Un nou proiect Erasmus+ derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”

Social (Categoria articolului)

Vă informam în urmă cu câteva zile despre un proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”Împreună, dincolo de diferențe”. Ei bine, acest proiect nu este singurul la care participă școala câmpineană, un alt proiect aflat în derulare fiind intitulat ”All different, all equal” (Toți diferiți, toți egali).

Acest al doilea proiect Erasmus+, ”All different, all equal”, aduce împreună patru școli din Spania – I.E.S. ”Alfredo Kraus”, Madrid (școala coordonatoare), Franța – College ”Henri Bourrillon”, Mende, Italia – I.I.S.S. ”Francesco Crispi”, Ribera și școala din Câmpina. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni (2020-2023) și urmărește promovarea unei educații integrale, astfel încât elevii să devină mai responsabili și solidari, mai deschiși și mai toleranți, elevi care luând contact cu alte realități învață să evite stereotipurile, să faciliteze includerea și să îmbunătățească atmosfera și relațiile în școală și în afara acesteia, promovând o abordare conciliantă. Pentru profesori proiectul își propune să le ofere posibilitatea să cunoască diferitele planuri sau programe pe care școlile partenere le desfășoară pentru îmbunătățirea atmosferei școlare și combaterea violenței școlare, indiferent de forma în care se manifestă, să cunoască reglementările și protocoalele interne pe care le au acestea în ceea ce privește rezolvarea conflictului la clase și în școală, diferite protocoale și strategii pe care le folosesc școlile pentru a îmbunătăți incluziunea elevilor. Grupul țintă este format din 130 de elevi (33 de elevi în fiecare școală parteneră, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani).
În cadrul acestui proiect, în perioada 26-30 septembrie 2022, 11 elevi și doi profesori din Școala Gimnazială ”B.P.Hasdeu” Câmpina au participat la o acțiune de mobilitate în Franța, gazdă fiind College ”Henri Bourrillon” din Mende, alături de colegi din Spania și Italia. Având ca temă centrală incluziunea educațională prin îmbunătățirea atmosferei școlare și combaterea violenței școlare, activitățile desfășurate au urmărit să dezvolte elevilor abilități necesare prevenirii și gestionarii situațiilor conflictuale și asigurării unui mediu școlar incluziv.
De asemenea, în perioada 14-18 noiembrie 2022, a avut loc o nouă acțiune de mobilitate la care au participat 11 elevi și doi profesori din Școala Gimnazială ”B.P.Hasdeu” Câmpina, gazda evenimentului fiind IES ”Alfredo Kraus” din Madrid, Spania. Toți cei prezenți din Spania, Italia, România și Franța au participat la activități de învățare, workshopuri, jocuri de rol, prin care s-a urmărit dezvoltarea unor competențe de management al conflictului și imbunătățirea atmosferei școlare care le-au dat ocazia de a-și exersa abilitățile de comunicare, negociere, mediere și gestionare a situațiilor conflictuale.
Și acest proiect Erasmus+ este finanțat din fonduri europene, fiind un lucru util atât pentru elevi, pentru profesori, cât și pentru comunitatea locală că există o astfel de deschidere spre cunoaștere din partea unei școli câmpinene.

2866 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2047 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

2 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1833 vizualizari
04 sept. 2023 08:54

”Salvatorii de vieți”, un program național de instruire în acordarea primului ajutor, poposește în septembrie și în Prahova

Fundația pentru SMURD și Groupama au lansat la mijlocul acestui an, la nivel național, un program intitulat ”Salvatorii de vieți”, un scurt curs gratuit de inițiere în acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Alte stiri recente

609 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

556 vizualizari
23 sept. 2023 14:14

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au loc partidele contând pentru etapa a 8-a a Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi: