture salvatorilor de la ISU sunt următoarele:
- vârsta cuprinsă între 16 și 65 ani
- apt din punct de vedere medical
- să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni cu intenție
- să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul ISU. 
Dosarul candidatului trebuie să conțină: cerere de înscriere, certificat de cazier judiciar (pentru persoanele de peste 18 ani), copie a actului de identitate, aviz psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare, adeverință medicală, acordul părinților/tutorelui legal pentru persoanele care nu au 18 ani. Detalii suplimentare puteți afla accesând site-ul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (www.igsu.ro) și cele ale inspectoratelor județene.

3989 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1433 vizualizari
25 feb. 2024 10:16

La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM, un eveniment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

1313 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

Alte stiri recente

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.