Primăria Poiana Câmpina renunță la organizarea Zilei Comunei pentru a investi banii în infrastructura afectată de inundații

Actualitate (Categoria articolului)

La propunerea primarului Alin Moldoveanu, Consiliul Local al comunei Poiana Câmpina a aprobat în această seară, în unanimitate, în cadrul unei rectificări bugetare, ca banii alocați pentru spectacolul din 15 august să fie folosiți pentru lucrări la infrastructura afectată de inundații și viituri. Astfel, se renunță la organizarea Zilei Comunei, banii fiind direcționați spre alt capitol bugetar. 

Suma alocată inițial spectacolului și destinată acum lucrărilor este de 50.000 lei. "Am luat această decizie pentru că în toate satele comunei sunt probleme mari din cauza ploilor torențiale, iar în unele locuri viiturile au făcut ravagii. Sigur, acești bani nu vor fi suficienți pentru remedierea tuturor problemelor la infrastructura localității. Era normal să avem și Ziua Localității, dar prioritare sunt alte probleme și sper ca locuitorii să înțeleagă asta. Avem mare nevoie de fiecare bănuț pentru a repara drumurile afectate și șanțurile distruse. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu am fi reușit să asfaltăm, în mandatul trecut și parțial, în acest mandat, drumurile dificile, cele în pantă, precum Răgmanul, Măgurii, Podul Lupii, Podul Boboliei și altele situate în zone înalte. Cred că nu am mai fi avut drumuri întregi în momentul de față. Sper ca Dumnezeu să ne ferească de asemenea calamități, deși, din păcate, se anunță în continuare cod galben de ploi, cod portocaliu de viituri", a declarat primarul Alin Moldoveanu. (video)
Astăzi, la Poiana Câmpina a venit o comisie pentru situații de urgență, formată din reprezentanți ai Prefecturii și ISU, comisie care a mers pe teren pentru a evalua situația. Cea mai gravă problemă este în satul Bobolia, în zona Vale, unde un drum este aproape distrus de o viitură formată pe pârâul Tisa. (foto
"Voi transmite o nouă adresă și către Consiliul Județean Prahova, pentru că drumul județean spre Breaza s-a degradat foarte tare. Am vorbit și dimineață la telefon la Consiliul Județean și mi s-a spus că, din păcate, la licitația organizată la începutul lunii iulie pentru reabilitarea acestui drum nu s-a prezentat nimeni și urmează pe 4 sau 7 august o nouă deschidere de oferte și se speră ca la finalul lunii august să înceapă reparațiile la acest drum județean", a mai afirmat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. (video)

Citiți și 30 iulie 2018, o zi pe care locuitorii din Poiana Câmpina n-o vor uita prea ușor

18533 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1054 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

605 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

175 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

320 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.