Penibil absolut la Câmpina. Terenul "multifuncţional" de sport nu poate fi folosit nici pentru baschet

Actualitate (Categoria articolului)

Câns am scris că municipiul Câmpina rivalizează tot mai mult cu Caracalul, unii s-au supărat pe noi, alții au crezut că exagerăm. Ei bine, terenul multifuncțional realizat de administrația locală și dat zilele trecute în administrarea CS Câmpina, terenul despre care chiar și consilierii locali au recunoscut că nu poate fi folosit pentru handbal și minifotbal, ci doar pentru baschet, surpriză, chiar și pentru baschet este neregulamentar.

La scurt timp după publicarea articolului precedent, în care prezentam situația terenului, inclusiv tarifele cu care va putea fi închiriat, am aflat că, de fapt, terenul nu este regulamentar nici pentru baschet. Și o spune un specialist, Constantin Baicu, arbitru de baschet în loturile naţionale. „Terenul despre care se spune că va putea fi folosit doar pentru baschet nu este regulamentar pentru baschet. Nu corespunde unor prevederi esenţiale ale regulamentului. Concret, regulamentul spune că de la linia de fund a terenului şi până la stâlpul sau stâlpii de susţinere a panoului de baschet trebuie să existe minimum 1,2 metri. În cazul de faţă, panourile pleacă din porţile de handbal, care sunt chiar pe linia de fund a terenului. Dincolo de asta, se pune într-un real şi iminent pericol siguranţa jucătorilor. Imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla în situaţia foarte des întâlnită în baschet  a unui contraatac, iar jucătorul vine în viteză, sare să arunce mingea la coş, după care se opreşte fix în stâlpii porţii de handbal! Eu vă spun clar că niciun arbitru de baschet din România nu va permite disputarea unui meci de orice nivel pe un asemenea teren!”, ne-a declarat Constantin Baicu. 
Aşadar, celebrul teren multifuncţional, care a ieşit unifuncţional, de fapt este total nefuncţional, după ce s-au cheltuit pentru realizarea lui aproximativ 33.000 euro. Cine răspunde pentru asta?

Citiți și Încă o "minune" în Câmpina. Teren de sport multifuncțional, dar care nu poate fi folosit decât pentru baschet

5227 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pavel Nicolae 04.09.2017 21:13 Eu le-am atras atentia inca din prima zi cand au pichetat spatiul pt. terenuri ca nici pt bachet nu corespunde.CSC avea deja director - prof. de sport, dar... Administratia stie tot - nu are nevoie de sfaturi de la specialisti.La Campina , penibilul in sportul condus de administratie e la tot pasul! Vedeti pista " sintetica" de atletism, cu turnante la 90 de grade, pe care nu poti desfasura o competitie oficiala.Nu mai zic si de pista sintetica facuta din covor pentru terase unde se poate bea berea vara.
  • Pavel Vlad 04.09.2017 21:16 Suntem de rasul curcilor!!! Nu se poate asemenea bataie de joc pe banii nostri! Ar trebui sa li se impute suma cheltuita pentru acest teren, celor vinovati, indiferent cine ar fi ei! Daca s-ar intampla asta, macar, poate, altadata nu se va mai repeta aceasta bataie de joc girata si patronata de primarul ... Plictiseanu!
  • Dragan 04.09.2017 23:31 Sa dea banii inapoi!!! 33.000 euro, din buzunarul propriu! Hotie fara margini!
  • Toma Laurentiu 05.09.2017 07:03 Adica din doua terenuri de tenis nu a iesit nici macar unul regulamentar de baschet? Sa ma ierte Dumnezeu dar inseamna ca suntem niste prosti!!!

Actualitate

2452 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1892 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

646 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

662 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.