Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură Câmpina, la 20 de ani de la înființare

Interviuri (Categoria articolului)

În toamna acestui an, Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” va împlini 20 de ani de activitate neîntreruptă, fiind cel mai longeviv ansamblu folcloric din Câmpina post-revoluționară. A fost prilejul ideal pentru o discuție cu Alexandra Toma - responsabilul Casei de Cultură ”Geo Bogza” și cu Cristian Colezea - coregraful și instructorul ansamblului, discuția având loc... acasă la ”Ghiocelul”, adică la Casa de Cultură, în colțul de tradiții special amenajat pentru acest ansamblu.

Discuția cu cei doi interlocutori a evoluat rapid de la un scurt istoric, momentele de început, din 2002, când Ansamblul "Ghiocelul" fost înființat de Constantin Radu - directorul de atunci al Casei de Cultură, Alexandru Grecu - profesor la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” și Constantin Manolache - directorul de la acea vreme al Centrului Cultural Județean Prahova. S-au depănat amintiri, s-a vorbit despre cele mai interesante momente din istoria ansamblului, despre costume, despre membrii "Ghiocelului", despre cum se pregătește o suită de dansuri populare, pentru care este nevoie de șase luni de la momentul prezentării sale de către instructor și până la momentul în care ajunge să fie jucată pe scenă.
Nu în ultimul rând, ne-au fost prezentate câteva detalii despre viitoarea participare a Ansamblului Folcloric ”Ghiocelul” la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid - Macedonia (unul dintre cele mai puternice din Europa), la începutul lunii august, dar și despre cum văd cei doi invitați acest ansamblu peste încă 20 de ani.
O discuție interesantă, pe care vă invităm să o urmăriți!

2581 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

5829 vizualizari
21 nov. 2022 07:07

Ce mai face câmpineanul Mihai Coșăreanu la 13 ani de la câștigarea concursului ”Naționala de Rock”

Pe 21 noiembrie 2009, la Casa de Cultură a Studenților din București, câmpineanul Mihai Coșăreanu (17 ani), elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, câștiga Premiul I și Premiul de Virtuozitate la concursul de chitară ”Naționala de Rock”. Au trecut 13 ani de atunci și am vrut să vedem ce face astăzi talentatul Mihai Coșăreanu.

3010 vizualizari
15 nov. 2022 07:50

”Vrem să creștem gradul de atractivitate al serviciului public de transport local, atât pentru călători, cât și pentru operatorul serviciului”

4 comentarii

Afirmația aparține, la unison, consilierilor locali Valentin Crețu (USR-PLUS) și Cosmin Raț (POL), care au acceptat invitația noastră la o dezbatere publică reală pe tema transportului public local din Câmpina. A fost singura dezbatere organizată până acum pe marginea acestui subiect, după ce dezbaterea publică organizată de administrația locală, după consultarea publică, s-a dovedit a fi un fiasco.

Alte stiri recente

1418 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

8034 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.