Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor. Parada mașinilor de epocă pe Bulevardul Culturii

Eveniment (Categoria articolului)

Într-un cadru natural unic conferit de splendidul Bulevard al Culturii, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor a continuat vineri, 29 septembrie, cu prima zi a paradei mașinilor de epocă.

În lumina soarelui de după-amiază și printre frunzele copacilor de pe Bulevard, mașinile de epocă parcă erau și mai bine puse în valoare. Zeci de oameni, rând pe rând, au venit să vadă mașini din ultimul secol. Curioși, dar și cu ochii unora care apreciază acest gen de automobile, oameni de toate vârstele au parcurs distanța dintre Casa Căsătoriilor și Cotul Donului (intersecția cu Strada Podului și Strada Plevnei).
Peste 50 de mașini, care mai de care mai sofisticate, au fost aliniate de-a lungul Bulevardului, în cea mai mare paradă a acestui gen de automobile care a fost vreodată la Câmpina. Cele mai multe priviri le-au atras mașinile americane - Buick, Cadillac, Lincoln, Chrysler, unele de dimensiuni apreciabile, dar și mașinile decapotabile sau cele mai vechi - un Dodge Victory din anul 1928 sau un Chevrolet Cabriolet din anul 1929, care aminteau de filmele cu Stan și Bran. Erau și mașini românești - un ARO din anul 1969 și o Dacia 1300 din anul 1970, fiind așteptată să sosească și o Dacia 1310 din anul 1984, care a fost folosită de Miliție.
Sâmbătă, 30 septembrie, automobilele vor fi expuse pe Bulevardul Carol I, în zona cuprinsă între Hotelul Muntenia și Casa Cărții. La ora 11.00 se va da startul concursului de automobile retro pe mai multe trasee din localitate, după care între orele 13.30 și 16.00, câmpinenii și nu numai le vor putea admira din nou în zona centrală, de asemenea, între Casa Cărții și Hotelul Muntenia.
Parada mașinilor de epocă este înscrisă în calendarul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, care se desfășoară în perioada 1 septembrie - 1 octombrie 2023 și care este realizat exclusiv din sponsorizări.
CâmpinaTV.ro este partener media al Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023.

3001 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 01.10.2023 09:29 Cea mai tare, minciună cred eu, este aia cu ”cheltuieli numai din sponsorizări”!!! Păi să vedem și noi lista sponsorilor cu sumele donate...apropo cine o fi plătit ”darul” de aproape 10.000 de euro la nunta,a se citi recitalul, lui Alin de la 1/2 din formația Talisman? Administrația, cea mai slabă ever, ne aburește exact cum a făcut și cu echipa de fotbal care spuneau edilii că se va autofinanța iar acum toacă lunar banii cămpinenilor .Cum spuneam: circ ieftin, pe banii contribualilor, niciun proiect major demarat/ finalizat, multe scandaluri în CL, consilieri foarte slab pregătiți, șușanele, poze, flori și festivaluri ...și uite așa au trecut / pierdut deja 3 ani.Problema este că situația din Cămpina este generalizată în peste 80% dintre localitățile României.Dar cănd vezi ce adunătură de politruci au ajuns/ au fost votați, să conducă țara nu te mai poți mira că România este, și va mai fi mult timp, cea mai săracă și coruptă țară din UE. Peștele de la cap se împute, nu-i așa?

Eveniment

1542 vizualizari
04 dec. 2023 08:41

Concert de colinde la Casa Tineretului din Câmpina, susținut de Corul de copii DYNAMIS

Corul de copii DYNAMIS, dirijat de profesor Alina Dobrică, va urca pe scena Casei Tineretului din Câmpina sâmbătă, 16 decembrie 2023, de la ora 17.00. Copiii vor susține un superb concert de colinde din diferite zone ale lumii. Intrarea este liberă.

2745 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

Alte stiri recente

1100 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1518 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.