Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor. Parada mașinilor de epocă pe Bulevardul Culturii

Eveniment (Categoria articolului)

Într-un cadru natural unic conferit de splendidul Bulevard al Culturii, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor a continuat vineri, 29 septembrie, cu prima zi a paradei mașinilor de epocă.

În lumina soarelui de după-amiază și printre frunzele copacilor de pe Bulevard, mașinile de epocă parcă erau și mai bine puse în valoare. Zeci de oameni, rând pe rând, au venit să vadă mașini din ultimul secol. Curioși, dar și cu ochii unora care apreciază acest gen de automobile, oameni de toate vârstele au parcurs distanța dintre Casa Căsătoriilor și Cotul Donului (intersecția cu Strada Podului și Strada Plevnei).
Peste 50 de mașini, care mai de care mai sofisticate, au fost aliniate de-a lungul Bulevardului, în cea mai mare paradă a acestui gen de automobile care a fost vreodată la Câmpina. Cele mai multe priviri le-au atras mașinile americane - Buick, Cadillac, Lincoln, Chrysler, unele de dimensiuni apreciabile, dar și mașinile decapotabile sau cele mai vechi - un Dodge Victory din anul 1928 sau un Chevrolet Cabriolet din anul 1929, care aminteau de filmele cu Stan și Bran. Erau și mașini românești - un ARO din anul 1969 și o Dacia 1300 din anul 1970, fiind așteptată să sosească și o Dacia 1310 din anul 1984, care a fost folosită de Miliție.
Sâmbătă, 30 septembrie, automobilele vor fi expuse pe Bulevardul Carol I, în zona cuprinsă între Hotelul Muntenia și Casa Cărții. La ora 11.00 se va da startul concursului de automobile retro pe mai multe trasee din localitate, după care între orele 13.30 și 16.00, câmpinenii și nu numai le vor putea admira din nou în zona centrală, de asemenea, între Casa Cărții și Hotelul Muntenia.
Parada mașinilor de epocă este înscrisă în calendarul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, care se desfășoară în perioada 1 septembrie - 1 octombrie 2023 și care este realizat exclusiv din sponsorizări.
CâmpinaTV.ro este partener media al Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023.

3298 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 01.10.2023 09:29 Cea mai tare, minciună cred eu, este aia cu ”cheltuieli numai din sponsorizări”!!! Păi să vedem și noi lista sponsorilor cu sumele donate...apropo cine o fi plătit ”darul” de aproape 10.000 de euro la nunta,a se citi recitalul, lui Alin de la 1/2 din formația Talisman? Administrația, cea mai slabă ever, ne aburește exact cum a făcut și cu echipa de fotbal care spuneau edilii că se va autofinanța iar acum toacă lunar banii cămpinenilor .Cum spuneam: circ ieftin, pe banii contribualilor, niciun proiect major demarat/ finalizat, multe scandaluri în CL, consilieri foarte slab pregătiți, șușanele, poze, flori și festivaluri ...și uite așa au trecut / pierdut deja 3 ani.Problema este că situația din Cămpina este generalizată în peste 80% dintre localitățile României.Dar cănd vezi ce adunătură de politruci au ajuns/ au fost votați, să conducă țara nu te mai poți mira că România este, și va mai fi mult timp, cea mai săracă și coruptă țară din UE. Peștele de la cap se împute, nu-i așa?

Eveniment

1229 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2044 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

60 vizualizari
15 apr. 2024 21:03

Două clasări pe podium pentru sportivii de la Lido în etapa de la Zărnești a Campionatului Național de Motocros

Pe circuitul de la Zărnești, într-un cadru natural extrem de pitoresc, a avut loc în week-end etapa a doua a Campionatului Național de Motocros, la startul căreia s-au aliniat și mai mulți sportivi de la clubul câmpinean Lido.

770 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.