CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Peste 3.700 de persoane au trecut pragul Centrului Turistic din Câmpina în 2016

- Actualitate -

Peste 3.700  de persoane au trecut pragul Centrului Turistic din Câmpina în 2016

Centrul de Informare și Promovare Turistică din Câmpina a fost inaugurat la sfârșitul lunii februarie a anului trecut. O investiție controversată, destul de scumpă (400.000 lei), începută cu fonduri europene și finalizată cu bani de la bugetul local. O investiție a cărei utilitate o vom afla în anii următori, având în vedere că principalul său obiectiv este creșterea anuală cu 10% a numărului de turiști care vizitează Câmpina.

Din martie 2016 şi până în ultima zi a anului trecut, la Centrul Turistic au venit peste 3.700 de persoane, dintre care 630 străini. Nu toţi au fost, însă, turişti. „Majoritatea celor care vin la centrul nostru întreabă de cele două muzee ale Câmpinei şi ce mai pot vizita prin împrejurimi. De asemenea, au existat multe solicitări privind posibilităţile de cazare în zonă, iar vara, cei mai mulţi vizitatori întreabă de Băile Telega, de băile de la Valea Sterii – Ţintea şi, mai nou, de Spitalul Sanconfind de la Poiana Câmpina. Dincolo de acestea, mai sunt şi solicitări ceva mai puţin obişnuite şi chiar dacă nu au fost strict turistice am încercat să ajutăm pe toată lumea, bineînţeles, în măsura posibilităţilor. De exemplu, au fost persoane din afara oraşului care au vrut doar să intre pe internet pentru că aveau nevoie de o informație urgentă, iar alte persoane au dorit să-şi printeze un bilet de avion achiziţionat online. Dar au fost puține astfel de cazuri”, ne-a declarat Carmen Găman, referent în cadrul Centrului de Informare şi Promovare Turistică din Câmpina. 
La Centrul Turistic din Câmpina se găsesc numeroase materiale informative, nu doar despre municipiu, ci și despre multe pensiuni situate în localităţile din jurul Câmpinei. „Avem o problemă, însă, cu aceste pensiuni, pentru că nu toate sunt acreditate şi recunoscute de Autoritatea Naţională de Turism, iar pe cele neacreditate şi nerecunoscute oficial, cu părere de rău, noi nu le putem promova”, ne-a mai spus Carmen Găman.
Pe de altă parte, dacă 3.700 de persoane au trecut pe la Centrul Turistic, nu înseamnă că, să zicem, Câmpina a avut în 2016 doar 2.000 - 3.000 de turiști. Numărul lor a fost ceva mai mare, dacă ținem cont că Muzeul Hasdeu, cel mai reprezentativ obiectiv turistic al localității, a avut anul trecut 23.000 de vizitatori. Este adevărat că printre ei s-au numărat și câmpineni, dar nu chiar atât de mulți.


11 Jan 2017 10:12 3448 vizualizari


Comentarii


  • 11.01.2017 10:32 Rusu Andrei Multi din ei cred ca aveau alte nevoi si au confundat locatia.!O statistica confuza dar oricum se practica in toata lumea.Succes !!!!!!!!
635 vizualizari 28 May 2024 21:29 Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Consiliul de Administrație al Elsid SA ne-a transmis un comunicat legat de speculațiile care au apărut în presă, în ultima vreme, cu privire la eventuale legături ale acționarului majoritar al societății cu generalii SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, anchetați de DNA.

citeste mai mult
4142 vizualizari 28 May 2024 16:44 Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

În jurul orei 16.30, pe DN1 a avut loc un incident care a dus la blocarea traficului rutier.

citeste mai mult
952 vizualizari 25 May 2024 15:58 La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

Polițiștii au oprit vineri seară, la Florești, un ATV condus de un tânăr de 24 ani, din localitate. 

citeste mai mult
1692 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV