Primăria Poiana Câmpina renunță la organizarea Zilei Comunei pentru a investi banii în infrastructura afectată de inundații

Actualitate (Categoria articolului)

La propunerea primarului Alin Moldoveanu, Consiliul Local al comunei Poiana Câmpina a aprobat în această seară, în unanimitate, în cadrul unei rectificări bugetare, ca banii alocați pentru spectacolul din 15 august să fie folosiți pentru lucrări la infrastructura afectată de inundații și viituri. Astfel, se renunță la organizarea Zilei Comunei, banii fiind direcționați spre alt capitol bugetar. 

Suma alocată inițial spectacolului și destinată acum lucrărilor este de 50.000 lei. "Am luat această decizie pentru că în toate satele comunei sunt probleme mari din cauza ploilor torențiale, iar în unele locuri viiturile au făcut ravagii. Sigur, acești bani nu vor fi suficienți pentru remedierea tuturor problemelor la infrastructura localității. Era normal să avem și Ziua Localității, dar prioritare sunt alte probleme și sper ca locuitorii să înțeleagă asta. Avem mare nevoie de fiecare bănuț pentru a repara drumurile afectate și șanțurile distruse. Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu am fi reușit să asfaltăm, în mandatul trecut și parțial, în acest mandat, drumurile dificile, cele în pantă, precum Răgmanul, Măgurii, Podul Lupii, Podul Boboliei și altele situate în zone înalte. Cred că nu am mai fi avut drumuri întregi în momentul de față. Sper ca Dumnezeu să ne ferească de asemenea calamități, deși, din păcate, se anunță în continuare cod galben de ploi, cod portocaliu de viituri", a declarat primarul Alin Moldoveanu. (video)
Astăzi, la Poiana Câmpina a venit o comisie pentru situații de urgență, formată din reprezentanți ai Prefecturii și ISU, comisie care a mers pe teren pentru a evalua situația. Cea mai gravă problemă este în satul Bobolia, în zona Vale, unde un drum este aproape distrus de o viitură formată pe pârâul Tisa. (foto
"Voi transmite o nouă adresă și către Consiliul Județean Prahova, pentru că drumul județean spre Breaza s-a degradat foarte tare. Am vorbit și dimineață la telefon la Consiliul Județean și mi s-a spus că, din păcate, la licitația organizată la începutul lunii iulie pentru reabilitarea acestui drum nu s-a prezentat nimeni și urmează pe 4 sau 7 august o nouă deschidere de oferte și se speră ca la finalul lunii august să înceapă reparațiile la acest drum județean", a mai afirmat primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu. (video)

Citiți și 30 iulie 2018, o zi pe care locuitorii din Poiana Câmpina n-o vor uita prea ușor

18447 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1045 vizualizari
04 iun. 2023 21:23

Gest incalificabil al viceprimarului Dumitrache. Ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis?

2 comentarii

În administrația câmpineană, probabil, ca peste tot în țara aceasta, se întâmplă și lucruri... nefirești, ca să nu fim mai duri. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu viceprimarul Liviu Dumitrache a întrecut, însă, orice măsură! Culmea, nimeni din Consiliul Local sau din cadrul Primăriei Câmpina nici măcar nu l-a deranjat cu vreo întrebare, într-o situație în care onorant ar fi fost să demisioneze. Iar dacă nu are onoare, să fie demis!

1591 vizualizari
04 iun. 2023 17:20

În procesul lui Horia Tiseanu, prima instanță a amânat pronunțarea unui verdict de șase ori în patru luni

Procesul de pe rolul Tribunalului Prahova în care Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, este acuzat de fapte de corupție, ar putea fi oricând predat în facultățile de specialitate, fiind un foarte bune exemplu de cum... nu trebuie să se deruleze un proces penal.

Alte stiri recente

49 vizualizari
05 iun. 2023 08:21

Trei atleți câmpineni medaliați la Campionatele Internaționale ale României

La finele săptămânii trecute, la București, a avut loc ediția a 68-a a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, comptiție la startul căreia s-au aflat și cinci sportivi câmpineni, chiar dacă - din păcate - din motive despre care am mai vorbit, nu toți mai reprezintă vreun club câmpinean. Cu toate acestea, ei sunt tot câmpineni și poate că ar fi trebuit găsite resursele necesare pentru a ne mândri și oficial cu ei.

1330 vizualizari
04 iun. 2023 19:28

Cinci clasări pe podium pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Naționale, categoriile sub 16 și sub 18 ani

Pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București au avut loc, sâmbătă și duminică, etape ale Campionatului Național de Atletism pentru categoriile sub 16 și sub 18 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de Mihaela Marin, a obținut cinci clasări pe podium, demonstrând încă odată valoarea pregătirii care se realizează la Câmpina.